Στο νέο editorial του περιοδικού W ποζάρει μια γυναίκα που μοιάζει βγαλμένη από το λανθιμικό σύμπαν. Και πράγματι, είναι η Έμμα Στόουν, μια από τις πρωταγωνίστριες του Γιώργου Λάνθιμου στην «Ευνοούμενη», σε μια νέα φωτογράφιση μόδας που σκηνοθετήθηκε και έγινε από τον Έλληνα δημιουργό.

Για τις ανάγκες της φωτογράφισης ο Λάνθιμος επινόησε τον χαρακτήρα της Φίλις, τον οποίο ανέλαβε κατόπιν να ενσαρκώσει η Έμμα: μιας ματαιόδοξης γυναίκας των αμερικανικών προαστίων, που ζει στην Καλιφόρνια μαζί με τα 15 σκυλιά της. Που αγαπά την υψηλή ραπτική και που κυκλοφορεί ακόμα και στο σαλόνι του σπιτιού της με περιποιημένα μαλλιά, άψογο μανικιούρ και κόκκινο κραγιόν.

«Αρχικά είχαμε σκεφτεί να παρουσιάσουμε μια γυναίκα που αγαπά τα λούτρινα ζώα» σχολίασε ο Λάνθιμος. «Το συζητήσαμε με την Έμμα και, καθώς αγαπά τα σκυλιά, αποφασίσουμε να το κάνουμε με αληθινά, δεκαπέντε πραγματικά σκυλιά».

«Αρχικά είχαμε σκεφτεί να παρουσιάσουμε μια γυναίκα που αγαπά τα λούτρινα ζώα» σχολίασε ο Λάνθιμος. «Το συζητήσαμε με την Έμμα και, καθώς αγαπά τα σκυλιά, αποφασίσουμε να το κάνουμε με αληθινά».

Στη νέα φωτογράφιση για το W, κάθε λεπτομέρεια είναι επιμελημένη από τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αντιμετωπίζει τους χώρους της, μια τυπική καλιφορνέζικη κατοικία των μέσων του εικοστού αιώνα σε στυλ ράντσου, σαν σκηνικό ταινίας. Πλαστικά καλύμματα στα έπιπλα, πληθωρικοί πολυέλαιοι, ετερόκλητα στοιχεία σε ένα κιτς, νεοπλουτίστικο, αισθητικά απαίδευτο σύνολο, δημιουργούν ένα ασφυκτικό και παράλληλα αποστειρωμένο περιβάλλον. Ένα κλειστοφοβικό τοπίο από αυτά που μόνο ο Λάνθιμος δημιουργεί. Πρωταγωνίστρια ωστόσο παραμένει η Έμμα Στόουν, η οποία φωτογραφίζεται με λαμπερές δημιουργίες Louis Vuitton, Chloé, Valentino, Michael Kors, Stella McCartney.

Πλαστικά καλύμματα στα έπιπλα, πληθωρικοί πολυέλαιοι, ετερόκλητα στοιχεία σε ένα κιτς, νεοπλουτίστικο, αισθητικά απαίδευτο σύνολο, δημιουργούν ένα ασφυκτικό και παράλληλα αποστειρωμένο περιβάλλον

«Τα ζώα είναι μέρος της ζωής μας, γι' αυτό κυριαρχούν στις ταινίες μου. Αλλά βρίσκω αρκετά παράξενες τις σχέσεις που αναπτύσσουμε μαζί τους. Ας πούμε, υπάρχουν ζώα που δεν πειράζει να τρώμε και άλλα που ούτε θα μπορούσαμε να φανταστούμε να φάμε. Τόσο παράδοξο. Οι θεωρίες για τα ζώα είναι συναρπαστικές» είπε ο Γιώργος Λάνθιμος στο W με αφορμή τη φωτογράφιση. «Και όλοι αγαπάμε τα σκυλιά. Αλλά τι γίνεται με μια γυναίκα που έχει και αγαπά 15 σκυλιά; Τι λέει αυτό για τη ζωή της;».

Ως συνήθως, ο σκηνοθέτης αποφεύγει τις έτοιμες απαντήσεις και αφήνει τις εικόνες να μιλήσουν για λογαριασμό του.

Απολαύστε την εκπληκτική φωτογράφιση μόδας του Λάνθιμου.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS