ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια ιστορία αγάπης: Τα αυθεντικά Jelly Shoes με την υπογραφή Ancient Greek Sandals

Τα jelly shoes δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά ένα αγαπημένο καλοκαιρινό item,που επαναλανσάρει με αγάπη η Ancient Greek Sandals.

Αυτό το καλοκαίρι, τα Ancient Greek Sandals γιορτάζουν τη μεσογειακή κληρονομιά τους αλλά και την οικογενειακή παράδοση του συνιδρυτή του brand, Νικόλα Μίνογλου, επαναλανσάροντας τα jelly shoes, ένα αγαπημένο παπούτσι θαλάσσης, μέσα από μια σύγχρονη ερμηνεία. Δύο από τα τέσσερα νέα σχέδια της συλλογής Jelly Collection ΗS2024 αντλούν έμπνευση από το πλούσιο αρχείο της οικογένειας Μίνογλου – τα αυθεντικά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί από τον παππού του Νικόλα, τον Νίκο Μίνογλου, και τα φορούσαν στις παραλίες κάθε καλοκαίρι οι γιαγιάδες του Ηρώ (Iro) και Έλλη (Elli).

Δημοφιλές σχέδιο στις παραλίες της Μεσογείου, το πρακτικό και άνετο jelly shoe πρωτοκυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’50 και, για πολλούς, δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα. Το 1957, ο παππούς του Νίκος Μίνογλου σύστησε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πλαστικών παπουτσιών στην Αθήνα. Κατασκευάζοντας πέδιλα και γαλότσες από πλαστικό PVC , υπό την επωνυμία "Buffalo Plast", ο Νικόλας θυμάται και τις δύο γιαγιάδες του να φορούν τα αγαπημένα τους σχέδια από τη συλλογή κάθε καλοκαίρι στα καλοκαιρινά θέρετρα που παραθέριζαν.

Ο Νικόλας Μίνογλου διέσωσε τα καλούπια των παπουτσιών καθώς και κάποια από τα πρωτότυπα μοντέλα, και η Χριστίνα Μαρτίνη, συνιδρύτρια και creative director του brand, ανακαλύπτοντάς τις μπαλαρίνες Iro, τις λάτρεψε και προσπάθησε να δει πως μπορεί να τις επαναφέρει στο προσκήνιο. Η αυθεντική μπαλαρίνα Elli ανακαλύφθηκε από μια εκπαιδευόμενη της εταιρείας Ancient Greek Sandals σε ένα vintage κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Η Χριστίνα αναγνώρισε το ζευγάρι ως αρχειακό κομμάτι της Buffalo Plast και ρώτησε τον Νικόλα αν υπάρχει ακόμα το καλούπι. Και τα δύο σχέδια ανασχεδιάστηκαν και μετονομάστηκαν για το νέο τους λανσάρισμα τη σεζόν 2024 σε Iro και Elli, φόρος τιμής στην οικογένεια του Νικόλα.

Το αρχικό καλούπι Iro σχεδιάστηκε το 1961, στη Γαλλία – ο παππούς Νίκος παρήγγειλε το καλούπι στην κατασκευάστρια εταιρεία Jezequel, που ήταν η καλύτερη στο είδος εκείνη την εποχή. Με αρχική ονομασία "Σχέδιο 21", η jelly μπαλαρίνα Iro είναι μια ακριβής ανακατασκευή του αυθεντικού παπουτσιών, αλλά για το SS2024 κυκλοφορεί σε νέες ποπ αποχρώσεις.


H πρωτότυπο jelly μπαλαρίνα Elli σχεδιάστηκε το 1976, επίσης στη Γαλλία, από τον κατασκευαστή καλουπιών Trussardi. Με επίσης αρχικό όνομα "Σχέδιο 21”, τότε κυκλοφορούσαν σε διάφανο, μαύρο, λευκό και μπλε. Για αυτό το καλοκαίρι, οι Ancient Greek Sandals πρόσθεσαν και το κόκκινο στην χρωματική τους γκάμα.


Φέτος, μέχρι στιγμής, η αναθεωρημένη μπαλαρίνα Iro έχει πουλήσει περισσότερα από 1600 ζευγάρια μέσα σε ένα μήνα. Ωστόσο, αυτοί οι αριθμοί είναι μηδαμινοί μπροστά στα 40.000 ζευγάρια που πουλούσαν τα αυθεντικά σχέδια κάθε χρόνο. Το εργοστάσιο παρήγαγε περίπου 1 εκατομμύριο ζευγάρια στις καλές εποχές, τα οποία πωλούνταν σε παραθαλάσσια θέρετρα, σε "μαμαδίστικα" αλλά και τουριστικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

"Τα jelly shoes δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά ένα αγαπημένο καλοκαιρινό σχέδιο, εξαιρετικά δημοφιλές στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη Μεσόγειο, από τότε που ήμουν παιδί. Με ενθουσίασε η ιδέα να τιμήσουμε την ιστορία του παππού μου αλλά και τις δύο γιαγιάδες μου, όπως με ενθουσίασε και η ιδέα να συστήσουμε αυτό το κλασικό καλοκαιρινό σχέδιο στη νέα γενιά. Μαζί με τα αρχειακά μας μοντέλα, λανσάραμε και μια jelly σαγιονάρα με δερμάτινη σόλα και ένα fisherman πέδιλο προσφέροντας έτσι μια νέα εκδοχή των jellies, ιδανική τόσο για την παραλία όσο και για την πόλη". - Νικόλας Μίνογλου, συνιδρυτής των Ancient Greek Sandals.

Read Next

25 Ιουλ 2024

Πώς θα δημιουργήσεις τα πιο κομψά καλοκαιρινά looks χωρίς να περάσεις ώρες μπροστά στον καθρέφτη

Πέντε εύκολες συμβουλές μόδας που θα κάνουν τη διαφορά στο καλοκαιρινό στιλ σου

Περισσότερα από

Μόδα

22 Ιουλ 2024

Τα πιο κομψά twin sets που δεν θα σταματήσεις να φοράς αυτή την περίοδο

Η στιλιστική συμβουλή που ακολουθούν οι fashionistas για κομψές εμφανίσεις σε κάθε καλοκαιρινή περίσταση.

21 Ιουλ 2024

Πώς θα φορέσεις το animal print φέτος το καλοκαίρι; Η Κατερίνα Διδασκάλου προτείνει

Το καλοκαιρινό outfit της Κατερίνας Διδασκάλου στο Ηρώδειο.

19 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όλοι μιλούν γι' αυτές τις στολές

Το πρώτο "χρυσό" μετάλλιο πηγαίνει στις στολές της εθνικής αποστολής από τη Μογγολία

18 Ιουλ 2024

Η Όλγα Ντάλλα προτείνει τέσσερα looks που θα σε αναδείξουν ως την πιο καλοντυμένη σε κάθε καλοκαιρινή περίσταση

Εάν θέλεις να ξεχωρίσεις με το στιλ σου, η Όλγα Ντάλλα προτείνει τα κομμάτια που δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή σου.

17 Ιουλ 2024

Γιατί φοράμε το ρολόι στο αριστερό χέρι;

Να και κάτι που ίσως να μην είχες σκεφτεί για το ρολόι σου.

17 Ιουλ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ με total white σύνολο στην παρουσίαση της εθνικής καμπάνιας για την ψυχική υγεία

Η εμφάνιση της Τατιάνας Μπλάτνικ στα χρώματα που θυμίζουν ελληνικό καλοκαίρι.

17 Ιουλ 2024

Trend Talk powered by Answear: Ποια είναι τα must have των διακοπών;

Ανακαλύπτουμε παρέα με την fashion editor της Madame Figaro όλα τα items που θα βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών.

17 Ιουλ 2024
16 Ιουλ 2024

Πώς θα δημιουργήσεις τα πιο hot summer looks μέσα από τις καλοκαιρινές προσφορές του modivo.gr

Tα καλοκαιρινά looks που δημιουργήσαμε για σένα, σε εκπληκτικές τιμές μέσα από το modivo.gr

16 Ιουλ 2024

Τα must have κομμάτια που χρειάζεται να προσθέσεις στην καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα σου

Η capsule γκαρνταρόμπα του καλοκαιριού όπως την προτείνει η La Martina.