Ανάμεσα στις αθλήτριες που προχώρησαν σε αποκαλύψεις σε συνέχεια των καταγγελιών από τη Σοφία Μπεκατώρου και τον Νίκο Κακλαμανάκη ήταν και η Έρρικα Πρεζεράκου, σε νέα τηλεοπτική εμφάνισή της στο Mega. Η πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ θυμήθηκε ένα μόνο από τα τραυματικά περιστατικά που έχει βιώσει στον χώρο του αθλητισμού:

«Έχω πάει σε έναν αγώνα, έχει ολοκληρωθεί, έχουν βγει όλοι οι αθλητές μαζί με διάφορους προπονητές, παράγοντες κ.λπ. Κάποια στιγμή ένας προπονητής που δεν ήταν από την Αθήνα με φλερτάρει και μου λέει, ουσιαστικά, τι θα γίνει;». Ο συγκεκριμένος προπονητής ήταν παντρεμένος και η Πρεζεράκου, σύμφωνα με τη μαρτυρία της, του ζήτησε να κρατήσουν τις «ισορροπίες», προσθέτοντας ότι δεν «ενδιαφέρεται». «Μπαίνω σε μια διαχείριση της όλης κατάστασης και το αφήνω εκεί. Εκείνος μου λέει, πόσο μάγκας είσαι».

Όμως το περιστατικό δεν τελειώνει εκεί: «Κάποια στιγμή έρχεται ο Σεπτέμβρης, που έχουμε να κάνουμε την κατάταξη όπου μπαίνουν οι αθλητές, και με παίρνει ένας φίλος δημοσιογράφος που βρισκόταν εκεί και μου λέει, Έρρικα, υπάρχει κάποιο θέμα με αυτό τον άνθρωπο; Μου λέει, μου κάνει εντύπωση ότι ενώ όλοι θεώρησαν ότι πρέπει να είσαι σε αυτή την κλίμακα, εκείνος επέμενε ότι πρέπει να είσαι στην πιο κάτω κλίμακα. Σοκαρίστηκα, γιατί συνειδητοποίησα ότι τα “όχι” θα μπορούσαν με έναν τρόπο να επηρεάσουν πράγματα».

«Μου λέει, μου κάνει εντύπωση ότι ενώ όλοι θεώρησαν ότι πρέπει να είσαι σε αυτή την κλίμακα, εκείνος επέμενε ότι πρέπει να είσαι στην πιο κάτω κλίμακα. Σοκαρίστηκα, γιατί συνειδητοποίησα ότι τα “όχι” θα μπορούσαν με έναν τρόπο να επηρεάσουν πράγματα»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η Μάνια Μπικώφ, πρώην διεθνής πολίστρια, η οποία αμέσως μετά την αποκάλυψη της Μπεκατώρου είχε προχωρήσει και η ίδια σε μια εξομολόγηση στο λογαριασμό της στο Facebook, σχετικά με έναν γιατρό που για να της κάνει μία ένεση στον ώμο, της ζητούσε συστηματικά να κατεβάζει το μαγιό της. «Μου δημιούργησε πάρα πολλή ντροπή» είπε τώρα στο Mega για το περιστατικό. «Δεν μπορούσα ούτε να ομολογήσω στον εαυτό μου ότι ήταν σεξουαλική παρενόχληση. Είναι καιρός αυτή η κοινωνία να αναθέσει τις σωστές ευθύνες, στον θύτη».

Δείτε τις εξομολογήσεις της Έρρικας Πρεζεράκου και της Μάνιας Μπικώφ:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Glomex
 

TAGS