Σοβαρό ατύχημα για την Έρρικα Πρεζεράκου, την πρώην πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ και δημιουργό της μεθόδου εκγύμανσης Replayce. Ενώ επέβαινε σε ταχύπλοο στις διακοπές της στην Κύθνο, μαζί με τον σύντροφό της και έναν άλλο φίλο σύμφωνα με άρθρο του Πρώτου Θέματος, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες βρέθηκε πεσμένη στη θάλασσα, όπου η προπέλα του σκάφους της ακρωτηρίασε δύο δάχτυλα του δεξιού χεριού της.

Η Πρεζεράκου μεταφέρθηκε επειγόντως, σε κατάσταση σοκ, αρχικά στο περιφερειακό ιατρείο Κύθνου και στη συνέχεια με ελικόπτερο στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε δύσκολη και πολύωρη επέμβαση, στην προσπάθεια των γιατρών να σώσουν τα δάχτυλά της. Ιατρικές πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι το κόψιμο είναι άσχημο και οι πιθανότητες αποκατάστασης όχι μεγάλες. Μετά το χειρουργείο, η αθλήτρια νοσηλεύεται στην Κλινική Άκρας Χειρός-Μικροχειρουργικής Άνω Ακρου.

Η Έρρικα Πρεζεράκου αρχικά ασχολήθηκε με τον χορό αλλά το 2000 εντελώς τυχαία ανακάλυψε το άλμα επί κοντώ και έκανε αλλαγή καριέρας με μεγάλη επιτυχία, αφού μόλις μετά από 3 χρόνια προπονήσεων σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών. Ένα ατύχημα εμπόδισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, αλλά το 2007 κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο και βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Δημιούργησε επίσης το Replayce, μια μοναδική μέθοδο που συνδυάζει την άσκηση με το παιχνίδι.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS