ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς μηνύει τον Άλεκ Μπάλντουιν για το ατύχημα που της κόστισε την ζωή

«Οι κατηγορούμενοι είχαν τη δύναμη να αποτρέψουν τον θάνατό της» υποστηρίζει η οικογένεια της κινηματογραφίστριας.

Η οικογένεια της Χαλίνα Χάτσινς μηνύει τον Άλεκ Μπάλντουιν για το ατύχημα που της κόστισε την ζωή

Αντιμέτωπος (ξανά) με την δικαιοσύνη βρίσκεται ο Άλεκ Μπάλντουιν, έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του στις 15 Φεβρουαρίου. Ο γνωστός ηθοποιός φέρεται πως είναι υπεύθυνος για τον άδικο θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς, η οποία έπεσε νεκρή στα γυρίσματα της ταινίας «Rust». Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Daily Mail και του CNBC, η οικογένεια της άτυχης γυναίκας κατέθεσε μήνυση, κατονομάζοντας υπαίτιο για το τραγικό συμβάν τον πρωταγωνιστή, ο οποίος την στιγμή του πυροβολισμού κρατούσε στα χέρια του όπλο για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Η Χαλίνα Χάτσινς άξιζε να ζήσει. Οι κατηγορούμενοι είχαν τη δύναμη να αποτρέψουν τον θάνατό της, αν έκαναν το καθήκον τους και προστάτευαν την ασφάλεια κάθε ατόμου στο σετ.

Η μήνυση υποβλήθηκε από τον σύζυγο της Χαλίνα, Μάθιου Χάτσινς, αλλά και για λογαριασμό του ανήλικου γιου τους, Άντρος Χάτσινς, στη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως η 42χρονη γυναίκα σκοτώθηκε εξαιτίας της απερίσκεπτης συμπεριφοράς των συντελεστών να μην ακολουθήσουν το βασικό πρωτόκολλο ασφαλείας για την χρήση οπλικού εξοπλισμού. «Η Χαλίνα Χάτσινς άξιζε να ζήσει. Οι κατηγορούμενοι είχαν τη δύναμη να αποτρέψουν τον θάνατό της, αν έκαναν το καθήκον τους και προστάτευαν την ασφάλεια κάθε ατόμου στο σετ όπου υπήρχαν όπλα. Αγνόησαν καταγγελίες για παραβιάσεις ασφάλειας» επισημαίνουν οι δικηγόροι της οικογένειας, ζητώντας αποζημίωση.

Ο Halls δήλωσε ότι το όπλο είναι «νεκρό» πριν το παραχωρήσει στα χέρια του Μπάλντουιν.

Έκτος από τον Μπάλντουιν, η μήνυση κατονομάζει εννέα ακόμα συντελεστές της παραγωγής της ταινίας, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι τόσο για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, όσο και για την σωστή χρήση των όπλων. «Δεν δίνεις όπλο σε κάποιον μέχρι να τον εκπαιδεύσεις για την ασφάλεια… Δεν θα έπρεπε ποτέ κανείς να πεθάνει από αληθινό όπλο σε ένα κινηματογραφικό πλατό» εξήγησε ο δικηγόρος Ράντι ΜακΓκίν. Το γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, που διερεύνησε το περιστατικό, διαπίστωσε ότι ο Gutierrez Reed, ένας άπειρος 24χρονος οπλουργός που συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας γέμισε το όπλο με πλασματικά φυσίγγια, όπως πίστευε, δίνοντας το στον πρώτο βοηθό σκηνοθέτη, Dave Halls. Ο Halls δήλωσε ότι το όπλο είναι «νεκρό» πριν το παραχωρήσει στα χέρια του Μπάλντουιν.

Από την πλευρά του, ο χολιγουντιανός ηθοποιός, ο οποίος μίλησε πρώτη φορά δημόσια για το περιστατικό που σημειώθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2021, δήλωσε πως η σκανδάλη δεν πατήθηκε ποτέ. «Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν και δεν θα πατούσα τη σκανδάλη, ποτέ. Δεν πάτησα την σκανδάλη» εξήγησε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος με δάκρυα στα μάτια, σημειώνοντας στην συνέχεια «κάποιος έβαλε μια πραγματική σφαίρα σε ένα όπλο, μια σφαίρα που δεν έπρεπε καν να υπήρχε εκεί».

Η υπόθεση πρέπει να απορριφθεί επειδή ανήκει στην κατηγορία των εργατικών ατυχημάτων.

Σε απάντηση τους οι εμπλεκόμενοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένου του Μπάλντουιν, υποστηρίζουν ότι η υπόθεση πρέπει να απορριφθεί επειδή ανήκει στην κατηγορία των εργατικών ατυχημάτων, για αυτό και θα πρέπει να περάσει από το κρατικό σύστημα αποζημίωσης των εργαζομένων. Πάντως, λίγες ώρες μετά την είδηση της μήνυσης, ο Άλεκ Μπάλντουιν δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ένα βίντεο που διαβεβαίωνε τους θαυμαστές του ότι «όλα θα πάνε καλά».

Κεντρική Φωτογραφία: Splash News / Ideal Images

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

20 Απρ 2024

"Ακούω για νέες μανούλες που παίρνουν άδεια από την δουλειά τους και κάθονται στο σπίτι. Το θεωρώ λάθος"

Η δήλωση της Αντιγόνης Κουλουκάκου έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις

20 Απρ 2024

Η Έμα Τόμσον και η Ρουθ Γουίλσον ενώνουν τις δυνάμεις τους στη σειρά "Down Cemetery Road"

Νέα σειρά θρίλερ με τις δύο διάσημες ηθοποιούς από την Apple TV+.

Περισσότερα από

News

20 Απρ 2024

30 χρόνια Pulp Fiction: Reunion του καστ της ταινίας του Ταραντίνο που έσπασε τα ταμεία κι έμεινε στην ιστορία

Το Pulp Fiction θεωρείται σταθμός στο μεταμοντέρνο σινεμά. Σκηνές του -όπως η σκηνή χορού του Τραβόλτα με την Ούμα Θέρμαν- έγιναν κλασικές και επηρέασαν την ποπ κουλτούρα.

19 Απρ 2024

Ατρόμητη η Μαρία Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε έξι μήνες η Κύπρια αθλήτρια - "Δεν ήταν θεριό, ούτε τέρας"

Η 32χρονη αθλήτρια του άλματος επί κοντώ νίκησε την ασθένεια μέσα σε έξι μήνες, γιορτάζοντάς το με μια ανάρτηση στο Instagram, όπου σκίζει τον υπέρηχο...

19 Απρ 2024

Η Μόνικα Μπελούτσι καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια: "Θέλω να γεράσω ήρεμα"

Η νέα φωτογράφιση μας και κυρίως όσα λέει μας θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

19 Απρ 2024

20 χρόνια πριν: Η Τατιάνα Στεφανίδου σε σπάνιο κλικ με τον Νίκο Ευαγγελάτο και την κόρη τους, Λυδία

Σπάνιες οικογενειακές στιγμές από το διάσημο ζευγάρι της τηλεόρασης στη Χαλκίδα.

19 Απρ 2024

Με μαγιό χωρίς ίχνος ρετούς η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στην παραλία

Η ηθοποιός εντυπωσιάζει με τις αναλογίες της

19 Απρ 2024

Έλλη Στάη: "Έχουμε μπει σε έναν αιώνα που οι γυναίκες αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους"

Δημοσιογράφος, anchorwoman, μητέρα, σήμερα γιαγιά. Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο "σπίτι" της, στο Womantoc και μιλά για την πολιτική σκηνή, τα μίντια, τη μητέρα της και το χάρισμα που τη γοητεύει διαχρονικά στους ανθρώπους.

19 Απρ 2024

"Αγάπα όπως μία μαμά": Η νέα καμπάνια της Μέγκαν Μαρκλ για τη γιορτή της μητέρας

Για μία νέα πρωτοβουλία του "Alliance of Moms", η Μέγκαν Μάρκλ ένωσε τις δυνάμεις της με την πρώην συμπρωταγωνίστρια της στο "Suits", Abigail Spencer και την ιδρύτρια του οργανισμού Kelly McKee Zajfen.