Δεν ακολουθούμε κανόνες, δεν ενστερνιζόμαστε το πνεύμα των τρεντ, δεν είμαστε πρόβατα. Εντάξει, είμαστε όμως γυναίκες του καιρού μας και γνωρίζουμε ότι η μόδα δεν είναι μια προαιρετική σος, τύπου βινεγκρέτ. Είναι κυρίως πιάτο και μάλιστα από αυτά που τρώγονται ζεστά. Οπότε καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πότε μια εμφάνιση είναι αλάνθαστη και πότε χωλαίνει. Για να κάνουμε τουλάχιστον τα λάθη, αν επιθυμούμε, εν γνώσει μας.

1. Ο συνδυασμός του κόκκινου δερμάτινου ankle boot, που φέτος είναι τόσο στα πάνω του, δε σηκώνει μαύρο οπάκ καλσόν. Σηκώνει δίχτυ, σηκώνει γυμνή γάμπα, σηκώνει σοσονάκι τσαχπίνικο.

2. Κράτα το μαύρο, οπάκ καλσόν για τα λευκά αθλητικά σου, όταν από πάνω παίζει μίνι δερμάτινη φούστα και μαύρο φούτερ. Η αντίθεση casual με chic φέρνουν ένα γαλλικό αξάν στην προφορά σου. Δεν το νιώθεις; Εμείς το ακούμε.

3. Η κουβέντα πηγαίνει πάλι στα σοσονάκια. Λες και αυτά τα μικρά τερατάκια της ντουλάπας έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των συζητήσεων, φέτος. Ναι, μπορείς να να φορέσεις με όλα τα είδη παπουτσιού που έχεις, ακόμα και με αυτά που πρόκειται να αγοράσεις: mules, sneakers, γόβες, μποτάκια.

4. Τα παντελόνια φέτος έχουν πιέτες. Μην τις φοβάσαι, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι φορώντας τες θα μοιάζεις σαν να βγήκες από κάστινγκ για κομπάρσος στο Miami Vice. Πέρασε και μία ζώνη στη μέση σου πάνω από τις πιέτες να ολοκληρωθεί το απενοχοποιημένο early 90s αφιέρωμα.

5. Τι; Αληθινή γούνα; Ζαμέ. Last year που λένε και στις διαφημίσεις. Φέτος, μόνο ψεύτικη, λούτρινη, φλοκατέ, αρκουδίσια και χουχουλιάρικη. Μετά γράψε ξανά 100 φορές το «ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα, μην τάχα σαν κι εμένα κι εκείνα δεν πονούν».

6. Κάτι είπαμε πριν για mules αλλά πέρασε ξώφαλτσα. Εάν δεν τα φορέσεις φέτος, πότε; Εάν δεν τα φορέσεις εσύ, ποιοι; Αν είσαι πάνω από 40 πιθανόν να έχεις ντεζαβού, επειδή τα είχες ήδη ξαναπερπατήσει. Για όλες τις άλλες ηλικίες είναι το καινούργιο παιγνίδι του στυλ.

7. Ξέχνα την κανονικότητα σε ότι αφορά στην μανικοκόλληση. Κανένα μανίκι το 2018 δε θα ξεκινάει από τον ώμο. Το ρεγκλάν δίνει και παίρνει. Και η νυχτερίδα, επίσης. Άσε που φέτος, όσα μανίκια τολμούν να αρχίζουν από τον ώμο έχουν πάθει μεγαλομανία και έχουν φουσκώσει από περηφάνια -χωρίς προκατάληψη.

8. Φοράς ακόμα skinny jeans ε; Είναι ξεκάθαρο δικαίωμά σου. Το σύνταγμα σου το επιτρέπει. Εάν όμως αυτό το λεγάμενο, το skinny το jean φέρει σκισίματα και νευρικά ξέφτια, τότε έχεις πατήσει τη νάρκη. Μπουμ!

9. Δεν ξέρεις ποιο τζιν είναι «χειμώνας 2018»; Άνοιξε τη ντουλάπα της μαμάς σου, πάρε ένα τζιν της «χειμώνας 1988» και θα έχεις πετύχει στόχο, μεμιάς. Το μπάγκι, το καρότο, το ψηλόμεσο, το μάμι, με αυτά τα ψευδώνυμα κυκλοφορεί στην πιάτσα το τζιν το σωστό, το πρόστυχο.

10. Για το τέλος κρατήσαμε το Νο1 καθοριστικό χαρακτηριστικό μιας εμφάνισης. Το μαλλί. Οι Ραπουνζέλ κουρεύτηκαν, τα έφεραν μέχρι τους ώμους, τηρώντας αυστηρή αρχιτεκτονική που θα ζήλευε ο Άμμων ο γεωμέτρης. Το καρέ αναβαθμίστηκε σε bob και η ζωή συνεχίζεται πιο ελαφριά και πιο κοκέτα.  

TAGS