Μετά την καταγγελία του Γιώργου Ψάλτου για άγριο ξυλοδαρμό από τον Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση «Φον Δημητράκης», ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έδωσε τη δική του μαρτυρία στο Mega, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενά του. 

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον… και χάρη στην παρέμβαση των υπόλοιπων τον σταματήσαμε για να μη συμβούν τα χειρότερα» είπε ο Σκιαδαρέσης. Στην ερώτηση «σκοπεύετε να καταθέσετε αν χρειαστεί;» ο ίδιος απάντησε: «Αν χρειαστεί, βεβαίως, εννοείται δεν μπορώ να κρύψω την αλήθεια».

«Υπήρξε μια ανεξήγητη για τους υπόλοιπους έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος επετέθη στον… και χάρη στην παρέμβαση των υπόλοιπων τον σταματήσαμε για να μη συμβούν τα χειρότερα»

Ο δικηγόρος του Ψάλτου, Γιώργος Γεράρης, δήλωσε σχετικά: 

«Στο τέλος της σεζόν έγινε το χειρότερο. Κάποια μέρα στα καμαρίνια, προφανώς είχε τα νεύρα του ο κ. Φιλιππίδης, υπήρξε μια συζήτηση μεταξύ του εντολέα μου και άλλων ηθοποιών. Ο Φιλιππίδης ρώτησε "τι λέτε εδώ”, του απάντησε μια ηθοποιός "να, λέμε πού θα πιούμε καφέ”. Αυτός θεώρησε ότι λέει ψέματα, τούς κάλεσε τους 3-4 στο καμαρίνι του και άρχισε να τους τα ψέλνει και τους είπε να του ζητήσουν συγγνώμη. Ο εντολέας μου αντέδρασε, του είπε "δεν έχουμε κάτι για να σου ζητήσουμε συγγνώμη” και τότε ο κ. Φιλιππίδης σηκώθηκε, τον άρπαξε από τον γιακά, τον πήγε ως την πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω και του έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο. Ο εντολέας μου φώναξε "αυτό δεν θα περάσει έτσι” και τότε ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τον πλάκωσε στο ξύλο. Με γροθιές, κλωτσιές. Ήταν μπροστά όλος ο θίασος, έχουμε 9 μάρτυρες».

«Ο κ. Φιλιππίδης σηκώθηκε, τον άρπαξε από τον γιακά, τον πήγε ως την πόρτα, του έριξε μια γροθιά και τον πέταξε έξω και του έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο»

Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι έχει γίνει δέκτης πλήθους καταγγελιών και πως υπάρχει μία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη «που αφορά πράξη ποινικώς κολάσιμη, που δεν έχει παραγραφεί».

Με εξώδικο απάντησε ο Πέτρος Φιλιππίδης στον Γιώργο Γεράρη. Χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του δικηγόρου «ψευδείς και συκοφαντικούς». Όπως τονίζει, ουδέποτε χρησιμοποίησε ποτέ θεατρική σκηνή ή κάποιο έργο για να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής βία. Ζητά από τον δικηγόρο να ανακαλέσει τους ισχυρισμούς μέσα σε τρεις ημέρες.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Ψάλτου κατηγόρησε τον Πέτρο Φιλιππίδη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». Η κινητοποίησή του, όπως είπε, ήρθε από την πρώτη καταγγελία, της Ζέτας Δούκα, που παρότι δεν γνώριζε προσωπικά, τον έκανε να αισθανθεί «ένα σφίξιμο στο στομάχι».

«Με βαρούσε με το τηλέφωνο στη σκηνή για διάστημα περίπου 15-20 ημερών. Το σώμα μου ήταν μπλαβί. Βέβαια για τον κύριο Φιλιππίδη αυτό ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό»

Η πρώτη ψυχρολουσία, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ψάλτου στην εκπομπή, ήταν όταν, στη συνάντησή του με τον παραγωγό και τον Πέτρο Φιλιππίδη έμαθε ότι θα αμειβόταν καθαρά με 480 ευρώ, όχι μόνο αυτός αλλά και οι περισσότεροι ηθοποιοί, μάλιστα. Η δεύτερη ήρθε όταν, μια μέρα πριν από την πρεμιέρα, «μου ανακοινώθηκε ότι, ξέρεις, πάνω στη σκηνή θα έχει και ξύλο. Ακούς ξύλο και λες, θεατρικό ξύλο. Υπήρχε ένα τηλέφωνο πάνω στο γραφείο, στη συγκεκριμένη σκηνή. Αν φας μία με το ακουστικό στο κεφάλι, είναι πάρα πολύ βαρύ. Με αυτό με βαρούσε εδώ και εδώ [είπε δείχνοντας τις ωμοπλάτες] για διάστημα περίπου 15-20 ημερών. Το σώμα μου ήταν μπλαβί. Βέβαια για τον κύριο Φιλιππίδη αυτό ήταν πάρα πολύ διασκεδαστικό. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Κάποιοι γελούσαν ενώ με κακοποιούσε. Εγώ παραπονιόμουν στους συναδέλφους και κάποια στιγμή έφτασε στα αυτιά του. Σταμάτησε αυτό, αλλά παράλληλα είχε ξεκινήσει το χαστούκι. Όταν το έφαγα την πρώτη φορά, λέω, τι γίνεται; Αυτό συνεχίστηκε στη διάρκεια ενός μεγάλου διαστήματος την πρώτη χρονιά».

Το χαστούκι του προκάλεσε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του Ψάλτου, πέρα από έντονο πόνο και τραυματισμούς. «Είχα αρχίσει να υποφέρω. Πήγα δύο φορές σε νοσοκομείο, στα εφημερεύοντα και μια φορά σε ιδιώτη, όπου πλήρωσα, φυσικά. Εκεί μου είπαν ότι υπάρχει θλάση, έχει δημιουργηθεί φλεγμονή και είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει να συμβαίνει. Κάθε μέρα παραστάσεις, κάθε μέρα έτρωγα ξύλο. Από Τρίτη μέχρι Κυριακή, δύο παραστάσεις το Σάββατο. Δεν ήθελα να πάω σε αυτό που αγαπώ. Γιατί καθόμουν; Η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας, όπως και η έλλειψη πίστης είτε προς τον εαυτό μας είτε γενικότερα. Επειδή είχα περάσει δύσκολα και οικονομικά, το υπέμενα».

Δείτε τη νέα δήλωση του Γεράσιμου Σκιαδαρέση στο Mega:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: NDP
 

TAGS