Μια vlogger, η Gabi Demartino, πρόσφατα συνάντησε και πήρε συνέντευξη από την εγγονή της Όντρεϊ Χέπμπορν, Emma Kathleen Ferrer. Η 26χρονη Βρετανο-Ελβετίδα είναι πολύ διαφορετική από όσο τη φανταζόμαστε. Ίσως επειδή εμφανίζεται στην κάμερα πιο casual, πιο ατημέλητη από τη γιαγιά της, αν και κάποια χαρακτηριστικά τους, όπως το λεπτό πρόσωπο και τα αμυγδαλωτά μάτια, είναι κοινά.

«Δεν ήταν πάντα εύκολο το να είσαι εγγονή της Χέπμπορν» λέει στη vlogger. «Όταν ήμουν μικρότερη, δεν μπορούσα να καταλάβω τι ακριβώς σημαίνει αυτό για μένα. Βλέποντας το πρόσωπο της γιαγιάς μου σε τόσα αντικείμενα, άρχισα να σκέφτομαι: “γουάου, τελικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που την εκτιμούν”». Αργότερα η άγνοια έδωσε τη θέση της στην απελπισία για την Emma: «Συνέκρινα τον εαυτό μου με εκείνη και σκεφτόμουν: “Πώς θα μπορούσα ποτέ να τη φτάσω, ένα τόσο όμορφο και εκπληκτικό πρόσωπο; Τελευταία αισθάνομαι ευγνωμοσύνη και μόνο που έχω την ευκαιρία να συνεχίσω την κληρονομιά της».

Έχει ποζάρει για ένα εξώφυλλο του Harper's Bazaar στον φακό του Μάικλ Άβεντον, εγγονού του Ρίτσαρντ Άβεντον που φωτογράφιζε τη γιαγιά της

Συνεχίζει την κληρονομιά της, από κάποιες απόψεις, χαράσσοντας όμως τη δική της διαδρομή. Η Emma, κόρη των Sean Hepburn Ferrer και Leila Flannigan, εγγονή της Χέπμπορν και του ηθοποιού Μελ Φερέρ, εκτός του έχει φοιτήσει στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας («Η καρδιά μου είναι ακόμα στη Φλωρεντία», λέει στη συνέντευξή της) έχει ποζάρει και για ένα εξώφυλλο του περιοδικού Harper's Bazaar και μάλιστα στον φακό του Μάικλ Άβεντον, εγγονού του Ρίτσαρντ Άβεντον που φωτογράφιζε τη γιαγιά της. Έχει κάνει ένα πέρασμα από τον κινηματογράφο, μέσα από έναν μικρό ρόλο στην ταινία «The Man in the Attic», του Έλληνα σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Βενετόπουλου, και συμμετέχει σε φιλανθρωπικές δράσεις της UNICEF, πρέσβειρα της οποίας ήταν η Όντρεϊ Χεπμπορν.

Η Emma αγαπά ιδιαίτερα το φιλανθρωπικό της έργο, μέσα από το οποίο έχει συγκεντρώσει δωρεές και έχει βοηθήσει πρόσφυγες, γιατί τη φέρνει σε επαφή, όπως λέει, με κάτι «μεγαλύτερο από εμένα». Τη φέρνει, επίσης, σε επαφή, κατά κάποιον τρόπο, με τη γιαγιά της, που έβρισκε νόημα στην έμπρακτη υποστήριξη των αδυνάμων. Όπως αδύναμη είχε υπάρξει κάποτε και η ίδια η Χέπμπορν, όταν, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η UNICEF είχε σώσει την ίδια και την οικογένειά της από τη λιμοκτονία.

Δείτε τη συνέντευξη της εγγονής της Όντρεϊ Χέπμπορν:

Φωτό: «Ραντεβού στο Παρίσι», 1963, Όντρεϊ Χέπμπορν και Κάρι Γκραντ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS