ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

8 λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο «ντύσιμο γραφείου»

Μερικές φορές επιδεικνύουμε υπερβολικό ζήλο και άλλες φορές κυκλοφορούμε σαν αγουροξυπνημένες, αναμαλλιασμένες γάτες. Η αλήθεια, η σικ, η σωστή βρίσκεται στη μέση.

8 λάθη που κάνουν οι Ελληνίδες στο «ντύσιμο γραφείου»

1. Αποφεύγουμε να εμφανιστούμε με υπερβολικά καλοχτενισμένα μαλλιά, λες και πρόκειται για κάποιο κοινωνικό ταμπού. Δεν είπαμε να σκάσουμε με μπούκλα-ελατήριο αλλά ένα όμορφο, στιλπνό ίσιωμα της ατίθασης τρίχας, βοηθάει την εικόνα μας. Και την εικόνα μας δεν τη βλέπουμε μόνο εμείς στον καθρέφτη μας, αλλά -κυρίως- οι άλλοι που συνδιαλεγόμαστε. Σε αυτό το σημείο, όμως, για να αποδοθεί και η δικαιοσύνη απέναντι στην προχειρότητα, να σημειώσουμε ότι το κλάμερ είναι ένα αγαπημένο item από το παρελθόν και εκεί πρέπει να μείνει: στο παρελθόν.

Οι σαγιονάρες και τα flip flop μπορεί να είναι «αθόρυβα» και έξτρα φιλικά για τα αυτιά των συναδέλφων μας, αλλά είναι τελείως εκτός θέματος. Σα να πάμε, δηλαδή, στην παραλία με καουμπόικες μπότες.

2. Θεωρούμε ότι «σοβαρό» ντύσιμο είναι το αυστηρό ντύσιμο. Ποτέ όμως κανένας δεν συμπάθησε κάποιον άτεγκτο, όσο ίσια κι αν ήταν η τσάκιση του παντελονιού του. Η επικοινωνία του γραφείου στηρίζεται 50% στην απόσταση και 50% στην οικειότητα. Σε αυτά τα ποσοστά οφείλει να κινηθεί και το ντύσιμο γραφείου. Ένα βολάν παραπάνω δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

3. Ένα βολάν, είπαμε. Από δύο και πάνω, το πράγμα χαλάει. Σε γραφείο είμαστε, όχι στο μάθημα χορού samba.

4. Και το θέμα πάει στο τιραντάκι. Εδώ σε θέλω. Ποιο είναι το σωστό dress code γραφείου όταν σφίξουν οι ζέστες; Αυτό που θα λέγαμε είναι ναι, στο τιραντάκι, αλλά ποτέ, μα ποτέ με την παρουσία της άλλης τιράντας, από μέσα, του σουτιέν, να ξεπροβάλει, λες και κάνει photobombing σε μία σικ, κατά τα άλλα εμφάνιση.

5. Τα στράπλες στο γραφείο είναι ολόκληρο κεφάλαιο. Εάν μας το επιτρέπει η σωματοδομή μας, το στράπλες κάτω από το άγριο air condition εσωτερικού χώρου, δεν αποτελεί στιλιστικό ατόπημα. Το θέμα, όμως, είναι εάν μας το επιτρέπει ο θερμοστάτης μας. Οι αίθουσες γραφείων, τα καράβια και τα αεροπλάνα «παίζουν» σε θερμοκρασίες που μόνο η μπλε αλεπού θα ζήλευε.

6. Βερμούδες. Υπάρχει ένα θέμα με τα κοντοπαντέλονα. Εάν είναι κάποιου σχεδιαστή και υπογραμμίζουν το σχεδιαστικό ύφος των καιρών, οκέι. Εάν είναι, όμως, η βερμούδα του προσκόπου, με τις τσέπες εκστρατείας και το χακί της ασάφειας, καλό θα ήταν να μείνει στη βαλίτσα των διακοπών. Και ούτε εκεί.

7. Τα πολύ ψηλά τακούνια δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην εικόνα μας, εκτός από τον επαναληπτικό και ενοχλητικό θόρυβο, τάκα τούκα, τάκα τούκα, πάνω στο παρκέ.

8. Οι σαγιονάρες και τα flip flop μπορεί να είναι «αθόρυβα» και έξτρα φιλικά για τα αυτιά των συναδέλφων μας, αλλά είναι τελείως εκτός θέματος. Σα να πηγαίνουμε δηλαδή, στην παραλία με καουμπόικες μπότες. Είμαστε μια χώρα του ευρωπαϊκού νότου, με ηλιοφάνεια και ανάλογη οικονομία, δε χρειάζεται να το δείχνουμε και στην εικόνα μας, καθημερινά.

Read Next

Περισσότερα από

Μόδα

04 Δεκ 2025

Trend Talk powered by Answear | Ντύσε τη ζωή σου με πολύτιμες στιγμές και γιορτινό glam!

Tις πιο φωτεινές ημέρες του χρόνου, ντύσε τη ζωή σου με πολύτιμες στιγμές με τη Χρυσιάννα Ανδριοπούλου aka Shoprano και items από τα premium brands της Answear.

04 Δεκ 2025

Οι σατέν γόβες από τη Mango που θα φορέσουμε σίγουρα στις γιορτές

Οι γόβες που θα φορέσουμε και τις βρήκαμε στη Mango.

04 Δεκ 2025

Η Έλλη Στάη με glittery μπορντό top και μαύρο δερμάτινο παντελόνι σε fashion event

Πώς φόρεσε το δερμάτινο παντελόνι η Έλλη Στάη;

04 Δεκ 2025

Letizia της Ισπανίας | Με statement δερμάτινο jacket που αναβαθμίζει το στιλ κάθε γυναίκας

Το δερμάτινο jacket που επέλεξε η Letizia της Ισπανίας είναι στη statement απόχρωση που απογειώνει ακόμα και μια casual εμφάνιση.

04 Δεκ 2025

Το μπουφάν από την Oysho που θα σε κρατήσει ζεστή όσο κρύο κι αν έχει

Το μπουφάν που θα φοράς συνέχεια τους επόμενους μήνες.

04 Δεκ 2025

To παλτό από τη Stradivarius είναι το hero piece που χρειάζεσαι αυτόν το χειμώνα στη συλλογή σου

Το παλτό που θα φοράς όλο το χειμώνα θα το βρεις στη Stradivarius.

04 Δεκ 2025

Έφη Αχτσιόγλου - Κατερίνα Νοτοπούλου | Τα διαχρονικά παλτό που φόρεσαν με επίκαιρο τρόπο στο Παλλάς

Οι δυο βουλεύτριες βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

04 Δεκ 2025

Η Μπέττυ Μπαζιάνα με βελούδινη one shoulder ολόσωμη φόρμα σε σπάνια εμφάνιση

Η Μπέττυ Μπαζιάνα βρέθηκε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του.

04 Δεκ 2025

Marie Chantal | Με μπορντό κοστούμι και λεοπάρ μποτάκια στο Καλλιμάρμαρο

Η εμφάνιση της Marie Chantal στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας.

04 Δεκ 2025

Η Αθηνά Οικονομάκου με τα sneakers από την Envie Shoes που ταιριάζουν τέλεια με το office style σου

Η Αθηνά Οικονομάκου φόρεσε τα sneakers που θα βάλουμε και στο γραφείο.