Αν είμαστε μικρόσωμες, έχουμε το πλεονέκτημα ότι δείχνουμε μικρότερες από την ηλικία μας. Και το μειονέκτημα ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα πλήθος προκλήσεων στο καθημερινό ντύσιμό μας. Και δεν το κάνουμε πάντα με επιτυχία: Υπάρχουν αόρατες παγίδες στις οποίες πέφτουμε ξανά και ξανά χωρίς να το συνειδητοποιούμε, σαμποτάροντας την εικόνα μας.

Για παράδειγμα, και ποια από εμάς δεν έχει φορέσει την μπλούζα της έξω από μια φούστα; Αυτό το λάθος, ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι στιλίστριες, αφαιρεί πόντους από εκεί που δεν πρέπει -το ύψος μας- και τους προσθέτει επίσης εκεί που δεν πρέπει - στον κορμό μας. Για να το διορθώσουμε, συνδυάζουμε ένα τοπ με ψηλόμεση φούστα και το φοράμε από μέσα, λεπταίνοντας τη σιλουέτα και δίνοντας την αίσθηση του ύψους. Δημιουργώντας τέλειες αναλογίες.

Άλλα κοινά λάθη στο καθημερινό ντύσιμο; Διαλέγουμε, οι μικρόσωμες, φαρδιές ζώνες, που επίσης έχουν το ίδιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, δηλαδή δίνουν όγκο στον κορμό και κλέβουν εκατοστά από το ύψος. Ή φοράμε παπούτσια με λουράκια που δένουν στον αστράγαλο, τα οποία αποσπούν πολύτιμους πόντους από τη γάμπα. Ακόμα και αν μας αρέσει πολύ ένα τέτοιο ζευγάρι, μπορούμε να το επιλέξουμε σε nude απόχρωση, για να μην κόβει οπτικά το πόδι.

Δες παρακάτω τις μεγαλύτερες παγίδες, που μειώνουν το ύψος μας και προσθέτουν κιλά.

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

TAGS