ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Γιάννης Πουλόπουλος σε σπάνια φωτογραφία του 1969: «Ονειρεύομαι να γνωρίσω μια γλυκιά κοπέλα»

Ο συλλέκτης Άρης Λουπάσης αποκάλυψε ένα παλιό πορτρέτο του ερμηνευτή για το «Φαντάζιο», από τη χρυσή εποχή που δεν είχε συναντήσει ακόμα την Μπέτυ.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος σε σπάνια φωτογραφία του 1969: «Ονειρεύομαι να γνωρίσω μια γλυκιά κοπέλα»

Τον Γιάννη Πουλόπουλο όπως τον θυμόμαστε από τις εμφανίσεις του στις παλιές ελληνικές ταινίες μας ξανασύστησε ο Άρης Λουπάσης. Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης σε νέα ανάρτησή του στο Instagram δημοσίευσε μια άγνωστη φωτογραφία του τραγουδιστή, που πέθανε πριν από λίγες μέρες από ανακοπή καρδιάς αφήνοντας πίσω του αγαπημένες ερμηνείες όπως το «Άγαλμα» του Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Μίμη Πλέσσα.

Το 1969, σε ηλικία 28 ετών, ο δημοφιλής τραγουδιστής έδωσε μια συνέντευξη στο «Φαντάζιο», για την οποία φωτογραφήθηκε στον αγαπημένο χώρο του σπιτιού του, το τζάκι, διαβάζοντας, φυσικά, το συγκεκριμένο περιοδικό. Αυτό το πορτρέτο ανέσυρε ο Λουπάσης από τα παλιά, συνοδεύοντάς το, όπως συνηθίζει, με μια μακροσκελή λεζάντα με τη σύντομη αλλά περιεκτική ιστορία της ζωής του.
Σύμφωνα λοιπόν με τη συνέντευξη που είχε δώσει ο Πουλόπουλος πριν από 51 χρόνια, «λατρεύει την θαλπωρή και την ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού, τον χαλαρώνει το διάβασμα, η συγγραφή τραγουδιών και ποιημάτων, η κιθάρα, η ζωγραφική και οι συζητήσεις με φίλους για την αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό».

Τότε δεν είχε συναντήσει ακόμα τη γυναίκα της ζωής του, την Μπέτυ Κοκκινάκη, έτσι εκμυστηρευόταν στους δημοσιογράφους πως «ονειρεύεται να γνωρίσει μια γλυκιά, σοβαρή και έξυπνη κοπέλα που θα ταιριάζει με τον δικό του χαρακτήρα». Τελικά βρήκε τον έρωτα στο πρόσωπο της Μπέτυς πολλά χρόνια αργότερα, το 1983. Παντρεύτηκαν το 1985 και απέκτησαν, μετά από λίγα χρόνια, τη μονάκριβη κόρη τους.

Δεν είχε συναντήσει ακόμα τη γυναίκα της ζωής του, την Μπέτυ Κοκκινάκη, έτσι εκμυστηρευόταν στους δημοσιογράφους πως «ονειρεύεται να γνωρίσει μια γλυκιά, σοβαρή και έξυπνη κοπέλα που θα ταιριάζει με τον δικό του χαρακτήρα».

Όπως μας θυμίζει παρακάτω ο Λουπάσης: «Την χρονιά της συνέντευξης βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του με κορυφαία την ερμηνεία του στο άλμπουμ "Ο Δρόμος" των Πλέσσα-Παπαδόπουλου που αποτελεί μέχρι σήμερα τον πιο επιτυχημένο δίσκο στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την αισθαντική, γεμάτη λυρισμό και υπέροχα ηχοχρώματα φωνή του θα ερμηνεύσει με τρόπο μοναδικό για τέσσερις δεκαετίες τα ωραιότερα τραγούδια των σημαντικότερων συνθετών της εποχής.

»Το 1999 θα αποσυρθεί από τον χώρο της μουσικής όταν τα δεδομένα της νυχτερινής διασκέδασης και του σύγχρονου ρεπερτορίου δεν θα ταιριάζουν με την δική του αισθητική και τις δικές του απαιτήσεις. Σεμνός, μετρημένος και ταπεινός καλλιτέχνης παρά την ασύλληπτη επιτυχία που θα βιώσει στην καριέρα του, με καλοσύνη και αγνότητα ψυχής, ο οποίος θα καταφέρει μια ολόκληρη γενιά ερμηνευτών να στηριχθεί στα δικά του τραγούδια και να ξεκινήσουν την καριέρα τους μέσα από αυτά. Η είδηση του "χαμού" του θα βυθίσει σε θλίψη όλη την Ελλάδα, μέσα όμως από την βελούδινη φωνή και τα αθάνατα τραγούδια του θα συνεχίσει να συντροφεύει γλυκά και ρομαντικά γενιές ολόκληρες».

Δείτε την ανάρτηση:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: NDP, ο Γιάννης Πουλόπουλος το 2014 με την Μπέτυ.

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024
26 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Άνιστον ετοιμάζει το ριμέικ της θρυλικής ταινίας "9 to 5"

Η πρωτότυπη ταινία του 1980 είχε πρωταγωνίστριες τις Jane Fonda, Lily Tomlin και Dolly Parton.

26 Απρ 2024