Στα 86 χρόνια της η Σοφία Λόρεν όχι απλώς παραμένει ενεργή αλλά μπορούμε να την απολαύσουμε και στον πρωταγωνιστικό ρόλο μιας επιζήσασας του Ολοκαυτώματος, στη νέα ταινία του Netflix, «The Life Ahead». Η πολυβραβευμένη ηθοποιός μοιράστηκε με το περιοδικό AARP μερικά από τα πιο πολύτιμα μαθήματα που της έχουν διδάξει εννέα δεκαετίες ζωής.

«Κάθε φορά που κοιτάζομαι στον καθρέφτη, καμαρώνω τον εαυτό μου. Δεν αναρωτιέμαι αν είμαι σπουδαία ή όμορφη, όχι. Έχει να κάνει με το πώς αισθάνομαι μέσα μου, πόση σιγουριά, πόση ευτυχία. Αυτά μετρούν» δήλωσε.

Ένα από τα μυστικά της είναι η στενή επαφή που έχει κρατήσει με παιδιά και εγγόνια, ακόμα και με ηλεκτρονικά μέσα στην περίοδο της πανδημίας: «Οι δυο γιοί μου έχουν δύο παιδιά, αλλά βρίσκομαι μακριά τους [στη Γενεύη, την Ελβετία], οπότε μιλάμε στο τηλέφωνο και ανταλλάσσουμε φωτογραφίες. Προσπαθώ να έχω αυτές τις στιγμές ευτυχίας στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ περιμένουμε ένα καλύτερο αύριο».

«Ήμουν πολύ θλιμμένη όταν πέθανε ό σύζυγός μου γιατί στην πραγματικότητα δεν ξεπερνάς ποτέ αυτό το αίσθημα. Ποτέ»

Στο μεταξύ, φαίνεται να έχει συμβιβαστεί με το πέρασμα του χρόνου, «απολαμβάνοντας τα μικρά πράγματα» και «απωθώντας τον αρνητισμό». Έχει αφήσει πίσω τη φυσική ομορφιά, χάριν της εσωτερικής χαράς: «Γιατί να αλλάξεις το σώμα σου και να γίνεις κάποιος άλλος όταν είσαι ευτυχισμένος μέσα σου; Εγώ αγαπώ αυτό που έχω, αγαπώ τον εαυτό μου».

Αναμφίβολα, μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής της ήταν ο θάνατος του συζύγου της, Κάρλο Πόντι, το 2007 σε ηλικία 94 ετών, όπως παραδέχεται και η ίδια. «Ήμουν πολύ θλιμμένη όταν πέθανε ό σύζυγός μου γιατί στην πραγματικότητα δεν ξεπερνάς ποτέ αυτό το αίσθημα. Ποτέ. Κάθε φορά που το σκέφτομαι, έρχεται μια στιγμή μοναξιάς, που είναι πολύ έντονη, αλλά έτσι είναι η ζωή».

Δείτε τη μεταμόρφωση της Σοφίας Λόρεν από 3 έως 83 ετών:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo: EPA/NINA PROMMER


 

TAGS