Καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα» η Κατερίνα Βρανά, που έχει κατακτήσει τον τίτλο της «Πιο αστείας γυναίκας στον κόσμο» και που πρόσφατα έδωσε μια εορταστική, online παράσταση με τίτλο «Καλή Βρανοχρονιά», μίλησε για μία ακόμα φορά για τη συγκλονιστική περιπέτεια υγείας της, την άνοιξη του 2017 στη Μαλαισία, που παραλίγο να της στοιχίσει τη ζωή, αφήνοντάς της ωστόσο μέχρι σήμερα να ταλαιπωρείται με διάφορα προβλήματα, μεταξύ άλλων στην κίνηση, στην ομιλία και την όραση.

«Έγινε διάτρηση εντέρου, βγήκαν έξω όλα τα κόπρανα, τα κόπρανα είναι όλες οι τοξικές ουσίες που θέλει να αποβάλει ο οργανισμός, και μολύνθηκε όλο το σύστημα, μολύνθηκε το αίμα μου, έπαθα σηψαιμία, σηπτικό σοκ, από το οποίο οκτώ στους δέκα πεθαίνουν – εγώ τη γλίτωσα, δεν ξέρω ποιος είναι ο άλλος. Και λόγω σηψαιμίας δημιουργήθηκε μια αλυσίδα θεμάτων που επηρέασαν και άλλα πράγματα, και εντέλει έχω ακόμα θέματα κίνησης, ισορροπίας, ομιλίας, όρασης, όλα τα έχω και συμφέρω» είπε στη δημοσιογράφο με το γνώριμο πλέον αυτοσαρκασμό της, προσθέτοντας πως οι γιατροί δεν κατάφεραν να καταλήξουν στο τι το προκάλεσε όλο αυτό. «Μπορεί να ήταν αυτοάνοσο που δεν είχαμε βρει, μπορεί να ήταν φλεγμονή αλλά δεν νομίζουμε, υπάρχουν τρεις τέσσερις περιπτώσεις, αλλά έχει γίνει τόσο πολλή ζημιά έκτοτε, που δεν μπορούν να βρουν τι το ξεκίνησε».

«Έγινε διάτρηση εντέρου, βγήκαν έξω όλα τα κόπρανα, τα κόπρανα είναι όλες οι τοξικές ουσίες που θέλει να αποβάλει ο οργανισμός, και μολύνθηκε όλο το σύστημα, μολύνθηκε το αίμα μου, έπαθα σηψαιμία, σηπτικό σοκ, από το οποίο οκτώ στους δέκα πεθαίνουν»

Μπήκε σε τεχνητό κώμα σε νοσοκομείο της Μαλαισίας, όπου ταξίδεψαν όλοι οι δικοί της, να βρίσκονται στο πλάι της. «Μέσα στο κώμα μου ό,τι γινόταν γύρω μου έμπαινε μες στα όνειρά μου, άκουγα τι μου λέγανε οι γιατροί. Άκουγα και καταλάβαινα τα πάντα. Οπότε όταν ξύπνησα, ήξερα και πού ήμουν και τι είχε γίνει. Αλλά δεν είχα καταλάβει καθόλου τι έχω μπροστά μου. Όταν πια κατάλαβα το μέγεθος της ζημιάς που είχε γίνει, ήταν Ιανουάριος του 2018».

Μέχρι τότε, η αγαπημένη κωμικός είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, για να μπει σε μια σειρά εξετάσεων. Προτεραιότητα είχαν μια σειρά προβλημάτων κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας: «Πρώτα να φτιάξω το έντερο, μετά να αρχίσω να κουνιέμαι, μετά είχα πάθει και γάγγραινα, αναπτύχθηκε θρομβοφιλία, ό,τι μπορείς να φανταστείς».

«Πρώτα να φτιάξω το έντερο, μετά να αρχίσω να κουνιέμαι, μετά είχα πάθει και γάγγραινα, αναπτύχθηκε θρομβοφιλία, ό,τι μπορείς να φανταστείς».

Το χιούμορ της, ωστόσο, επιστρατεύτηκε αμέσως και ήταν ένα από τα πράγματα που της έδιναν δύναμη. Μόνο κάποιες στιγμές φοβήθηκε όπως όταν, στη Μαλαισία ακόμα, έπαθε μια αιμορραγία. «Πιαστήκαμε από τα χέρια με τον αδερφό μου πριν μπω για εγχείρηση και του λέω, Θόδωρε, φοβάμαι. Επειδή ήξερα ότι είχα επιζήσει από σηπτικό σοκ, είχα βγει από το κώμα, όταν έγινε αυτή η αιμορραγία έλεγα, δεν θέλω να πεθάνω τώρα».

Πώς διαχειρίζεται σήμερα ψυχολογικά την κατάστασή της; «Από τότε που γύρισα Ελλάδα με παίρνει από κάτω πιο πολύ όταν δεν μπορώ να κάνω κάτι που είναι φοβερά απλό. Όπως, δεν βλέπω καλά κοντά και δεν μπορώ να δω καλά το φαΐ μου και πρέπει να μου μπει στο πιάτο. Δεν βλέπω πού είναι το κοτόπουλο και πού οι πατάτες, μου φαίνονται όλα ίδια. Την ντομάτα τη βλέπω. Το να μπορώ να καρφώσω το κοτόπουλο και να το βάλω στο στόμα μου είναι ακόμα δύσκολο».

Δείτε το απόσπασμα της συνέντευξης της Κατερίνας Βρανά:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: YouTube
 

TAGS