ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Θέλω να αποδεικνύω στην πράξη ότι δεν ισχύουν οι προκαταλήψεις. Έτσι θεωρώ ότι περνάει πιο σωστά το μήνυμα." | Μία συζήτηση με την Βαλέρια Τάραντο

Η Βαλέρια Τάραντο, Διευθύνουσα Σύµβουλος των πολυκαταστημάτων notos, μιλά για τη θέση της γυναίκας στην ελληνική εργασιακή πραγματικότητα και τη νέα εποχή των πολυκαταστημάτων notos.

Valeria_Taranto

Με μακρά θητεία στη βιομηχανία της μόδας, έχει ζήσει την ένταση της δημιουργίας, αλλά και το corporate πρόσωπό της. Περισσότερο απ’ όλα όμως έχει χαράξει τον δικό της επαγγελματικό δρόμο βασισμένη στην απόλυτη ισορροπία συναισθήματος και λογικής. Η Βαλέρια Τάραντο, Διευθύνουσα Σύμβουλος των πολυκαταστημάτων notos είναι μία γυναίκα σε έναν κρίσιμο ρόλο. Και πιστεύει ότι αυτό δεν θα έπρεπε πια, στην Ελλάδα του 2024, να αποτελεί θέμα προς συζήτηση.

Πίσω από ένα κομβικό rebranding

Η Βαλέρια Τάραντο και η ομάδα της τον τελευταίο καιρό καταπιάστηκαν και έφεραν εις πέρας με μεγάλη επιτυχία μια κομβική αλλαγή: To rebranding των πολυκαταστημάτων notos, ένα σημείο αναφοράς για τους Έλληνες καταναλωτές με ιστορική σημασία. Η νέα εταιρική ταυτότητα των πολυκαταστημάτων notos κάνει ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον, συνδυάζοντας το όραμα και την ιστορία με το new brand experience, ανανεώνοντας έτσι και επαναπροσδιορίζοντας τη σύνδεσή του με τον σύγχρονο καταναλωτή.

Η κ. Τάραντο αποκαλύπτει τις προκλήσεις, αλλά και τον ενθουσιασμό που είχε αυτή η διαδικασία, μιλά για την ελληνική εργασιακή πραγματικότητα και τη θέση της γυναίκας σε αυτή και δε διστάζει να καταδείξει τα προβλήματα που περιορίζουν επαγγελματικά το φύλο στη χώρα μας μέχρι σήμερα.

"Θέλω να αποδεικνύω στην πράξη ότι δεν ισχύουν οι προκαταλήψεις. Έτσι θεωρώ ότι περνάει πιο σωστά το μήνυμα." | Μία συζήτηση με την Βαλέρια Τάραντο

Η Βαλέρια Τάραντο για τις προκλήσεις του rebranding ενός ιστορικού σήματος και τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό τομέα σήμερα

Τα πολυκαταστήματα notos προχώρησαν σε ένα εντυπωσιακό rebranding τον περασμένο Οκτώβριο. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας τις προκλήσεις, αλλά και τις ευχάριστες εκπλήξεις που είχε αυτή η διαδικασία;

Η απόφαση να κάνουμε rebranding σε ένα ιστορικό σήμα όπως τα notos είχε πολλές προκλήσεις. Η κατεύθυνση που δώσαμε στο δημιουργικό γραφείο είχε ως βασική πρόκληση να διατηρήσει τις αξίες, την ψυχή και ό,τι πρεσβεύουν μέχρι σήμερα τα notos και να τα επανασυστήσει στον καταναλωτή. Άρα θα λέγαμε ότι ήταν πιο πολύ re-introduction, πάρα rebranding. Η βασική πρόκληση ήταν να δημιουργήσουμε ένα λογότυπο που θα ήταν οικείο στον υπάρχοντα πιστό πελάτη και συγχρόνως να προσελκύει καινούριο νεότερο κοινό. Επίσης, σημαντική απόφαση ήταν το εάν θα κρατούσαμε την ιστορική μαργαρίτα.

Η διαδικασία κύλησε πολύ ομαλά με το δημιουργικό γραφείο αμέσως να φέρνει προτάσεις που ήταν spot on! Ήταν ένα από τα πιο δημιουργικά και αναζωογονητικά project. Παρουσιάστηκαν ερωτήσεις στις οποίες έπρεπε να απαντήσουμε που μας "προκάλεσαν" ακόμα πιο πολύ να γνωρίσουμε το brand και να σκεφτούμε ακριβώς που θέλουμε να φτάσει.


Με το online shopping να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος από το ξέσπασμα της πανδημίας κι έπειτα, πώς πιστεύετε ότι το rebranding των πολυκαταστημάτων notos θα προσελκύσει τον καταναλωτή στο φυσικό κατάστημα;

Είναι αλήθεια ότι το online shopping παίρνει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο. Παρόλα αυτά έχουμε δει ότι ο καταναλωτής στην μετά covid εποχή ξαναγύρισε στα φυσικά καταστήματα γιατί αναζητά και μία εμπειρία εκτός από μια απλή συναλλαγή. Το shopping δεν είναι μόνο για τις ανάγκες είναι και μία ευχάριστη στιγμή. Νομίζω ότι όλα τα καταστήματα σήμερα πρέπει να ποντάρουν σε εμπειρίες, στην εξυπηρέτηση και στα πιο ιδιαίτερα προϊόντα. Διαφορετικά ο καταναλωτής βρίσκει τα πάντα και online και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Μετά το rebranding κάναμε και redesign του website notos.gr, όχι μόνο από αισθητικής άποψης αλλά και από UX capabilities. Αντιμετωπίζουμε το φυσικό και διαδικτυακό κατάστημα σαν ένα, έχουμε μια omnichanel προσέγγιση και θέλουμε ο καταναλωτής να έχει μια notos εμπειρία που μπορεί να εναλλάσσεται από το φυσικό στο digital κατάστημα και το αντίθετο.

Ποια items που ανήκουν στην γκαρνταρόμπα μιας ενημερωμένης fashionista ξεχωρίζετε από τις συλλογές των πολυκαταστημάτων notos για τη σεζόν Άνοιξη/ Καλοκαίρι '24;

Δεν ακολουθώ απαραίτητα τα trends. Βασίζομαι σε κομμάτια που μπορούν να είναι διαχρονικά και εμπλουτίζω το στιλ μου με ιδιαίτερα κομμάτια. Αυτή την εποχή βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα τα Favorite Daughter που έχουν καθημερινά ρούχα με ένα έξτρα touch. Από special κομμάτια πάω στα Marques Almeida με ένα εντυπωσιακό τοπ για παράδειγμα που μπορεί όμως να φορεθεί είτε πρωί, είτε βράδυ.

Ποντάρω στα φορέματα Rixo που είναι θηλυκά και κατάλληλα για γραφείο αλλά και μια έξοδο. Η Twinset είναι από τα brands που πάω πάντα για σακάκια και ενδιαφέροντα κοστούμια, όπως ένα ροζ με σορτς για καλοκαίρι. Τέλος, Maison Labiche μαρινιέρες για καλοκαιρινές εξορμήσεις!

Ως μία γυναίκα σε ρολό κλειδί τι προόδους παρατηρείτε όσο αναφορά τη θέση της γυναίκας στην ελληνική εργασιακή πραγματικότητα; - Πού υστερεί η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης;

Σε όσο αφορά τις γυναίκες στον χώρο εργασίας, δυστυχώς, δεν πιστεύω ότι έχουμε πετύχει τη λεγόμενη εργασιακή ισότητα. Θεωρώ ότι στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να δίνονται πιο πολλές ευκαιρίες σε γυναίκες και να μην "φοβούνται" τόσο πολύ να εμπιστευθούν ρόλους και θέσεις κλειδί σε γυναίκες. Δέχονται πιο εύκολα και την αντιστροφή των ρόλων στο σπίτι, να είναι δηλαδή η γυναίκα η "main bread earner” όπως το αποκαλούν όταν η γυναίκα στηρίζει την οικογένεια. Στην Ελλάδα υπάρχει ακόμα μεγάλο χάσμα στη διαφορά των μισθών/απολαβών μεταξύ γυναικών και ανδρών στελεχών στην ίδια θέση.

Valeria_Taranto

Κατά τι γνώμη σας, τι θα μπορούσε να κάνει το κράτος έτσι ώστε να κάνει πιο ελκυστικό στις γυναίκες το να διεκδικούν όλο και περισσότερους ρόλους σε θέσεις - κλειδί;

Ίσως, να μπορούσε να βοηθήσει βάζοντας κάποιους όρους σε ό,τι αφορά τους μισθούς με κάποιο minimum βάσει ίσων προσόντων για θέσεις κλειδί.

Έχετε βιώσει ποτέ διακρίσεις στο εργασιακό περιβάλλον εξαιτίας του φύλου σας;

Δεν αποτελώ εξαίρεση, προτιμώ όμως να μη δίνω έξτρα ουσία και να το αντιμετωπίζω συνεχίζοντας κανονικά και αποδεικνύοντας ότι δεν ισχύουν οι προκαταλήψεις. Με πράξεις θεωρώ περνάς πιο σωστά το μήνυμα.

Μία γυναίκα μπορεί πράγματι να καταφέρει τα πάντα. Το multitasking είναι στη βιολογία της. Ωστόσο, όσο περισσότερες είναι οι διεκδικήσεις μας, τόσο αυξάνονται και οι ευθύνες. Μερικές φορές μοιάζει σαν όλοι να περιμένουν από εμάς να τα κάνουμε όλα και μάλιστα άψογα. Έχετε νιώσει ποτέ να λυγίζετε υπό το βάρος όλων των tasks στα οποία καλείστε να ανταποκριθείτε καθημερινά - κι αν ναι, τι κάνετε για να το διαχειριστείτε;

Οι γυναίκες όντως έχουν το προνόμιο του να μπορούν να κάνουν multitasking. Μετά από χρόνια έχω μάθει να μην πιέζω πάρα πολύ τον εαυτό μου έτσι ώστε να μη φτάνω στα όρια. Επίσης, μετά από πολλές φορές έμαθα να λέω και κάποια όχι ή να ζητήσω βοήθεια. Όταν η μέρα γίνεται λίγο πιο απαιτητική κάνω ένα βήμα πίσω γράφω σε ένα χαρτί τα tasks και βάζω προτεραιότητες. Δεν μου αρέσει η λέξη "λυγίζω” προτιμώ να πω ότι νιώθω μια έντονη πρόκληση και θα την αντιμετωπίσω, εάν χρειαστεί, με την υποστήριξη είτε της ομάδας μου στο γραφείο, ή της οικογένειάς μου.

Ποια είναι η αγαπημένη σας self care ρουτίνα; Με άλλα λόγια, τι κάνετε όταν θέλετε να αφιερώσετε κάποιες ώρες ή ακόμη και μία ολόκληρη μέρα στον εαυτό σας;

Η άσκηση με χαλαρώνει, οπότε εάν έχω μια ολόκληρη μέρα θα προσπαθήσω να κάνω κάποιο σπορ ή άσκηση που είναι για εμένα ένα είδος διαλογισμού. Επίσης, δε θα πω πότε όχι σε ένα ωραίο facial. Εάν όμως μιλάμε για μια απλή καθημερινή θα βάλω ωραία μουσική θα ανάψω αρωματικά κεριά Molton Brown στο σπίτι και θα χαλαρώσω στον καναπέ έχοντας πριν περιποιηθεί τον εαυτό μου - facials στο σπίτι με μάσκες Shiseido και κρέμες Chanel.

Read Next

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

Περισσότερα από

Μόδα

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς