Η Άιρις Άπφελ δεν είναι η μοναδική γυναίκα άνω των 90 που κατάφερε όχι απλώς να προσαρμοστεί στην ψηφιακή εποχή αλλά να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά της και να αναδειχθεί σε influencer, διευρύνοντας τα πρότυπα στυλ και ομορφιάς. Τα χνάρια της ακολουθεί και μια Instagramer από το Ιράν, η επονομαζόμενη Iran Khanoom, η οποία παρακινεί τους εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθούς της να «αγκαλιάσουν αυτό που είναι».

Για του λόγου το αληθές, η ίδια δεν αφήνει κανένα ηλικιακό στερεότυπο να την εμποδίσει να ενδώσει στο αγαπημένο της παιχνίδι της μόδας. Με εμβλήματα τα ρούχα και τα αξεσουάρ των Zara, ένα brand στο οποίο φαίνεται να έχει ιδιαίτερη προτίμηση, δημιουργεί καθημερινά διαφορετικά λουκ, με κομψότητα και χιούμορ. Πιστεύει άλλωστε ακράδαντα πως «δεν χρειάζεται ένα ρούχο να είναι επώνυμο για να έχει καλή ποιότητα και γούστο». 

Πιστεύει ακράδαντα πως «δεν χρειάζεται ένα ρούχο να είναι επώνυμο για να έχει καλή ποιότητα και γούστο». 

Προσωπικό της ίνδαλμα, όπως έχει πει σε συνέντευξή της, η Όντρεϊ Χέπμπορν, όχι μόνο για το στυλ αλλά και για το ανθρωπιστικό έργο της. Αν και η ίδια παράγει ανθρωπιστικό έργο, κατά κάποιον τρόπο: Εμπνέει τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και καταγωγής, να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όσο τρελά κι αν μοιάζουν.

Ιδιαίτερα τις γυναίκες της ιρανικής κοινωνίας, πολλές από τις οποίες έχουν ακόμα να διανύσουν δρόμο μέχρι να κατακτήσουν την ενδυνάμωση. «Πιστεύω ότι η δύναμη είναι έμφυτη και στους άντρες και στις γυναίκες» έχει πει η Iran Khanoom. «Τη στιγμή που μια γυναίκα συνειδητοποιεί ότι μπορεί να γίνει ανεξάρτητη, είναι ήδη αρκετά δυνατή. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική ανεξαρτησία της».

Δείτε αναρτήσεις της Iran Khanoom στο Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS