Ένα Όσκαρ, ένα βραβείο Tony και πολλά Emmy δεν έχουν σταθεί ικανά μέχρι σήμερα να μετριάσουν το άγχος της Έλεν Μίρεν ότι θα κάνει κάτι λάθος κάθε φορά που αναλαμβάνει έναν καινούριο ρόλο. Αυτό αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό Harper's Bazaar, με αφορμή τη νέα ταινία της Disney στην οποία παίζει, «Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια» (προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες), όπου υποδύεται την Κόκκινη Μητέρα.

Παρόλο που παίζει μια «κουλ κακιά», όπως περιέγραψε η ίδια τον καινούριο της ρόλο, παραδέχτηκε ότι η ίδια στην πραγματικότητα είναι «κότα». Από την αρχή της καριέρας της μέχρι σήμερα. «Είμαι διαρκώς ανήσυχη ότι δεν θα κάνω κάτι καλά. Όμως πρέπει απλά να βουτήξεις και όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η αδρεναλίνη» σχολίασε η ηθοποιός.

Το επόμενο κυριολεκτικά μεγάλο της πρότζεκτ είναι η Αικατερίνη Β' της Ρωσίας, η επονομαζόμενη Μεγάλη Αικατερίνη, την οποία θα ενσαρκώσει σε μίνι σειρά της HBO, με τον Τζέισον Κλαρκ στο ρόλο του νεαρού εραστή της. «Φοβάμαι την Αικατερίνη. Είναι τεράστια ευθύνη. Δεν είναι εύκολος χαρακτήρας» ομολόγησε.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο φόβος της δεν την έχει εμποδίσει να πει το «ναι» σε πολλές σημαντικές προκλήσεις και στο παρελθόν, με σημαντικότερη ίσως τη βασίλισσα Ελισσάβετ στην ταινία «Η Βασίλισσα», τον ρόλο που όχι απλώς τής βγήκε σε καλό αλλά της έφερε το αγαλματίδιο της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Αυτό πάντως που μπορούμε να κρατήσουμε εμείς οι κοινές θνητές είναι ότι ο φόβος του αποτελέσματος δεν κάνει διακρίσεις, ακόμα και αν πρόκειται για μια οσκαρική ηθοποιό. Μπορεί μάλιστα να είναι ένα όπλο των αληθινά προσγειωμένων ανθρώπων, αυτό που αν δεν τους εμποδίσει τελικά να κάνουν το άλμα, θα τους βοηθήσει να εκτιμήσουν καλύτερα τις δυνάμεις τους σε ό,τι αναλαμβάνουν.

Δες την Έλεν Μίρεν παρακάτω στο τρέιλερ του «Καρυοθραύστη».


 

 

TAGS