Τα Birkenstocks είναι τα "άσχημα σανδάλια" που έχουν κερδίσει την καρδιά της βιομηχανίας της μόδας. Κι ενώ τα ανατομικά αυτά σανδάλια έχουν ακούσει πολλά, όπως «αναπηρόπουλος», «τραγική κακοκουστιά», «σανδάλια για Γερμανούς τουρίστες» κ.ά, αυτά συνεχίζουν να φοριούνται στα πιο κομψά πόδια, κάτω από θεαματικά ντυσίματα. Ε, δεν μπορεί. Κάποιος λόγος θα υπάρχει για αυτή την επιτυχία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όντως, όταν πρωτοξεκίνησε η γερμανική εταιρία την κατασκευή τους, το 1774, ήταν καθαρά για ποδιατρικούς λόγους. Με τα χρόνια, τα σανδάλια αυτά ανακαλύφθηκαν, υπό τη μορφή παντόφλας για το σπίτι, από ένα ευρύτερο κοινό που αναζητούσε απεγνωσμένα να ξεκουράσει τα πόδια του. Όποιος έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά ένα ζευγάρι Birkenstock γνωρίζει τι σημαίνει άνεση και ξεκούραση. Στην πορεία όσοι τα αγόρασαν είδαν ότι τα σανδάλια αυτά είναι αθάνατα. Κυριολεκτικά. Εκτός εάν τα περιλάβει στο στόμα του το σκυλάκι μας. Μόνο τότε μπορεί να διαλυθούν, σε καμία άλλη περίπτωση. 

Σε μια συνέντευξή του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του brand, Jochen Gutzy, σημειώνει ότι τα παπούτσια βοηθούν στην απόλυτη στήριξη των ποδιών μας. «Όταν φοράτε σε ένα παπούτσι με καλό πέλμα, αρχίζει να εκπαιδεύει τους μυς των ποδιών», είπε. «Το γεγονός ότι σας φαίνονται διαφορετικά όταν τα φοράτε για πρώτη φορά είναι μια ένδειξη ότι τα πόδια σας ανακτούν τη φυσική τους λειτουργία» συνέχισε. Δηλαδή εκτός από άποψη στη μόδα κερδίζουμε και σε εκγύμναση των ποδιών. 

Ο Oliver Reichert, CEO της Birkenstock, δήλωσε επίσης: «Το 2017 θα είναι σίγουρα μια δυναμική χρονιά για τη Birkenstock, με διεύρυνση των προϊόντων μας όπως η νέα σειρά κρεβατιών, καθώς και με την επέκταση της σειράς υποδημάτων μας. Συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην καινοτομία, διατηρώντας ταυτόχρονα τις αξίες της βασικής μας ταυτότητας: σημασία στην ευημερία, ακεραιότητα στο σχεδιασμό και μακροχρόνια ποιότητα».

Πειστήκατε; Εάν ναι, δείτε μερικές online αγορές, γιατί τα Birkenstock φοριούνται χειμώνα-καλοκαίρι:

Δείτε το εδώ

BIRKENSTOCK πέδιλο 49,00 €

Δείτε το εδώ

BIRKENSTOCK σαγιονάρα 65,00 €

Δείτε το εδώ

BIRKENSTOCK πέδιλο 25,00 €
TAGS