Ο Μάθιου ΜακΚόναχι, αφού πέρασε 52 ημέρες στην έρημο χωρίς ηλεκτρισμό, παρέδωσε την αυτοβιογραφία του, «Greenlights», που μόλις κυκλοφόρησε με διάφορες άγνωστες λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή του.

Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός αποκαλύπτει τον παράξενο και κατά κάποιον τρόπο αξιοζήλευτο τρόπο θανάτου του πατέρα του, Τζέιμς Ντόναλντ ΜακΚόναχι, που πέθανε την ώρα που έκανε σεξ με τη μητέρα του. «Μου τηλεφώνησε η μαμά: “Ο μπαμπάς σου πέθανε”. Τα γόνατά μου λύγισαν. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Ήταν ο μπαμπάς μου, κανένας και τίποτα δεν μπορούσε να τον σκοτώσει. Εκτός από τη μαμά. Ανέκαθεν έλεγε σε εμένα και τα αδέρφια μου: “Αγόρια, θα πεθάνω κάνοντας έρωτα στη μητέρα σας”. Και αυτό ακριβώς έγινε. Έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα του οργασμού».

Οι γονείς του ΜακΚόναχι είχαν μια θυελλώδη σχέση, που σημαδεύτηκε από πολλούς χωρισμούς και επανασυνδέσεις, αν και πάντα στο τέλος «κυριαρχούσε η αγάπη και η ανθρωπιά» όπως επισημαίνει ο γιος τους στο βιβλίο. «Κάποιες στιγμές, γίνονταν βίαιοι. Έτσι επικοινωνούσαν. Πήραν δύο φορές διαζύγιο, παντρεύτηκαν τρεις, ήταν σαν τροπική καταιγίδα».

«Οι γονείς μου πήραν δύο φορές διαζύγιο, παντρεύτηκαν τρεις, ήταν σαν τροπική καταιγίδα».

Ο πατέρας του πέθανε το 1992 και φέτος ο ΜακΚόναχι αποφάσισε ότι είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να ξαναβρεί η μητέρα του έναν σύντροφο. Προσπάθησε λοιπόν να της κάνει «προξενιό» με τον πατέρα του Χιου Γκραντ. Όπως είπε: «Ο πατέρας του είναι 91, η μητέρα μου 88. Γιατί όχι; Έχουν κανονίσει να βρεθούν την επόμενη εβδομάδα και πιθανότατα δεν θα τους ξαναδούμε για την υπόλοιπη νύχτα».

Ο 50χρονος ηθοποιός στο βιβλίο περιγράφει επίσης και τραγικές λεπτομέρειες από την εφηβική του ζωή, όταν έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Μεταξύ άλλων, η πρώτη του φορά, στα 15 του χρόνια, δεν ήταν συναινετική, αλλά «εκβιάστηκε» να κάνει σεξ σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Επιπλέον, στα 18 του «κακοποιήθηκα από έναν άντρα στο πίσω μέρος ενός βαν, αφού με χτύπησε αφήνοντάς με αναίσθητο». Δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες από το γεγονός, τονίζει πάντως ότι δεν νιώθει «θύμα»: «Έχω πολλές αποδείξεις ότι ο κόσμος συνωμοτεί να με κάνει ευτυχισμένο».

Σήμερα, πάντως, φαίνεται να τα έχει αφήσει όλα αυτά πίσω του, γιατί πέρα από την καριέρα του στην υποκριτική απολαμβάνει και μια γεμάτη προσωπική ζωή, πλάι στη σύζυγό του, Καμίλα, και τα τρία παιδιά τους, 12, 10 και 8 ετών.

Ο Μάθιου ΜακΚόναχι εξηγεί το λόγο που έκανε οκτώ χρόνια να μιλήσει στη μητέρα του:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Photo: EPA/DAN HIMBRECHTS
 

TAGS