Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
2 αυγά
500 γρ γραβιέρα τριμμένη
200 γρ αλεύρι
200 γρ γιαούρτι TOTAL 2%
1/2 φλ. Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
Πιπέρι καγιέν
50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για την επάλειψη του τηγανιού και του ταψιού
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 οC βαθμούς.
- Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά, δύο φλιτζάνια τυρί, το λάδι, το γιαούρτι, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
- Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
- Ρίχνουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, από πάνω τα κομματάκια βουτύρου και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα ψηθεί βαθιά.
- Αν χρειαστεί το σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στη μέση του ψησίματος.
Δείτε στο βίντεο μία παραλλαγή της συνταγής με φέτα:
Πηγή συνταγής: dimitrisskarmoutsos.gr
Πηγή βίντεο: LIVE KITCHEN CHANNEL