ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Στήριξε τον πατέρα της που την είχε εγκαταλείψει μικρή: Όλα όσα δεν ξέραμε για την Όντρεϊ Χέπμπορν

Αν και αποτελεί σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα, διαχρονικά ινδάλματα του κινηματογράφου και του στυλ, πολλές λεπτομέρειες της ζωής της παραμένουν άγνωστες.

Στήριξε τον πατέρα της που την είχε εγκαταλείψει μικρή: Όλα όσα δεν ξέραμε για την Όντρεϊ Χέπμπορν

Πόσοι γνωρίζουν ότι σε ηλικία έξι μόλις ετών εγκαταλείφθηκε από τον πατέρα της; Ή ότι η UNICEF διέσωσε την οικογένειά της την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου; Αν και είναι ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά και στιλιστικά ινδάλματα στην ιστορία, υπάρχουν πολλές άγνωστες λεπτομέρειες γύρω από τη ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν, που δεν αφορούν μόνο την παιδική ηλικία της. Όπως:

-Το αληθινό της όνομα ήταν Όντρεϊ Καθλίν Ράστον. Ο πατέρας της θεωρούσε τον εαυτό του απόγονο του τρίτου συζύγου της βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας, Τζέιμς Χέπμπορν, γι’ αυτό και άλλαξε το όνομά του σε Χέπμπορν. Το 1935, όταν η Όντρεϊ ήταν ακόμα έξι ετών, εκείνος εγκατέλειψε την οικογένειά του, που ζούσε στο Βέλγιο, και πήγε στο Λονδίνο. Στη δεκαετία του ‘60 η Όντρεϊ επανασυνδέθηκε, ωστόσο, μαζί του και τον στήριξε οικονομικά μέχρι το τέλος της ζωής του.

-Την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο οργανισμός UNICEF βοήθησε την οικογένειά της παρέχοντας φάρμακα και τροφή. Τα επόμενα χρόνια η Χέπμπορν έγινε πρόθυμα πρέσβειρά του, για παράδειγμα δωρίζοντας τα σκουλαρίκια της για τους σκοπούς της UNICEF. Το 1992 βραβεύτηκε από τον Τζορτζ Μπους με το Presidential Medal of Freedom για τη φιλανθρωπική δράση της.

-Τη μεγαλύτερη χημεία στη μεγάλη οθόνη την είχε με πολύ μεγαλύτερούς της άντρες. Όπως με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ στη «Σαμπρίνα», 29 χρόνια μεγαλύτερό της, τον Φρεντ Αστέρ στο «Έξυπνο Μουτράκι», επίσης 29 χρόνια μεγαλύτερό της, και τον κατά 25 χρόνια μεγαλύτερό της Κάρι Γκραντ στο «Ραντεβού στο Παρίσι». Εμφανιζόταν στο πλάι πολύ πιο έμπειρων, καταξιωμένων ηθοποιών, και παρ’ όλα αυτά κατάφερνε να λάμψει ως αυτόφωτο άστρο.

-Είχε σχέση με τον Τζον Φ. Κένεντι. Εκείνος ήταν ένας γοητευτικός γερουσιαστής, εκείνη μια όμορφη σταρ του σινεμά την περίοδο που έβγαιναν ραντεβού. Τελικά χώρισαν, αλλά παρέμειναν φίλοι. Μάλιστα, όπως και η Μέριλιν Μονρόε έτσι και η Χέπμπορν έμελλε να του τραγουδήσει το «Happy Birthday», στα επόμενα γενέθλιά του, αλλά δυστυχώς η δική της ερμηνεία δεν είχε ηχογραφηθεί.

-Απογοήτευσε τον σχεδιαστή Ιμπέρ ντε Ζιβανσί για τον πιο παράξενο λόγο. Την πρώτη φορά που επρόκειτο να τη συναντήσει ο δημιουργός του εμβληματικού brand Givenchy, για να σχεδιάσει τα κοστούμια της για τη «Σαμπρίνα» έχοντας ακούσει μόνο το όνομα Χέπμπορν νόμιζε ότι είχε ραντεβού με την Κάθριν Χέπμπορν και απογοητεύτηκε όταν είδε μια ανερχόμενη, τότε ακόμα, πρωταγωνίστρια. Αργότερα έγιναν φίλοι και η Όντρεϊ εξελίχθηκε σε μούσα για τον σχεδιαστή, ο οποίος μάλιστα δημιούργησε ένα άρωμα για λογαριασμό της, με το όνομα L’ interdit, που σημαίνει «απαγορευμένο».

-Τα διαμάντια δεν ήταν οι καλύτεροί της φίλοι. Παρόλο που το στυλ της έχει συνδεθεί με το διαμαντένιο κολιέ Tiffany Diamond, που φόρεσε για μια σειρά πορτρέτων στην προώθηση της ταινίας «Πρόγευμα στο Τίφανις», στην πραγματικότητα προτιμούσε τα μαργαριτάρια, τα οποία της είχε κάνει δώρο, μάλιστα, ο πρώτος της σύζυγος, Mel Ferrer, σε ένα κολιέ που επρόκειτο να γίνει αγαπημένο της.

Δείτε παρακάτω όλες τις άγνωστες λεπτομέρειες για τη ζωή της Όντρεϊ Χέπμπορν:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

Περισσότερα από

News

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.

19 Απρ 2024

Τι ισχύει για το δώρο του Πάσχα και πότε θα καταβληθεί

H Επιθεώρηση εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση.