0
SHARES

Υλικά

1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα

2 αυγά

500 γρ γραβιέρα τριμμένη

200 γρ αλεύρι

200 γρ γιαούρτι TOTAL 2%

1/2 φλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο

Πιπέρι καγιέν

50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια

Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού

Διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC βαθμούς.
  • Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά,  δύο φλιτζάνια τυρί, το λάδι, το γιαούρτι, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  • Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
  • Αλείφουμε ένα  ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά.
  • Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στη μέση του ψησίματος.

Δείτε στο βίντεο μία παραλλαγή της συνταγής με φέτα:

 

Πηγή συνταγής: dimitrisskarmoutsos.gr

Πηγή βίντεο: LIVE KITCHEN CHANNEL

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS