Πώς βλέπει τις καθημερινές εμφανίσεις μας ένας άντρας; Και ιδιαίτερα ένας άντρας fashion editor; Την απάντηση στην τελευταία ερώτηση δίνει ο Bobby Schuessler, που τα τελευταία δέκα χρόνια της θητείας του στη δημοσιογραφία μόδας έχει αφιερώσει άπειρες ώρες παρατηρώντας γυναικεία λουκ. Και έχει εντοπίσει τα συχνότερα και μεγαλύτερα στιλιστικά λάθη που συμβαίνουν. Που δεν κολακεύουν τη σιλουέτα, που κάνουν ένα σύνολο να δείχνει ξένο πάνω μας, απαρχαιωμένο ή βιαστικό ή πολύ στημένο ή ευτελές. Από αυτά ξεχώρισε τα τέσσερα μεγαλύτερα και μας προτείνει τρόπους για να επανορθώσουμε. Μήπως κι εμείς πέφτουμε στις παρακάτω παγίδες;

Λάθος νούμερο ένα: Επιλέγουμε ρούχα που δεν στρώνουν τέλεια πάνω μας. «Ακούγεται αυτονόητο, αλλά θα ξαφνιαζόσασταν αν σας έλεγα πόσες φορές έχω παρατηρήσει ένα λουκ που θεωρητικά είναι εξαιρετικό, αλλά στην πράξη θα ήταν πιο δυνατό αν τα κομμάτια είχαν την κατάλληλη γραμμή. Μεταποιήστε ένα μπλέιζερ ώστε να κάθεται τέλεια πάνω σας ή ανεβάστε το στρίφωμα σε ένα παντελόνι: τέτοια πράγματα ακούγονται μικρά, αλλά έχουν σημαντικό αντίκτυπο» συμβουλεύει ο Schuessler.

Δες ένα κομμάτι που μπορείς να αγοράσεις.

Δες το εδώ.

Σταυρωτό μπλέιζερ με κουμπιά, www.zara.com, 79,95 EUR

Λάθος νούμερο δύο: Δεν υπολογίζουμε τον δικό μας σωματότυπο. Το ζητούμενο, σύμφωνα με τον fashion editor, είναι να φοράμε ό,τι μας κάνει να αισθανόμαστε πιο άνετα, συνδυάζοντας ωστόσο την άνεση με την κομψότητα. «Για παράδειγμα, σε μια ριχτή ολόσωμη φόρμα εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια ζώνη για να τονίσετε τη σιλουέτα» συμβουλεύει.

Δες ένα κομμάτι που μπορείς να αγοράσεις.

Αγόρασέ το εδώ.

Φαρδιά ζώνη, 8 by Yoox, www.yoox.com, EUR 51,00

Λάθος νούμερο τρία: Προσπαθούμε με το ζόρι να κάνουμε μια τάση δική μας. Όσο κι αν μας γοητεύει αυτό το παιχνίδι της μόδας, που μας παρακινεί να πειραματιζόμαστε με νέα trends, δεν είναι όλες οι τάσεις για όλες τις γυναίκες. Ο Schuessler λοιπόν μας υπενθυμίζει κάτι που θα έπρεπε να είναι προφανές, αλλά δεν είναι: «Μην προσπαθείτε με το ζόρι να υιοθετήσετε ένα τρεντ, ενσωματώστε κάθε νέο λουκ στο προσωπικό στυλ που έχετε ήδη».

Δες ένα κομμάτι που μπορείς να αγοράσεις.

Αγόρασέ το εδώ.

Μάλλινο παντελόνι με πιέτες, www.massimodutti.com, 69.95 €

Λάθος νούμερο τέσσερα: Δεν έχουμε μέτρο με τα αξεσουάρ. Είναι γεγονός, δίνουν χαρακτήρα σε κάθε ντύσιμο. Αλλά κάποιες φορές ο χαρακτήρας φλερτάρει επικίνδυνα με την υπερπροσπάθεια. Ο Schuessler μας παροτρύνει λοιπόν να μην ξεχνάμε ποτέ την περίφημη συμβουλή της Κοκό Σανέλ, «προτού βγείτε από το σπίτι, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και αφαιρέστε κάτι». Αν θέλουμε ένα σύνολο να έχει προσωπικότητα, αντί να φοράμε μαζί και καπέλο και κολιέ και βραχιόλια και εντυπωσιακή τσάντα, καλύτερα να επενδύουμε σε λιγότερα και πιο ενδιαφέροντα κομμάτια.

Δες ένα κομμάτι που μπορείς να αγοράσεις.

Αγόρασέ το εδώ.

Βελούδινη clutch bag, Tara Zadeh, www.net-a-porter.com, $169.50

Κεντρική φωτό: www.zsazsabellagio.com

TAGS