Η σχέση της με τον Κάρι Γκραντ, στα γυρίσματα της ταινίας «The Pride and the Passion» (1957, συμπρωταγωνιστούσε επίσης ο Φρανκ Σινάτρα) ήταν ένα από τα πιο φημισμένα ειδύλλια στον κόσμο του θεάματος. Τώρα, σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στο Radio Times, σε ηλικία 86 ετών, η Σοφία Λόρεν διέψευσε τον μύθο ότι της είχε κάνει πρόταση γάμου στο κινηματογραφικό σετ: «Ο Κάρι Γκραντ ήταν ένας πολύ όμορφος άντρας και υπέροχος ηθοποιός, αλλά δεν μου έκανε πρόταση γάμου» είπε.

Υπήρχαν άλλωστε πολλοί ανασταλτικοί παράγοντες. Και το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο ο Γκραντ ήταν παντρεμένος με την τρίτη γυναίκα του, και η μεγάλη διαφορά ηλικίας του από τη Σοφία Λόρεν (30 χρόνια), η οποία την εποχή του ειδυλλίου τους ήταν 23. Επιπλέον, η Λόρεν ετοιμαζόταν, τότε, να παντρευτεί τον κινηματογραφικό παραγωγό Κάρλο Πόντι.

Παρόλο που Γκραντ και Λόρεν ακολούθησαν τελικά διαφορετικούς δρόμους, ή ίσως ακριβώς γι’ αυτό, το πάθος τους πήρε διαστάσεις θρύλου. «Θα είσαι στις προσευχές μου» της έγραφε ο Γκραντ σε μια επιστολή. «Αν με σκέφτεσαι και προσεύχεσαι μαζί μου, για το ίδιο πράγμα και τον ίδιο σκοπό, όλα θα είναι σωστά και η ζωή θα είναι καλή». 

Παρόλο, πάντως, που δεν μετάνιωσε που επέλεξε τον Πόντι, με τον οποίο μάλιστα παρέμεναν παντρεμένοι μέχρι τον θάνατό του το 2007, αν ξαναέκανε τον γάμο τους από την αρχή θα άλλαζε ένα και μοναδικό πράγμα: θα φορούσε λευκό νυφικό. «Είναι δύσκολο να λες ότι δεν μετανιώνεις για τίποτα. Στη ζωή, πάντα ζεις πολλές εμπειρίες, αλλά ανέκαθεν προσπαθούσα να ζω χωρίς ενοχές» σχολίασε, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι έζησα γαλήνια. Είχα όλα όσα ήθελα, μια υπέροχη οικογένεια με όμορφα παιδιά και όμορφα εγγόνια. Αυτό για το οποίο μετανιώνω κάπως είναι που δεν παντρεύτηκα με λευκό νυφικό. Ήταν το όνειρο της ζωής μου, που κουβαλάω ακόμα μέσα μου».

Δείτε τη μεταμόρφωση της Σοφίας Λόρεν από 3 έως 84 ετών:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

EPA PHOTO AFPI/PHIL CARPENTER
 

TAGS