ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά

Η Ελένη είδε την απόλυση σαν ευκαιρία για να κάνει κάτι διαφορετικό: τα γλυκά Different. Διαφορά στην εμφάνιση, στη γεύση και στον τρόπο που βλέπει τη ζωή της.

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά

Την Ελένη Σαβιολάκη δεν θα τη βρείτε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο στο ρόλο της pastry chef. Επίσης, μην γκουγκλάρετε το όνομά της για να δείτε τη δουλειά της – δεν έχει ούτε site ούτε δημοσιεύσεις. Η Ελένη είναι μια τέως ιδιωτική υπάλληλος, η οποία έχασε τη δουλειά της (πριν από τρία χρόνια), αλλά όχι και την όρεξή της να εργαστεί. Και βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να συνδυάσει το επάγγελμα με τα μητρικά της καθήκοντα, καθώς η νέα της δουλειά δεν απαιτεί να λείπει για ώρες από το σπίτι.
Με το μικρόβιο της ζαχαροπλαστικής να την τρώει από τα παιδικά της χρόνια, σκέφτηκε «κάθε εμπόδιο για καλό» και ξεκίνησε να μετατρέπει την κουζίνα του σπιτιού της σε επαγγελματικό εργαστήριο.

Η Ελένη Σαβιολάκη βλέπει τη ζωή διαφορετικά και κυρίως πιο γλυκιά
Αχλάδι ψητό με μπαχαρικά και κρασί, πάνω σε ζεστή σάλτσα σοκολάτας και Crumble με γεύση μελομακάρονο.

Έτσι, ανάμεσα στις φωνές και τα γέλια των δυο μικρών γιων της (7 και 3 χρόνων), γεννήθηκαν τα «Different». Διαφορετικά «όνομα και πράγμα». Εξάλλου αυτό ακριβώς το διαφορετικό ήταν η αιτία που ανακάλυψα τις δημιουργίες της σε αυτήν την ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών που λέγεται Facebook. Είναι η ίδια πηγή απ' όπου η Ελένη αντλεί έμπνευση για τις δημιουργίες της, παράλληλα βέβαια με το Pinterest και το Instagram, τις νέες, ψηφιακές «βίβλους» για κάθε άνθρωπο με αισθητικές ανησυχίες.
Τα γλυκά της Ελένης Σαβιολάκη δεν τα έχω δοκιμάσει – ακόμη. Έχω ωστόσο βάσιμες υποψίες ότι είναι το ίδιο εύγευστα όσο και φωτογραφίσιμα, γιατί αδυνατώ να πιστέψω πως μια γυναίκα ζαχαροπλάστις, με τέτοιου είδους εμμονή στo food styling, δεν έχει και την ίδια εμμονή με τη γεύση.
Παράλληλα, έμαθα πως απεχθάνεται τη ζαχαρόπαστα (που έχουμε βαρεθεί να τη βλέπουμε) και χρησιμοποιεί ποιοτικές πρώτες ύλες που δεν τις βρίσκεις στα μαζικά γλυκά, όπως φρέσκα ολόκληρα αυγά και αυθεντική βανίλια Μαγαδασκάρης αλλά και υλικά που παραδοσιακά ανήκουν στους μάγειρες, όπως κρασί, ούζο και παξιμάδια.

Της αρέσει ακόμη να πειράζει τις συνταγές που έμαθε από τη μαμά της και να τις σερβίρει με τρόπο που να μη θυμίζουν τίποτα από τα παραδοσιακά γλυκά. Συχνά πυκνά, μάλιστα, βουτάει τις δημιουργίες της μέσα σε μυρωδάτες σάλτσες, δροσερές το καλοκαίρι, ζεστές τώρα το χειμώνα.

Και με τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες τι γίνεται; Κι εδώ παίζει έντονα το «πριν» και το «μετά». Δηλαδή, τα μελομακάρονα μεταμορφώνονται σε βάση για τσιζκέικ, σε μωσαϊκό ή τυλίγονται σε φύλλο με καρύδια και περιλούζονται με σάλτσα μαυροδάφνης. Οι κουραμπιέδες, πάλι, θρυμματίζονται και εξελίσσονται σε τιραμισού, ενώ ο μπακλαβάς τυλίγεται σε ρολό για να κάτσει πάνω σε μια μους σοκολάτας.

Όσο για τους πελάτες της, δεν είναι οι μητέρες που οργανώνουν παιδικά πάρτι ούτε οι οικοδέσποινες που φτιάχνουν έναν τεράστιο μπουφέ για μαζική κατανάλωση. Είναι, εκτός από εταιρείες που οργανώνουν special events σε πολυχώρους, άνθρωποι που θέλουν να προσεγγίσουν γλυκά και με στυλ κάποιες ιδιαίτερες στιγμές της ζωής τους. Για παράδειγμα: μια παρέα φίλων που αποχαιρετούν ένα μέλος της παρέας που βρήκε δουλειά στο εξωτερικό. Ή ένας άντρας που θέλει να γιορτάσει την επέτειο γάμου ή τα γενέθλια της γυναίκας του με έναν τρόπο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μια γυναίκα που ετοιμάζει γιορταστικό δείπνο για την επιτυχία του παιδιού της στις εισαγωγικές εξετάσεις... Διαφορετικοί άνθρωποι που απαιτούν διαφορετικά γλυκά, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους. Τελικά τα γλυκά «Different» θα λέγαμε ότι αγγλιστί είναι custom made και γαλλιστί sur mesure. Στα ελληνικά, είναι απλώς Διαφορετικά.

Για να παραγγείλετε το δικό σας διαφορετικό γλυκό
Facebook
Τηλ.: 6936590361

Pavlova, σάλτσα από κόκκινα φρούτα με βανίλια.

Read Next

05 Μαϊ 2024

Χωρίς πόρτες και παράθυρα: Η βίλα της Ναόμι Κάμπελ στην Αφρική έχει στέγη από φύλλα κοκοφοίνικα

Παράδοση και πολυτέλεια στη βίλα του μοντέλου στο Μαλίντι της Κένυας.

04 Μαϊ 2024

Λεπτή χωρίς στερήσεις: Οι κανόνες που ακολουθούν οι γυναίκες που χάνουν κιλά χωρίς να κάνουν δίαιτα

Υιοθέτησε τις συνήθειες και τη στάση ζωής τους. Σίγουρα μπορείς να γίνεις μία από αυτές.

Περισσότερα από

Life

04 Μαϊ 2024

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Τα μυστικά της και οι παραλλαγές της

Η παραδοσιακή μαγειρίτσα δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι το Μεγάλο Σάββατο το βράδυ, μετά την Ανάσταση.

03 Μαϊ 2024

Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι. Και το μυστικό του για αρχάριους

Η κορυφαία συνταγή για τσουρέκι. Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε στο σπίτι, σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

02 Μαϊ 2024

Η Yamamay τιμά την γυναικεία ομορφιά και την καλοκαιρινή ανεμελιά

Η νέα καλοκαιινή συλλογή της Yamamay, διαθέτει μαγιό ολόσωμα, μπικίνι και τρικίνι για κάθε γούστο, αλλά και για κάθε τύπο σώματος.

01 Μαϊ 2024

Moodo Fashion: Βρείτε το προσωπικό σας στυλ

Ρούχα που έχουν για γυναίκες που αναζητούν το προσωπικό τους στυλ και την άνεση

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;