ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τον αποκαλούσε "πατέρα": Η άγνωστη σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Φίλιππου

"Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν λογικό άνθρωπο να αφήνει εσένα για την Καμίλα".

Τον αποκαλούσε «πατέρα»: Η άγνωστη σχέση της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Φίλιππου

Με αφορμή τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών, οι φαν της βασιλικής οικογένειας αποτίουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα, θυμίζοντας ότι ήταν ο μόνος από τη βασιλική οικογένεια που είχε σταθεί στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν χώρισε με τον πρίγκιπα Κάρολο. Μάλιστα, ένας καλλιτέχνης ζωγράφισε ένα υπέροχο πορτραίτο, όπου η Νταϊάνα καλωσορίζει τον Φίλιππο στον παράδεισο.

Ο "κρυφός" σύμμαχος της Νταϊάνα στο διαζύγιό της με τον Κάρολο

Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύτηκε τον Κάρολο και μπήκε στη βασιλική οικογένεια το 1981, ανέπτυξε στενή σχέση με τον πατέρα του, πρίγκιπα Φίλιππο. Σύμφωνα με βασιλικό βιογράφο, την πήρε υπό την προστασία του.

Της δίδαξε διάφορα πράγματα όπως την τέχνη της "κουβεντούλας" σε επίσημα δείπνα. Στην πραγματικότητα, η Νταϊάνα και ο Φίλιππος είχαν έρθει τόσο κοντά πριν από τον τραγικό θάνατό της, που τον αποκαλούσε "πατέρα".

Της δίδαξε διάφορα πράγματα όπως την τέχνη της "κουβεντούλας" σε επίσημα δείπνα. Στην πραγματικότητα, η Νταϊάνα και ο Φίλιππος είχαν έρθει τόσο κοντά πριν από τον τραγικό θάνατό της, που τον αποκαλούσε "πατέρα".

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο μεγαλοπρεπής γάμος της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Κάρολου δεν κράτησε πολύ.

Μετά τη γέννηση των παιδιών τους τα προβλήματα άρχισαν να μεγαλώνουν και τελικά, το 1996, το διαζύγιο ανάμεσα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο ήταν μονόδρομος.

Ένα βασιλικό διαζύγιο αρκετά σκανδαλώδες, δεδομένης της μακρόχρονης σχέσης του Κάρολου με την νυν σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Νταϊάνα.

Η όλη κατάσταση ήταν δύσκολη και αναμφίβολα άβολη για όλους στη βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, τουλάχιστον ένα μέλος της πήρε το μέρος της Νταϊάνα σε αυτό τον χωρισμό.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν αυτός που στάθηκε δίπλα στην Νταϊάνα και την στήριξε στο θέμα του διαζυγίου. Σύμφωνα με επιστολές που είχαν ανταλλάξει οι δυο τους φαίνεται πως ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ υποστήριζε την Νταϊάνα και όχι τον γιο του.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος στάθηκε δίπλα στην Νταϊάνα και την στήριξε στο θέμα του διαζυγίου. Σύμφωνα με επιστολές που είχαν ανταλλάξει οι δυο τους φαίνεται πως ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ υποστήριζε την Νταϊάνα και όχι τον γιο του.

Oι επιστολές του Φίλιππου προς την Νταϊάνα

Τα κυριότερα σημεία από τις φερόμενες επιστολές του Φίλιππου προς την Νταϊάνα (υπογεγραμμένες με τη φράση "με στοργική αγάπη, πατέρας"), που κυκλοφόρησαν αρχικά στη Daily Mail, αναφέρουν:

- "Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν λογικό άνθρωπο να αφήνει εσένα για την Καμίλα".

- "Ο Κάρολος ήταν ανόητος να διακινδυνεύσει τα πάντα με την Καμίλα για έναν άνδρα στη θέση του. Ποτέ δεν ονειρευτήκαμε ότι μπορεί να σε αφήνει για αυτήν. Μια τέτοια προοπτική ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας".

Φυσικά, δεν ήταν θετικά όλα όσα αποκαλύφθηκαν στα γράμματα αφού σε άλλο σημείο ο Φίλιππος φέρεται να είχε γράψει στη Νταϊάνα:

"Μπορείς να κοιτάξεις ειλικρινά στην καρδιά σου και να πεις ότι η σχέση του Καρόλου με την Καμίλα δεν είχε καμία σχέση με τη συμπεριφορά σου απέναντί του στον γάμο σας;". Με άλλα λόγια: "Δεν είναι εν μέρει και λάθος σου που σε απάτησε;".

Δείτε τη φιλία του πρίγκιπα Φίλιππου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όπως παρουσιάζεται στο "The Crown":

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: Princess Diana legacy / Facebook

Read Next

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.

Περισσότερα από

Stories

17 Απρ 2024

57 χρόνια πριν: Οι Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλη του 1967

Τέσσερις ημέρες πριν από το πραξικόπημα των Συνταγματαρχών, οι Rolling Stones άνοιγαν τον χορό των ροκ συναυλιών στην Ελλάδα. Η συναυλία τους στο γήπεδο του ΠΑΟ άρχισε κανονικά, αλλά δεν τελείωσε ποτέ.

17 Απρ 2024

Δημήτρης Μητροπάνος: Γνώρισε τον εξόριστο πατέρα του όταν ήταν 29 χρόνων. Οι αποβολές από τα σχολεία και η πατρική σχέση με τον Ζαμπέτα

Ήταν17 Απριλίου όταν ο Δημήτρης Μητροπάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 64 ετών.

17 Απρ 2024

Κωνσταντίνος Καβάφης:"Σημασία έχουν αυτά που δεν ζήσαμε. Οι έρωτες οι ανεκπλήρωτοι, όλα τα "σ' αγαπώ" που τσιγκουνευτήκαμε"

Τον κατέκριναν, τον χλεύασαν σε μεγάλο βαθμό, τον παρώδησαν και πολλοί προσπάθησαν να αποδείξουν πως όσα έγραφε "δεν συνιστούσαν ποίηση". Έκαναν τεράστιο λάθος.

16 Απρ 2024

Η Δούκισσα Νομικού 17 χρόνια πριν: Όταν η όμορφη φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ κέρδιζε το στέμμα

Τότε ήταν ένα γλυκό κοριτσάκι, φοιτήτρια ακόμα στην ΑΣΟΕΕ. Με δυσκολία κοιτούσε την κάμερα.

16 Απρ 2024

Τσάρλι Τσάπλιν:"Δεν είμαι ακριβώς ερωτευμένος μαζί της, αλλά εκείνη είναι απόλυτα ερωτευμένη μαζί μου"

Η μεγάλη αδυναμία του Τσάρλι Τσάπλιν στις ανήλικες γυναίκες. Ο Τσαρλς Σπένσερ "Τσάρλι" Τσάπλιν (Charles Spencer "Charlie" Chaplin) γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1889 στο Λονδίνο από γονείς θεατρίνους.

16 Απρ 2024

Κριστόφ: Ο τραγουδιστής του πρώτου μου μπλουζ

Ήυαν ο ερμηνευτής που "χόρεψε" μαζί του κάθε ερωτευμένο ζευγάρι. "Οh! Mon Amour"

15 Απρ 2024

Ζαν Πολ Σαρτρ: "Αν έγινα φιλόσοφος, αν επεδίωξα τόσο επίμονα τη φήμη, όλα έγιναν βασικά για να μπορώ να ρίχνω γυναίκες"

Ο μπουρζουά φιλόσοφος που περιφρόνησε τους μπουρζουάδες και το βραβείο Νόμπελ πέθανε σαν σήμερα.

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.