Σε μια νέα αυτοβιογραφία της με τίτλο «The Beauty of Living Twice» η Σάρον Στόουν προχώρησε σε σοκαριστικές αποκαλύψεις για την παιδική ηλικία της. Όπως έγραψε, όταν ήταν νήπιο, κακοποιήθηκε, μαζί με την αδερφή της, από τον παππού τους και μάλιστα με τη συνενοχή της γιαγιάς τους, η οποία τούς κλείδωσε όλους μαζί σε ένα δωμάτιο.

Πέθανε όταν εκείνη ήταν 14 ετών και, σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στις αναμνήσεις της, για να βεβαιωθεί ότι ήταν νεκρός τον σκούντησε μέσα στην κάσα. «Η παράξενη ικανοποίηση που πήρα στη συνειδητοποίηση ότι ήταν επιτέλους νεκρός, με χτύπησε σαν ένα παγόβουνο. Κοίταξα την αδερφή μου και κατάλαβε: εκείνη ήταν 11 και είχαν όλα τελειώσει».

«Η παράξενη ικανοποίηση που πήρα στη συνειδητοποίηση ότι ήταν επιτέλους νεκρός, με χτύπησε σαν ένα παγόβουνο. Κοίταξα την αδερφή μου και κατάλαβε: εκείνη ήταν 11 και είχαν όλα τελειώσει».

Η 63χρονη ηθοποιός, που μεγάλωσε στην Πενσιλβάνια, ήταν τόσο χαρισματική ως παιδί που σε ηλικία 5 ετών άρχισε να φοιτά στη δευτέρα δημοτικού. Αυτό δεν αρκούσε, ωστόσο, για να την προστατεύσει από τραυματικές εμπειρίες.

Σε ένα άλλο σημείο του βιβλίου, ισχυρίζεται ότι στη διάρκεια των γυρισμάτων του «Βασικού ενστίκτου», της ταινίας που την έκανε γνωστή σε κάθε γωνιά του πλανήτη, στην περίφημη σκηνή της ανάκρισης οι παραγωγοί τη διαβεβαίωσαν ότι κανένας δεν θα έβλεπε πως δεν φορούσε τίποτα κάτω από τα ρούχα. «Μου είπαν: “Δεν φαίνεται τίποτα – απλά θέλουμε να βγάλεις τα εσώρουχά σου, γιατί το λευκό αντανακλά το φως”» θυμάται σήμερα. 

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο εγκεφαλικό που, σε ηλικία 43 ετών, παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή. Μια επιθανάτια εμπειρία η οποία, ωστόσο, αργότερα την έκανε πιο ήρεμη. 

Κατά τη νοσηλεία της είδε τρεις φίλους που είχαν πεθάνει ήδη και θέλησε να βρεθεί κοντά τους αλλά τελικά αρνήθηκε και προσκολλήθηκε στη ζωή. Την έσωσε μια δύσκολη επέμβαση που κράτησε επτά ώρες.

Όπως περιγράφει, κατά τη νοσηλεία της είδε τρεις φίλους που είχαν πεθάνει ήδη και θέλησε να βρεθεί κοντά τους αλλά τελικά αρνήθηκε και προσκολλήθηκε στη ζωή. Την έσωσε μια δύσκολη επέμβαση που κράτησε επτά ώρες. Κατόπιν τη στήριξε, ψυχολογικά, η πίστη της στον βουδισμό. «Είναι εκπληκτικό το πόσο πολλά μαθαίνεις όταν πρέπει να τα μάθεις» σχολιάζει και προσθέτει: «Έγινα η Μις Ηρεμία, ένας τίτλος που εκτιμώ πολύ περισσότερο από εκείνον της βασίλισσας των καλλιστείων. Έμαθα να βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Όλα αυτά τα έμαθα από τον θάνατο, τη ζωή και από το να είμαι “η τελευταία εν ζωή σταρ του σινεμά” όπως με έχουν αποκαλέσει».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Με στοιχεία από Daily Mail.

Φωτό: EPA/IAN LANGSDON
 

TAGS