ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 λάθη που κάνουμε οι Αθηναίες στο ντύσιμό μας

Μπορεί να θεωρούμαστε σχετικά καλοντυμένες αλλά τα λαθάκια μας τα μετράμε κι εμείς, όπως και τους καημούς μας.

10 λάθη που κάνουμε οι Αθηναίες στο ντύσιμό μας

1. Δε φοράμε μέικ απ τις καθημερινές και τα πρωινά. Σε αντίθεση με τις ομόλογές μας Θεσσαλονικιές, οι οποίες έχουν τη φήμη αλλά και τη χάρη ως υπερβολικά «φορτωμένες» από το πρωί. Δεν είπαμε να τις κοντράρουμε, αλλά λίγο μέικ απ, ένα ελαφρύ ρουζ στις παρειές και ένα αχνό λιπ γκλος θα διώξει την ταλαιπωρία από το πρόσωπό μας. Γιατί «παίζει ταλαιπωρία», πως να το κάνουμε.


2. Τρέφουμε διπολικά συναισθήματα απέναντι στο κομμωτήριο. Ή που θα το αγαπάμε τρελά και θα κυκλοφορούμε σαν κερωμένη κούκλα με έξτρα μπούκλα (βλέπε τηλεπερσόνα πρωινομεσημεριανής ζώνης) ή που θα το αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί «είμαστε πολύ αγχωμένες για να αντέξουμε τόσες ώρες εκεί, καλύτερα να πάμε για γιόγκα». Ναι, οκέι, σύμφωνοι. Κάπου στη μέση είναι, όμως, η αλήθεια. Ακόμα και μια αντικομφορμίστρια γιόγκι κινδυνεύει να εκτεθεί από την ψαλίδα, ε;

Έχουμε μεταφράσει λάθος τη λέξη «σέξι». Άλλο σέξι κι άλλο «έξι φορές το είδα σήμερα φορεμένο με τον ίδιο τρόπο».


3. Έχουμε μπερδέψει το «απλό» με το «αδιάφορο». Άλλο το γαλλικό μίνιμαλ που κουβαλούν τα outfit των Παριζιάνων και άλλο το τρίπτυχο «τζιν-μπλουζάκι-βαριέμαι» που κυκλοφορεί στην πόλη, όπως κυκλοφορούν τα τρίκυκλα στην Καλκούτα.


4. Λατρεύουμε το κόκκινο κραγιόν. Το έχουμε ανακηρύξει προστάτη των καθημερινών τρικ ομορφιάς. Το προσκυνάμε νυχθημερόν και το επικαλούμαστε σαν μοναδική σανίδα σωτηρίας, ώστε να δώσουμε το «κάτι παραπάνω» σε μια «καθισμένη» εμφάνιση. Ένα κόκκινο κραγιόν δε φέρνει την άνοιξη. Η καθισμένη εμφάνιση θα αλλάξει από μέσα. Και το «από μέσα» θα αλλάξει εάν φτιάξουν τα κέφια της πόλης. Έως τότε θα επιβεβαιώνουμε τον κανόνα που λέει ότι σε περιόδους κρίσης το No1 προϊόν ομορφιάς, από άποψη πωλήσεων, είναι το κραγιόν.


5. Κολλάμε με το trend της διπλανής μας. Έτσι και το δούμε στην παρακείμενη φασιονίστα, αυτομάτως το ενστερνιζόμαστε για δικό μας. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σημείο να κυκλοφορούμε όλες με καινούργια Stan Smith, λες και έχουμε την ίδια νονά και μας τα έκανε δώρο το Πάσχα. Ας μη μιλήσουμε για τα σκισμένα τζιν. Οι μοναχοί βουδιστές, Σαολίν, με τα ομοιόμορφα πορτοκαλί, μοιάζουν πιο φαντεζί μπροστά στις σκιζοτζινιασμένες κυρίες των Αθηνών.


6. Μια παραλλαγή του παραπάνω λάθους είναι, επίσης, το κομμένο τζιν σορτς. Ναι, αυτό που κρέμονται τα ξέφτια στα μπούτια και οι άσπρες τσέπες ξεπροβάλλουν, κάτω από αυτά, σαν αυτιά κούνελου. Έχουμε μεταφράσει λάθος τη λέξη “σέξι”. Άλλο σέξι κι άλλο «έξι φορές το είδα σήμερα φορεμένο με τον ίδιο τρόπο».


7. Ή κάποιο ελατήριο έχει ξεχάσει ο κατασκευαστής να μας προσθέσει στη σισπασιόν ή όλες, όσες κυκλοφορούμε με τακούνια, ξεχάσαμε να κάνουμε εκείνα τα εντατικά μαθήματα ισορροπίας σε δωδεκάποντα. Εκτός εάν για την μπαταρισμένη τακουνοφορούσα εικόνα μας ευθύνονται τα ξεχαρβαλωμένα πεζοδρόμια της πόλης. Άρα, που καταλήγουμε; Ότι ακόμα και το στυλ των γυναικών μιας πόλης είναι σε άμεση συνάρτηση με το Δήμο.


8. Έχουμε μία αδυναμία στις «στολές». Δηλαδή στις εμφανίσεις που αποδείχθηκαν επιτυχημένες κάποια χρονική στιγμή και έκτοτε καθιερώθηκαν ως επίσημα ενδύματα που μας ξελασπώνουν, όταν το μυαλό κολλάει. Σε κάποια άλλη χώρα, αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί στυλ. Εδώ όμως όχι. Οι λόγοι είναι ευνόητοι.


9. Πολύ βολάν, μωρέ αδερφάκι μου. Ούτε οι Σπανιόλες της Ανδαλουσίας τόσο βολάν. Κάποιο τμήμα του DNA μας θα έχει μάλλον κυματοειδή σχηματισμό, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η διαολεμένη αγάπη στο φραμπαλά. Στον ποδόγυρο, σε μπλούζες με τους ώμους έξω, στο τελείωμα των μανικιών, στη σάλτσα ντομάτα βουτηγμένο μέσα...


10. Θεωρούμε τα νύχια μας πεδίο βολής και ρίχνουμε χρώμα κατά βούληση. Ό,τι δεν τολμάμε στο ντύσιμο το βγάζουμε στην κερατοειδή απόφυση των δαχτύλων. Και σχέδια μυστήρια και στρας και μήκος αλά πορνοστάρ. Το μέτρο έχει χαθεί μέσα στις καθημερινές συναντήσεις με τα διερχόμενα νύχια, μέσα στο μετρό.

Read Next

25 Απρ 2024

Το dress code είναι "κομψή σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση" και η Μαρία Παπαγεωργίου προτείνει τα πιο χρήσιμα styling tips για να το πετύχεις

Η κομψότητα είναι μία επιλογή που μπορείς να κάνεις σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση και η Μαρία Παπαγεωργίου το αποδεικνύει.

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

Περισσότερα από

Μόδα

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.