ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα 8 στιλιστικά λάθη που δεν θα ξαναέκαναν ποτέ οι πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο άνω των 50

Αποφεύγοντάς τα έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν στο Instagram χιλιάδες followers κάθε ηλικίας.

Τα 8 στιλιστικά λάθη που δεν θα ξαναέκαναν ποτέ οι πιο καλοντυμένες γυναίκες στον κόσμο άνω των 50

Ακόμα και οι γυναίκες που φαίνεται να γεννήθηκαν με το στυλ στο DNA τους κάποια στιγμή πειραματίζονται με το ντύσιμό τους, όχι πάντα με επιτυχημένα αποτελέσματα. Σταδιακά ωστόσο μαθαίνουμε τι μας ταιριάζει και τι όχι, τι μπορούμε να ταιριάξουμε με κάτι άλλο και τι όχι, χτίζοντας μια προσωπική αισθητική και συγκεντρώνοντας τους βασικούς κανόνες της κομψότητας.

Οι γυναίκες άνω των πενήντα που έχουν δυνατό αντίκτυπο στη μόδα του Instagram βρίσκονται σε καλό δρόμο προς τη στιλιστική τελειότητα, καθώς συνδυάζουν την οξυδερκή ματιά με την πολύχρονη εμπειρία. Ας διαβάσουμε λοιπόν τα λάθη που έχουν κάνει και δεν θα επαναλάμβαναν ποτέ στη ζωή τους, ώστε να αποφύγουμε εξαρχής τις αποτυχημένες δοκιμές και να γλιτώσουμε πολύτιμο χρόνο.

1ο λάθος: «Να φοράς μόνο ένα έντονο χρώμα ή ένα τύπωμα τη φορά», Grece Ghanem. «Η μείξη χρωμάτων και prints μπορεί να αναβαθμίσει ένα απλό σύνολο, να σε κάνει να δείχνεις στιλάτη και casual μαζί», λέει η 54χρονη από το Μόντρεαλ.

2ο λάθος: «Να παρερμηνεύεις την έκφραση θανατηφόρα τακούνια», Grece Ghanem. «Αν και είμαι εθισμένη στα παπούτσια, έχω μάθει να προσπερνάω ένα όμορφο ζευγάρι αν έχει πολύ ψηλά στιλέτο ή είναι υπερβολικά άβολο με αποτέλεσμα να με εμποδίζει να περπατάω με αυτοπεποίθηση. Να θυμάστε ότι τα sneakers δεν είναι μόνο για το γυμναστήριο».

3ο λάθος: «Να ψωνίζεις μόνο από το τμήμα των γυναικείων ρούχων», Grece Ghanem. «Τολμήστε να αναζητήσετε εκείνα τα oversized αντρικά πουλόβερ και κάρντιγκαν για ένα πιο χαλαρό λουκ. Ενδώστε σε ένα κομμάτι μεγαλύτερου μεγέθους, ποτέ όμως σε ένα μικρότερο».

4ο λάθος: «Να φοράς μόνο ογκώδη σκουλαρίκια», Lyn Slater. Γνωστή και ως Accidental Icon, η 65χρονη Νεοϋορκέζα που είδε την καριέρα της να απογειώνεται με το blogging, εξηγεί: «Ανέκαθεν αγαπούσα τα statement σκουλαρίκια και τα φορούσα καθημερινά. Σταδιακά, δυστυχώς, χαλαρώνουν τους λοβούς των αυτιών σου και δεν μπορείς να φορέσεις άλλου είδους σκουλαρίκια εκτός αν κάνεις χειρουργική επέμβαση. Το αντιμετώπισα φορώντας clip-ons και έτσι ανοίχτηκε μπροστά μου ένας καινούριος κόσμος vintage κοσμημάτων».

5ο λάθος: «Να φοράς κάτι που δεν σου ταιριάζει ακριβώς», Slater. «Μου συμβαίνει σπάνια, αλλά κάποιες φορές, επειδή μου αρέσει ένα κομμάτι όπως το βλέπω στην κρεμάστρα, θα το φορέσω παρόλο που δεν ξέρω αν μου ταιριάζει. Στο τέλος καταλήγω να αισθάνομαι αμήχανη, ανήσυχη, κακοδιάθετη».

6ο λάθος: «Να σετάρεις τέλεια κάθε αξεσουάρ» είναι το λάθος που συμβουλεύει η 50χρονη Βρετανίδα Renata Jazdzyk να αποφεύγουμε. «Στο παρελθόν προσπαθούσα να φοράω αξεσουάρ όλα στο ίδιο χρώμα – μαντίλι, ζώνη, τσάντα, παπούτσια. Κάποιες φορές όμως συνδυάζοντας διαφορετικά χρώματα και μοτίβα πετυχαίνεις πιο μοναδικά και φρέσκα λουκ, που σε κάνουν να δείχνεις πιο νέα».

7ο λάθος: «Να φοράς ρούχα που δεν εφαρμόζουν τέλεια πάνω σου», Jazdzyk. «Στο παρελθόν φορούσα φούστες που ζάρωναν στη μέση, με αποτέλεσμα να δείχνω πιο κοντή και να μη με κολακεύουν ιδιαίτερα! Πλέον τις έχω αντικαταστήσει με pencil φούστες που ταιριάζουν με πλεκτά, oversized tops και μπλέιζερ και που κολακεύουν τη σιλουέτα».

8ο λάθος: «Να φοράς κυρίως μαύρα και γκρι», Jazdzyk. «Στο παρελθόν, η γκαρνταρόμπα μου περιείχε κυρίως ρούχα σε δύο χρώματα: μαύρο και γκρι. Απέρριπτα τα υπόλοιπα χρώματα. Το αποτέλεσμα ήταν, όσο ενδιαφέρουσα κι αν ήταν μια φούστα ή μια μπλούζα, να φαίνεται ότι φοράω διαρκώς τα ίδια ρούχα. Με τα χρόνια άρχισα να προσθέτω χρώμα στο ντύσιμό μου. Δεν το φοβάμαι πλέον. Αντιθέτως, πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει καλύτερα την προσωπικότητά μου».

Read Next

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

Περισσότερα από

Μόδα

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.

10 Απρ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: Το κομψό styling trick που αναβαθμίζει ακόμη και το πιο απλό look

Το στιλιστικό trick που ακολούθησε η 63χρονη ηθοποιός.

09 Απρ 2024

Η Mέγκαν Μαρκλ φόρεσε ένα ζευγάρι μπαλαρίνες με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο styling combo που επέλεξε να φορέσει η Mέγκαν Μαρκλ σε δημόσια εμφάνισή της.

08 Απρ 2024

Η Τζούλια Ρόμπερτς με φόρεμα της Μαίρης Κατράντζου σε σμαραγδένια απόχρωση

H Pretty Woman, Τζούλια Ρόμπερτς, φόρεσε δημουργία της Ελληνίδας σχεδιάστριας.

08 Απρ 2024

Ντέμι Μουρ: H ageless εμφάνιση στα 61 με see-through φόρεμα

Η αποκαλυπτική εμφάνιση στο πάρτι των Dolce & Cabbana.