ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

10 λάθη που κάνουμε οι Αθηναίες στο ντύσιμό μας

Μπορεί να θεωρούμαστε σχετικά καλοντυμένες αλλά τα λαθάκια μας τα μετράμε κι εμείς, όπως και τους καημούς μας.

10 λάθη που κάνουμε οι Αθηναίες στο ντύσιμό μας

1. Δε φοράμε μέικ απ τις καθημερινές και τα πρωινά. Σε αντίθεση με τις ομόλογές μας Θεσσαλονικιές, οι οποίες έχουν τη φήμη αλλά και τη χάρη ως υπερβολικά «φορτωμένες» από το πρωί. Δεν είπαμε να τις κοντράρουμε, αλλά λίγο μέικ απ, ένα ελαφρύ ρουζ στις παρειές και ένα αχνό λιπ γκλος θα διώξει την ταλαιπωρία από το πρόσωπό μας. Γιατί «παίζει ταλαιπωρία», πως να το κάνουμε.


2. Τρέφουμε διπολικά συναισθήματα απέναντι στο κομμωτήριο. Ή που θα το αγαπάμε τρελά και θα κυκλοφορούμε σαν κερωμένη κούκλα με έξτρα μπούκλα (βλέπε τηλεπερσόνα πρωινομεσημεριανής ζώνης) ή που θα το αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι γιατί «είμαστε πολύ αγχωμένες για να αντέξουμε τόσες ώρες εκεί, καλύτερα να πάμε για γιόγκα». Ναι, οκέι, σύμφωνοι. Κάπου στη μέση είναι, όμως, η αλήθεια. Ακόμα και μια αντικομφορμίστρια γιόγκι κινδυνεύει να εκτεθεί από την ψαλίδα, ε;

Έχουμε μεταφράσει λάθος τη λέξη «σέξι». Άλλο σέξι κι άλλο «έξι φορές το είδα σήμερα φορεμένο με τον ίδιο τρόπο».


3. Έχουμε μπερδέψει το «απλό» με το «αδιάφορο». Άλλο το γαλλικό μίνιμαλ που κουβαλούν τα outfit των Παριζιάνων και άλλο το τρίπτυχο «τζιν-μπλουζάκι-βαριέμαι» που κυκλοφορεί στην πόλη, όπως κυκλοφορούν τα τρίκυκλα στην Καλκούτα.


4. Λατρεύουμε το κόκκινο κραγιόν. Το έχουμε ανακηρύξει προστάτη των καθημερινών τρικ ομορφιάς. Το προσκυνάμε νυχθημερόν και το επικαλούμαστε σαν μοναδική σανίδα σωτηρίας, ώστε να δώσουμε το «κάτι παραπάνω» σε μια «καθισμένη» εμφάνιση. Ένα κόκκινο κραγιόν δε φέρνει την άνοιξη. Η καθισμένη εμφάνιση θα αλλάξει από μέσα. Και το «από μέσα» θα αλλάξει εάν φτιάξουν τα κέφια της πόλης. Έως τότε θα επιβεβαιώνουμε τον κανόνα που λέει ότι σε περιόδους κρίσης το No1 προϊόν ομορφιάς, από άποψη πωλήσεων, είναι το κραγιόν.


5. Κολλάμε με το trend της διπλανής μας. Έτσι και το δούμε στην παρακείμενη φασιονίστα, αυτομάτως το ενστερνιζόμαστε για δικό μας. Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σημείο να κυκλοφορούμε όλες με καινούργια Stan Smith, λες και έχουμε την ίδια νονά και μας τα έκανε δώρο το Πάσχα. Ας μη μιλήσουμε για τα σκισμένα τζιν. Οι μοναχοί βουδιστές, Σαολίν, με τα ομοιόμορφα πορτοκαλί, μοιάζουν πιο φαντεζί μπροστά στις σκιζοτζινιασμένες κυρίες των Αθηνών.


6. Μια παραλλαγή του παραπάνω λάθους είναι, επίσης, το κομμένο τζιν σορτς. Ναι, αυτό που κρέμονται τα ξέφτια στα μπούτια και οι άσπρες τσέπες ξεπροβάλλουν, κάτω από αυτά, σαν αυτιά κούνελου. Έχουμε μεταφράσει λάθος τη λέξη “σέξι”. Άλλο σέξι κι άλλο «έξι φορές το είδα σήμερα φορεμένο με τον ίδιο τρόπο».


7. Ή κάποιο ελατήριο έχει ξεχάσει ο κατασκευαστής να μας προσθέσει στη σισπασιόν ή όλες, όσες κυκλοφορούμε με τακούνια, ξεχάσαμε να κάνουμε εκείνα τα εντατικά μαθήματα ισορροπίας σε δωδεκάποντα. Εκτός εάν για την μπαταρισμένη τακουνοφορούσα εικόνα μας ευθύνονται τα ξεχαρβαλωμένα πεζοδρόμια της πόλης. Άρα, που καταλήγουμε; Ότι ακόμα και το στυλ των γυναικών μιας πόλης είναι σε άμεση συνάρτηση με το Δήμο.


8. Έχουμε μία αδυναμία στις «στολές». Δηλαδή στις εμφανίσεις που αποδείχθηκαν επιτυχημένες κάποια χρονική στιγμή και έκτοτε καθιερώθηκαν ως επίσημα ενδύματα που μας ξελασπώνουν, όταν το μυαλό κολλάει. Σε κάποια άλλη χώρα, αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί στυλ. Εδώ όμως όχι. Οι λόγοι είναι ευνόητοι.


9. Πολύ βολάν, μωρέ αδερφάκι μου. Ούτε οι Σπανιόλες της Ανδαλουσίας τόσο βολάν. Κάποιο τμήμα του DNA μας θα έχει μάλλον κυματοειδή σχηματισμό, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η διαολεμένη αγάπη στο φραμπαλά. Στον ποδόγυρο, σε μπλούζες με τους ώμους έξω, στο τελείωμα των μανικιών, στη σάλτσα ντομάτα βουτηγμένο μέσα...


10. Θεωρούμε τα νύχια μας πεδίο βολής και ρίχνουμε χρώμα κατά βούληση. Ό,τι δεν τολμάμε στο ντύσιμο το βγάζουμε στην κερατοειδή απόφυση των δαχτύλων. Και σχέδια μυστήρια και στρας και μήκος αλά πορνοστάρ. Το μέτρο έχει χαθεί μέσα στις καθημερινές συναντήσεις με τα διερχόμενα νύχια, μέσα στο μετρό.

Read Next

21 Οκτ 2025

Charlene του Μονακό | Με κομψό κοστούμι Max Mara στη διαχρονική εναλλακτική του μαύρου

Η Πριγκίπισσα Charlene εμφανίστηκε με ένα elegant κοστούμι Max Mara στην απόχρωση που θα φορέσετε αντί για το προβλέψιμο μαύρο.

21 Οκτ 2025

Στη Massimo Dutti βρήκαμε τα leopard sneakers που θα φορέσουμε αυτή τη μεταβατική εποχή

Τα sneakers από τη Massimo Dutti που δεν θα βαρεθούμε να φοράμε.

Περισσότερα από

Μόδα

21 Οκτ 2025

Βερμούδα στο γραφείο; Η Λένα Δροσάκη δημιούργησε το τέλειο office look

Η Λένα Δροσάκη δημιούργησε το ιδανικό office look για τον μεταβατικό καιρό.

21 Οκτ 2025

Η Σμαράγδα Καρύδη με κόκκινο κοστούμι | Το colour blocking που δημιούργησε

Η εμφάνιση που έκανε η Σμαράγδα Καρύδη και μας ενθουσίασε.

21 Οκτ 2025
21 Οκτ 2025

Στην Oysho ανακαλύψαμε το ιδανικό καπιτονέ μπουφάν γι' αυτή την εποχή

Άνετο και στιλάτο, θα το φοράς καθημερινά το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

21 Οκτ 2025

Οι πέντε σοφιστικέ αποχρώσεις που ταιριάζουν τέλεια με το καφέ

Με ποια χρώματα ταιριάζει τέλεια το καφέ.

21 Οκτ 2025

Πριν επιλέξεις το ιδανικό σακάκι για εσένα, χρειάζεται να γνωρίζεις αυτά τα tips

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για να επιλέξεις το ιδανικό σακάκι.

20 Οκτ 2025

Το off-white παλτό που θα αντικαταστήσει τα σκούρα το φετινό χειμώνα

Το υπόλευκο παλτό που έρχεται ως η τέλεια και εύκολη στο styling εναλλακτική στα σκούρα πανωφόρια.

20 Οκτ 2025

Tο blazer από την Zara που είναι ιδανικό για τις day to night εμφανίσεις σου το φθινόπωρο

Το πανωφόρι από τη Zara που θα φοράς ξανά και ξανά όλο το φθινόπωρο

20 Οκτ 2025

H Δανάη Παππά με το καφέ πουλόβερ που θα φοράς ξανά και ξανά

Η Δανάη Παππά λατρεύει τη Zara και φοράει αρκετά συχνά κομμάτια από το γνωστό brand.

20 Οκτ 2025

Το καφέ είναι το χρώμα της χρονιάς | Όλοι οι τρόποι για να το φορέσεις κομψά

Το καφέ είναι το χρώμα-"κλειδί" στο στιλ του 2025. Τα styling tips που θα σου φανούν χρήσιμα.