Δεν υπάρχουν κανόνες στην εικόνα μας, την οποία διαχειριζόμαστε όπως θέλουμε και εννοείται ότι δεν απολογούμαστε για αυτήν, παρά μόνο σε εμάς τις ίδιες. Οπότε όλα αυτά τα άρθρα που περιλαμβάνουν συμβουλές δεν έχουν σκοπό να νουθετήσουν αλλά να δημιουργήσουν μια σχέση φόρμας και εποχής, γυναικείας φιγούρας και χρονικής στιγμής. 

Όλοι γνωρίζουμε ότι δε ντυμόμαστε όπως δέκα χρόνια πριν. Με αυτά τα άρθρα θεωρούμε ότι βοηθάμε τη σύγχρονη γυναίκα με τις χιλιάδες υποχρεώσεις να σχηματίσει στο μυαλό της πιο εύκολα το στάιλινγκ της επόμενης ημέρας. Αυτό μόνο. Εννοείται ότι δεν είναι κανόνες που δε σηκώνουν αμφισβήτηση και φυσικά όλα τελικά «κουμπώνουν» με την προσωπικότητα και το προσωπικό στυλ της καθεμιάς μας. 

Στο παρακάτω βίντεο η YouTuber, Shea Whitney, την οποία έχουμε αρκετές φορές αναφέρει (δείτε ένα ακόμα άρθρο για τα 10 πράγματα που σταμάτησα να φοράω το 2020) καταπιάνεται με ένα θέμα ολίγον τζιζ. Τα λάθη στα ντυσίματά μας. Θα πει κάποιος «και ποια είσαι εσύ να μας πεις πώς να ντυθούμε;». Σωστό. Ίσως, λέμε ίσως, κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές όμως, μας βάλουν να σκεφτούμε κάτι που δεν είχε περάσει από το μυαλό μας. Και ίσως μας οδηγήσει σε άλλες ιδέες, πιο κοντά στα δικά μας γούστε, τελικά. Ας τις ακούσουμε. 

  • Δε συνδυάζουμε oversized top με φαρδύ παντελόνι ή φαρδιά φούστα: Το αποτέλεσμα είναι άχαρο και άκομψο, ενώ το σώμα μας χάνεται μέσα στο σύνολο. Κάνουμε το κόλπο με το layering το οποίο είναι ευέλικτο και πιο κομψό.
  • Δεν αφήνουμε το εσωτερικό των τσεπών μας να εξέχει. Φροντίζουμε όταν φοράμε το παντελόνι μας, τζιν ή οποιοδήποτε άλλο παντελόνι, να εφαρμόζει σωστά, να είναι οι τσέπες όμορφα τοποθετημένες και να διαγράφεται η φιγούρα μας χωρίς ενοχλητικά «εμπόδια».
  • Δε φοράμε τα πολύ μακριά μας παντελόνια με flat παπούτσια ώστε να σέρνονται τα μπατζάκια στο πάτωμα. Ή τα κονταίνουμε σε κάποια μοδίστρα ή τα συνδυάζουμε με ψηλά τακούνια ώστε να μην σέρνονται. 
  • Δεν συνδυάζουμε τα flip flops μας με ντυσίματα πόλης. Οι σαγιονάρες είναι ιδανικές για τη θάλασσα. Τα σανδάλια από το Μοναστηράκι είναι μια υπέροχη λύση. 
  • Φροντίζουμε τα μαλλιά μας, όχι υπερβολικά, αλλά τόπο ώστε να φαίνονται ομοιόμορφα ως προς την απόχρωση. Μια έντονη «ρίζα» δεν κολακεύει. 
  • Η εφαρμοφή των παντελονιών, ειδικά των τζιν, καλό θα ήταν να μην είναι ούτε πολύ φαρδιά ούτε πολύ στενή. Στην πρώτη περίπτωση μοιάζει σα να φοράμε πάνα και στη δεύτερη το εφέ μοιάζει με donut που το έχουν πιέσει. Τίποτα από τα δύο δε θέλουμε. 
  • Ας προτιμήσουμε τα πορτοφόλια και τις τσάντες που στηρίζονται στην απλότητα και στην ευκολία. Όχι πολλές εξωτερικές τσέπες, όχι τόση «πληροφορία» στην εικόνα. Καλή η οργάνωση αλλά για τα συρτάρια μας, όχι για τα αξεσουάρ μας. 
  • Τσεκάρουμε πάντα το μήκος της φούστας και των φορεμάτων μας, να μην σταματούν στη μέση της γάμπας, γιατί το αποτέλεσμα δε θα μας κολακεύει και σίγουρα θα «κονταίνει» τα πόδια μας. Ή λίγο πιο ψηλά ή λίγο πιο χαμηλά από τη μέση της γάμπας.
  • Διαβάζουμε πάντα τις κριτικές και τα σχόλια όταν πρόκειται να αγοράσουμε κάτι online. Οι άνθρωποι λατρεύουν την αρνητική κριτική αλλά μερικές φορές μπορεί να φανεί χρήσιμη. Σίγουρα κάτι με πολλές θετικές κτιτικές είναι πιο αξιόπιστο. 
  • Φοράμε πάντοτε ένα καλό σουτιέν ακόμα κι αν δεν έχουμε βαρύ στήθος. Κάνει τη φιγούρα μας πιο όμορφη και βοηθάει τα ρούχα να «πέσουν» καλύτερα πάνω μας. 

 

Δείτε το βίντεο με τα παραδείγματα και θα έχετε και εικόνα:

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS