Υπάρχουν πολλών ειδών «εύκολα» παπούτσια αλλά κανένα σαν τα Birkenstock. Τα «άσχημα» σανδάλια με τον ανατομικό σχεδιασμό που έχουν έρθει για να μείνουν. Ακόμα κι αυτοί που τα αμφισβήτησαν αρχικά, σήμερα α αγαπάνε. Γυναίκες και άντρες τα έχουν προσαρμόσει στα καθημερινά τους ντυσίματα και όλοι μοιάζουν αυτόματα τόσο σύγχρονοι και επίκαιροι. 

Γιατί, όπως ξέρουμε, τα τελευταία χρόνια τα παπούτσια έχουν αλλάξει εικόνα, η κομψότητα έχει δώσει τη θέση της στην επιβλητικότητα και στον όγκο και τα υποδήματα μοιάζουν σαν να βγήκαν από σκηνικό του Mad Max, σα να προλογίζουν το μέλλον. Όλες οι ενημερωμένες γυναίκες τα συνδυάζουν με τα μίντι, φαρδιά φορέματά τους και όλες, μα όλες οι στιλάτες, έχουν αντικαστήσει τα καθημερινά, αναπαυτικά παπούτσια του καλοκαιριού (ενίοτε και του χειμώνα), με τα Birkenstock. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όντως, όταν πρωτοξεκίνησε η γερμανική εταιρία την κατασκευή τους, το 1774, ήταν καθαρά για ποδιατρικούς λόγους. Με τα χρόνια, τα σανδάλια αυτά ανακαλύφθηκαν, υπό τη μορφή παντόφλας για το σπίτι, από ένα ευρύτερο κοινό που αναζητούσε απεγνωσμένα να ξεκουράσει τα πόδια του. Όποιος έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά ένα ζευγάρι Birkenstock γνωρίζει τι σημαίνει άνεση και ξεκούραση. Στην πορεία όσοι τα αγόρασαν είδαν ότι τα σανδάλια αυτά είναι αθάνατα. Κυριολεκτικά. Εκτός εάν τα περιλάβει στο στόμα του το σκυλάκι μας. Μόνο τότε μπορεί να διαλυθούν, σε καμία άλλη περίπτωση. 

Σε μια συνέντευξή του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του brand, Jochen Gutzy, σημειώνει ότι τα παπούτσια βοηθούν στην απόλυτη στήριξη των ποδιών μας. «Όταν φοράτε σε ένα παπούτσι με καλό πέλμα, αρχίζει να εκπαιδεύει τους μυς των ποδιών», είπε. «Το γεγονός ότι σας φαίνονται διαφορετικά όταν τα φοράτε για πρώτη φορά είναι μια ένδειξη ότι τα πόδια σας ανακτούν τη φυσική τους λειτουργία» συνέχισε. Δηλαδή εκτός από άποψη στη μόδα κερδίζουμε και σε εκγύμναση των ποδιών. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Στο παρακάτω βίντεο η Audrey Coyne έχει αντικαταστήσει τα κλασικά μαύρα πέδιλα με τα δυο παράλληλα λουριά με τα μαύρα, πλαστικά Birkenstock, τα οποία είναι και οικονομικά εκτός από φουλ αναπαυστικά και αυτόματα η εικόνα της αλλάζει, γίνεται σημερνή και απόλυτα κοσμψή, σύμφωνα με το πλαίσιο των στιλιστικών κανόνων της εποχής. 

 

Δείτε το βίντεο με τα ντυσίματα, από το 3:00 και μετά: 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS