Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ευδοκία Ρουμελιώτη αναφέρεται στην τραυματική συνεργασία που είχε πριν από χρόνια με τον Γιώργο Κιμούλη, αλλά η εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα στο «Πάμε Δανάη» και, στη συνέχεια, η άρνηση του ίδιου του ηθοποιού-σκηνοθέτη να ζητήσει έστω ένα συγγνώμη, την ώθησαν να βγει στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα και να καταθέσει με λεπτομέρειες την προσωπική της εμπειρία.

«Χτες κατάλαβα γιατί δεν έχουν περάσει ο θυμός και η οργή. Γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με το συμβάν αλλά και με τον ίδιο τον άνθρωπο που εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να μη βγαίνουν να πουν ένα συγγνώμη, τίποτα παραπάνω, και αντ’ αυτού να προσπαθούν με διάφορες δικαιολογίες να θυματοποιούν τον εαυτό τους και να αλλάζουν τα γεγονότα και να παρουσιάζουν την πραγματικότητα με όλο αυτό το διαφορετικό τρόπο» είπε με αφορμή τις δηλώσεις του Κιμούλη στο Mega. «Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ο κ. Κιμούλης ότι τώρα τα θυμηθήκαμε. Πάντα τα λέγαμε, αλλά μεταξύ μας. Όλοι ξέρουμε μέσα στο χώρο για τις συμπεριφορές του».

«Δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει ο κ. Κιμούλης ότι τώρα τα θυμηθήκαμε. Πάντα τα λέγαμε, αλλά μεταξύ μας. Όλοι ξέρουμε μέσα στο χώρο για τις συμπεριφορές του».

Σε αντίθεση με τη Ζέτα Δούκα, που ο Γιώργος Κιμούλης χαρακτήρισε «πρωταγωνίστρια», η Ρουμελιώτη σχολίασε πως την περίοδο της δικής τους συνεργασίας «εγώ δεν ήμουν μια φτασμένη ηθοποιός. Ήμουν ένα κορίτσι 25 χρονών, ήταν η τρίτη μου παράσταση, δεν ήμουν πρωταγωνίστρια, δεν είχα αυτή τη δύναμη στο χώρο να βγω να μιλήσω, φοβόμουν ότι αν τα έβαζα με τον Γιώργο Κιμούλη και έκανα μια κακή αρχή στο θέατρο, μπορεί και να μην ξαναδούλευα. Ζούσα από αυτή τη δουλειά».

Όπως περιέγραψε στη συνέχεια, συγκλονιστικά, στο «Πάμε Δανάη»: «Είναι από τις χειρότερες εμπειρίες της ζωής μου. Μετά τη συνεργασία μου με αυτό τον άνθρωπο, παντρεύτηκα ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις φωνητικές μου χορδές. Ήξερε πάρα πολύ καλά ότι για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν καθημερινά να κάνω ενέσεις κορτιζόνης. Έπαθα πολύ σοβαρή βλάβη στις φωνητικές χορδές, αυτό το πρόβλημα με ακολουθεί ακόμη και τώρα. Έχω δώσει απίστευτα λεφτά σε φωνιάτρους για να τις θεραπεύσω». 

«Ήξερε πάρα πολύ καλά ότι για να βγάλω την παράσταση αναγκαζόμουν καθημερινά να κάνω ενέσεις κορτιζόνης. Έπαθα πολύ σοβαρή βλάβη στις φωνητικές χορδές, αυτό το πρόβλημα με ακολουθεί ακόμη και τώρα»

Φαίνεται όμως ότι το μεγαλύτερο κόστος ήταν ψυχολογικό: «Ήμουν τρομερά ευτυχισμένη γι’ αυτή την παράσταση, το “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” στο Θέατρο Βρετάνια. Αυτός ο άνθρωπος με κακοποίησε ψυχικά. Το bullying το οποίο έχω υποστεί είναι κάτι το οποίο αισθάνομαι ότι δεν θα ξεπεράσω ποτέ. Μετά τη συνεργασία μου με τον Γιώργο Κιμούλη φοβόμουν να ανεβώ στη σκηνή. Την ώρα που έπαιζα, με έβριζε χυδαία. Ήμουν πάνω στη σκηνή, προσπαθώντας να κάνω τη δουλειά μου κι εκείνος ερχόταν από πίσω μου και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που άκουγα στο αυτί μου. Στο διάλειμμα της παράστασης φοβόμουν να είμαι στο καμαρίνι μου και αναγκαζόμουν να πηγαίνω στην τουαλέτα μέχρι να περάσει το ένα τέταρτο».

«Ήμουν πάνω στη σκηνή, προσπαθώντας να κάνω τη δουλειά μου κι εκείνος ερχόταν από πίσω μου και δεν μπορώ να πω στον αέρα όλα αυτά που άκουγα στο αυτί μου. Στο διάλειμμα της παράστασης φοβόμουν να είμαι στο καμαρίνι μου και αναγκαζόμουν να πηγαίνω στην τουαλέτα μέχρι να περάσει το ένα τέταρτο»

Από αυτή τη δουλειά έφυγε πρόωρα, δεν ολοκλήρωσε τη σεζόν. Αναγνωρίζει την υποστήριξη του Λάκη Λαζόπουλου, στον οποίο εμπιστεύτηκε τις δοκιμασίες που περνούσε. Εκείνος, παρόλο που δεν ήταν φίλος της ούτε μακροχρόνια συνεργάτης της, της είχε απαντήσει: «Η ψυχική σου ισορροπία και η υγεία σου είναι πάνω από αυτή την παράσταση. Αν δεν μπορείς να ανταποκριθείς, πρέπει να κλείσει το θέατρο».

Η Ρουμελιώτη κατέληξε ως εξής: «Δεν με ενδιαφέρει να μου κάνει μήνυση, να με πάει στα δικαστήρια, αυτά που λέω είναι όλα αλήθεια. Όταν εγώ βγήκα και μίλησα γι’ αυτό, πέρασε στα ψιλά γράμματα. Τώρα είναι η στιγμή. Πάνω στη σκηνή καταθέτουμε ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας, γι’ αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθησία και ενσυναίσθηση πια».

Δείτε τη συνέντευξη της Ευδοκίας Ρουμελιώτη:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS