Η εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον δεν εκφράζει όλες τις γυναίκες: Η δούκισσα του Κέιμπριτζ, πιστή στο βασιλικό πρωτόκολλο, ποτέ δεν εκτίθεται στον φακό αν δεν φαίνεται προσεγμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Επενδύει σε κλασικά, κάποιες φορές βαρετά κομμάτια και χωρίς χαρακτήρα, που αν μη τι άλλο δεν υπάρχει περίπτωση να σαμποτάρουν τη δημόσια εικόνα της.

Παρ’ όλα αυτά, τουλάχιστον δεν έχει φτάσει στο επίπεδο γραφικότητας της βασίλισσας Ελισσάβετ, με τα παστέλ κοστουμάκια (αν και η βασίλισσα Ελισσάβετ εκφράζει, αν μη τι άλλο, κάποια συνέπεια στο στυλ). Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εντάσσει τάσεις της μόδας στην εμφάνισή της και θα τολμούσαμε να πούμε ότι κάποια ρούχα και αξεσουάρ της θα μπορούσαν πλέον να φορεθούν άνετα και από μια μη γαλαζοαίματη fashion blogger.

Αν θα έπρεπε να επιλέξουμε ένα κομψό σήμα κατατεθέν της, αυτό θα ήταν τα καλοκαιρινά φορέματά της. Τα οποία αναδεικνύει, είτε πρόκειται για πολυτελή είτε για πιο προσιτά κομμάτια, με μια απλή κίνηση: με μια ζώνη στη μέση ή τουλάχιστον επενδύοντας σε πιο μεσάτα σχέδια. Το στιλιστικό τρικ της μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη μεσογειακή σιλουέτα όπου, συχνά, η περιφέρεια είναι πιο τονισμένη ενώ η μέση λεπτή. Για παράδειγμα, στο σωματότυπο κλεψύδρα ένα εβαζέ φόρεμα με ζώνη στη μέση καμουφλάρει τα πιο γεμάτα σημεία του σώματος, τονίζει τις δυνατές ζώνες του και κάνει τη σιλουέτα να δείχνει πιο λεπτή και θηλυκή.

Δες τρία καλοκαιρινά φορέματα που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Φόρεμα με μανίκι στον όγκο, www.zara.com, 39,95 EUR

Δες το εδώ

Λινό φόρεμα με ζώνη, shop.mango.com, 19,99 €

Δες το εδώ

Wrap dress, Tory Burch, www.net-a-porter.com, €550

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Ben Birchall/Pool via REUTERS 

TAGS