ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

New Designers Awards | Η Εβδομάδα μόδας της Αθήνας στηρίζει την εξωστρέφεια της ελληνικής μόδας

Kαι στέλνει νέους σχεδιαστές στο εξωτερικό.

AXDW

Ο θεσμοθετημένος διαγωνισμός νέων σχεδιαστών, New Designers Awards δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για τη σταδιοδρομία τους στην ελληνική και τη διεθνή αγορά της μόδας. Οι νέοι δημιουργοί που συμμετέχουν στα New Designers Awards έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια επίδειξη μόδας υψηλών προδιαγραφών παραγωγής και καλλιτεχνικής επιμέλειας και να διαγωνιστούν για τα βραβεία Best Catwalk, Best Trendsetter και Best New Designer, τα οποία θα τους εξασφαλίσουν σημαντικά έπαθλα για την μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία καθώς και την εξέλιξή τους. Ένας θεσμός που τα τελευταία 15 χρόνια έχει αναδείξει σπουδαίους Έλληνες σχεδιαστές και τους έχει δώσει την ευκαιρία να προβάλουν το ταλέντο τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόσφατο λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η ταλαντούχα νέα σχεδιάστρια Ιππολύτη Κακάβa, η οποία στο πλαίσιο της 30ης Εβδομάδας Μόδας κέρδισε το βραβείο "Best New Designer" και το έπαθλο της δωρεάν συμμετοχής σε Εβδομάδα Μόδας στο εξωτερικό. Η Ιππολύτη Κακάβα άδραξε την ευκαιρία και ταξίδεψε μέχρι την Αμερική για να συμμετάσχει στο Orange County Fashion Week στην Καλιφόρνια παρουσιάζοντας τη συλλογή της. Το Orange County Fashion Week δεν είναι τυχαίο που αυτοαποκαλείται ως "Luxury Market of California" καθώς είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης των επαγγελματιών της μόδας και πόλος έλξης των media και των buyers από όλο τον κόσμο.

Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας επιστρέφει από τις 5 μέχρι τις 8 Μαΐου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο και ο θεσμός των "New Designers Awards by Guizhou Moutai" είναι προ των πυλών!

New Designers Awards | Η Εβδομάδα μόδας της Αθήνας στηρίζει την εξωστρέφεια της ελληνικής μόδας

Χορηγός των βραβείων αυτή τη σεζόν είναι η εταιρεία Χρήστος Καγκλής και ΣΙΑ Ε.Ε., αντιπρόσωπος του Guizhou Moutai στην Ελλάδα.

Το Guizhou Moutai είναι η απόλυτη επιλογή κινεζικού λικέρ και έχει πάρει το όνομά του από την τοποθεσία καταγωγής του, την πόλη Moutai στην επαρχία Guizhou της Κίνας, μία περιοχή 15.030 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Το Moutai είναι από τις πιο πολυτελείς ετικέτες κινεζικού λικέρ, φημισμένο τόσο στις εγχώριες όσο και στις αγορές του εξωτερικού για την μοναδική διαδικασία παρασκευής του, την ατελείωτη επίνευση, την υψηλή ποιότητα και τη μεγάλη ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά του. Η διαδικασία παραγωγής του, από τις πρώτες ύλες μέχρι το τελικό προϊόν διαρκεί 5 χρόνια. Περιλαμβάνει 9 στάδια παρασκευής, 8 στάδια ζύμωσης και 7 διαδικασίες δοκιμής του λικέρ μία φορά το χρόνο. Αφού γίνει η εκχύλιση το λικέρ αποθηκεύεται σε κελάρι μέσα σε πήλινα δοχεία σύμφωνα με τους διαφορετικούς βαθμούς αλκοόλης και έπειτα αναμειγνύεται με συγκεκριμένες αναλογίες με βάση τα χρόνια, τους βαθμούς αλκοόλης και τις διαδικασίες ανάμειξης του λικέρ. Μετά από ένα χρόνο, αφού έχει σταθεροποιηθεί γευστικά μπορεί να συσκευαστεί και να διανεμηθεί.

Ο επίσημος αντιπρόσωπος του Guizhou Moutai στην Ελλάδα έχει ως στόχο να μεταδώσει την "αισθητική φιλοσοφία" της κουλτούρας του κινεζικού λικέρ στους Έλληνες καταναλωτές, να στηρίξει την ελληνική μόδα και το επιχειρηματικό πνεύμα των Ελλήνων σχεδιαστών. Το Guizhou Moutai προσκαλεί τους νέους Έλληνες σχεδιαστές να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνεται στα πλαίσια της 32ης Εβδομάδας Μόδας.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από σημαντικούς επιχειρηματίες του χώρου της μόδας, σχεδιαστές, δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θα αξιολογήσουν το έργο των σχεδιαστών και στη συνέχεια θα αναδείξουν τους 3 νικητές. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής των "New Designers Awards by Guizhou Moutai" που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας. Κατά τη διάρκεια της απονομής ο χορηγός θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση γευσιγνωσίας "Sharing Moutai, Sharing Beauty" την οποία θα συνοδεύσουν εδέσματα από γνωστούς σεφ.

Αυτή τη σεζόν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), που στηρίζει σταθερά τους νέους επιχειρηματίες του κλάδου της ένδυσης, αλλά και τους νέους σχεδιαστές – δημιουργούς, θα προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά, βραβείο στον πρώτο νικητή. Το "Best New Designer" βραβείο, αντιστοιχεί το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ, ως δείγμα ευγενικής συμβολής του Επιμελητηρίου, στην ανάπτυξη και προβολή της νεανικής επιχειρηματικότητας της χώρας και στην επιβράβευση της δημιουργικότητας των νέων, ταλαντούχων δημιουργών.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην τελετή "New Designers Awards by Guizhou Moutai" η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 32ης Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στο Ζάππειο Μέγαρο.

Υπό την αιγίδα και την ευγενική υποστήριξη των: Περιφέρεια Αττικής, Enterprise Greece, Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΒΕΑ)

Υπό την αιγίδα των:

Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δήμου Αθηναίων, Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ), Marketing Greece, Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ), Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Τέλος, την 32η Εβδομάδα Μόδας στηρίζει η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ).

Χορηγοί επικοινωνίας της διοργάνωσης είναι τα παρακάτω μέσα ενημέρωσης:

COSMOTE TV, LOVE RADIO, BEAUTE MAGAZINE, DOWNTOWN, ΟΚ!, DELUXE MAGAZINE, FASHION DAILY, T-LIFE, CLICK AT LIFE, MISSBLOOM.GR, WOMANTOC.GR.

Η μεγαλύτερη γιορτή της μόδας έρχεται!

Περισσότερα νέα για τη διοργάνωση ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα www.axdw.gr

Read Next

Περισσότερα από

Μόδα

11 Ιουν 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ με capri παντελόνι: Το total beige look της

Το casual καλοκαιρινό σύνολο που φόρεσε η Τατιάνα Μπλάτνικ.

10 Ιουν 2024

H νέα καμπάνια της Answear σας καλεί να ντύσετε τη ζωή σας με πολύτιμες στιγμές

Η νέα καμπάνια της Answear θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το ντύσιμο και τις στιλιστικές επιλογές με έναν πιο ουσιαστικό τρόπο.

09 Ιουν 2024
08 Ιουν 2024

Sun of A Beach X Maria Joannou: Μια νέα εικαστική συνεργασία

Η περιορισμένης διάθεσης capsule συλλογή Sun of A Beach X Maria Joannou, με κάθε πετσέτα θαλάσσης "αφηγείται" και μια ξεχωριστή ιστορία.

06 Ιουν 2024

Μια ιστορία αγάπης: Τα αυθεντικά Jelly Shoes με την υπογραφή Ancient Greek Sandals

Τα jelly shoes δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, αλλά ένα αγαπημένο καλοκαιρινό item,που επαναλανσάρει με αγάπη η Ancient Greek Sandals.

06 Ιουν 2024

Levi Strauss: Ο Βαυαρός μετανάστης που εφηύρε το πιο fashionable item του αιώνα

Ο πρώτος κατασκευαστής του πιο influential ρούχο του 20ού αιώνα, λάνσαρε σαν σήμερα το απόλυτο ενδυματολογικό σύμβολο

04 Ιουν 2024
01 Ιουν 2024