Μετά το σοβαρό ατύχημα με σκάφος στην Κύθνο και ένα πολύωρο χειρουργείο, η Έρρικα Πρεζεράκου έστειλε το πρώτο της μήνυμα μέσα από το Instagram, ευχαριστώντας όλους όσοι της έχουν υποστηρίξει. «Ηλιόλουστά μου πλάσματα, χθες είχα ένα ατύχημα» ξεκίνησε λέγοντας, για να προσθέσει: «Ευχαριστώ πολύ το Εθνικό Σύστημα Υγείας, γιατί κατάφερα να έρθω πάρα πολύ γρήγορα από την Κύθνο, είχα ένα πεντάωρο χειρουργείο, με τον γιατρό μου, τον κύριο Σπυρίδωνος, ο οποίος έκανε πραγματικά ό,τι καλύτερο μπορούσε. Όμως με έχετε συγκινήσει πάρα πολύ με τα μηνύματά σας, με την υποστήριξή σας πραγματικά νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που σας έχω στη ζωή μου».

Ο κ. Σαράντης Σπυρίδωνος, με τη σειρά του, προϊστάμενος της Κλινικής Άκρας Χειρός – Μικρουχειρουργικής Άνω Άκρου του νοσοκομείου ΚΑΤ όπου προσκομίστηκε η αθλήτρια, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το Πρώτο Θέμα ενημέρωσε για την κατάσταση της υγείας της.  

Όπως είπε: «Τα τέσσερα από τα πέντε δάχτυλα ήταν τραυματισμένα. Δυστυχώς το μικρό δάχτυλο ήταν τόσο κατεστραμμένο που δεν υπήρχε δυνατότητα οποιασδήποτε κατασκευής. Οπότε έχει χάσει το μικρό της δάχτυλο. Όλα τα άλλα φτιάχτηκαν, συντριπτικά κατάγματα, τένοντες, νεύρα, αγγεία τα φτιάξαμε όλα και πιστεύω ότι θα έχει ένα λειτουργικό χέρι. Περιμένουμε να σταθεροποιηθούν όλα αυτά αγγειακά και όλα θα πάνε καλά. Θα έχει ένα λειτουργικό χέρι αλλά θα της λείπει το μικρό δάχτυλο. Το μικρό, όντως ήταν ακρωτηριασμένο και ήταν τόσο πολύ χτυπημένο από την προπέλα που δεν επισκευαζόταν».

Να θυμίσουμε ότι η Έρρικα Πρεζεράκου έκανε διακοπές στην Κύθνο όταν, ενώ επέβαινε σε ταχύπλοο μαζί με τον σύντροφό της και έναν άλλο φίλο έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη θάλασσα, με αποτέλεσμα η προπέλα του σκάφους να της ακρωτηριάσει δύο δάχτυλα του δεξιού χεριού (από τα οποία, σύμφωνα με την παραπάνω ενημέρωση του γιατρού, το ένα τελικά σώθηκε). Η διαδικασία ανάρρωσης θα είναι μακρά, αλλά τουλάχιστον η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ και δημιουργός της μεθόδου εκγύμανσης Replayce βγήκε ζωντανή από αυτό το ατύχημα που θα μπορούσε να της κοστίσει τη ζωή.

Δείτε το μήνυμα της Έρρικας Πρεζεράκου μετά το χειρουργείο:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS