ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μαρίας Κάλλας: "Η μητέρα της ήθελε αγόρι. Όταν γεννήθηκε έκανε 4 μέρες να την κοιτάξει από την απογοήτευσή της"

Σαν σήμερα πριν ακριβώς 100 χρόνια γεννήθηκε η μεγάλη Diva, η Μαρία Κάλλας.

Η Μαρία Σοφία Άννα Καικιλία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πλήρες ελληνικό όνομά της, γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στη Νέα Υόρκη πριν από 100 χρόνια.Ένα πρόσωπο που γοήτευε και συνεχίζει να γοητεύει, όχι μόνο με το ταλέντο της αλλά και την πολυτάραχη ζωή της.

Και ενώ θα περίμενε κανείς, να έχουν ειπωθεί τα πάντα γύρω από την καριέρα και την προσωπική της ζωή, η βιογραφία με τίτλο "Cast a Diva: The Hidden Life of Maria Callas" την οποία έγραψε η Λίντσι Σπενς, έρχεται να ρίξει ακόμα περισσότερο φως στη ζωή της σπουδαίας σοπράνο.

Μιλώντας στη Guardian, η Σπένσερ μίλησε για την προβληματική σχέση της Μαρίας με τη μητέρα της, Λίτσα: "Η Κάλλας απεχθανόταν τη μητέρα της, που εκδιδόταν κατά τη διάρκεια του πολέμου, γιατί προσπαθούσε να την εκπορνεύσει σε στρατιώτες των Ναζί", ενώ την ημέρα της γέννησής της, στις 2 Δεκεμβρίου του 1962, η Λίτσα απογοητεύτηκε τόσο πολύ που έκανε κορίτσι, που επί 4 ημέρες αρνούνταν να κοιτάξει τη νεογέννητη κόρη της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Μεγαλώνοντας τα πράγματα δεν έφτιαξαν, μιας και η Μαρία έβλεπε πάντα ανταγωνιστικά την αδερφή της, Τζάκι, την οποία η μητέρα τους θεωρούσε πιο όμορφη και ικανή από τη Μαρία. Κάπως έτσι, άρχισε να της βγαίνει επιθετικότητα απέναντί της, την ίδια στιγμή που η μητέρα και η αδερφή της τη χλεύαζαν για την εμφάνισή της. Δεν ήταν λίγες οι φορές που την αποκαλούσαν "χοντρή" και την παρακινούσαν να σουλουπωθεί.

Κάπως έτσι, άρχισε να της βγαίνει επιθετικότητα απέναντί της, την ίδια στιγμή που η μητέρα και η αδερφή της τη χλεύαζαν για την εμφάνισή της. Δεν ήταν λίγες οι φορές που την αποκαλούσαν "χοντρή" και την παρακινούσαν να σουλουπωθεί.

"Βαρέθηκε τον εγωισμό και την αδιαφορία των γονιών μου. Δεν θέλω άλλη σχέση μαζί τους. Ελπίζω να μην το καταλάβουν οι εφημερίδες. Τότε θα καταραστώ τη στιγμή που είχα γονείς", έγραφε σε μία από τις επιστολές της η Κάλλας.

Ο γάμος της με τον Μπατίστα Μενεγκίνι, ήταν μία διέξοδος όπως αρχικά πίστευε, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα ονειρεύτηκε. Ο Μενεγκίνι, δεν την αγάπησε ποτέ, ενώ η οικογένειά του πίστευε ότι Κάλλας είχε βάλει στο μάτι την περιουσία του. Μάλιστα την αποκαλούσαν "χοντρή και άσχημη" και ρωτούσαν συχνά τον Μπατίστα για ποιο λόγο την παντρεύτηκε.

Τελικά, έχοντας βαρεθεί να ακούει προσβολές για την εμφάνισή της, και έχοντας γεμίσει ανασφάλεια γι’ αυτή, αποφάσισε να καταφύγει στην πλαστική χειρουργική. Στις αρχές του 1954, η Μαρία επισκέφθηκε μια ελβετική κλινική, την οποία διηύθυνε ο δρ Πάουλ Νίχανς, πρωτοπόρος στη θεραπεία με ζωντανά κύτταρα. O δρ Νίχανς της έκανε ενέσεις αποξηραμένου εκχυλίσματος ορμόνης για να διεγείρει το ενδοκρινικό της σύστημα, μειώνοντας έτσι το βάρος της σε 74 κιλά. Ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα αλλά ήθελε κι άλλο. Προχώρησε σε περαιτέρω ενέσεις ιωδίνης, και παρά τις ανωμαλίες που δημιούργησαν στον θυρεοειδή της, οι διαστάσεις της ήταν πλέον ιδανικές.

Ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα αλλά ήθελε κι άλλο. Προχώρησε σε περαιτέρω ενέσεις ιωδίνης, και παρά τις ανωμαλίες που δημιούργησαν στον θυρεοειδή της, οι διαστάσεις της ήταν πλέον ιδανικές.

Η διάσημη σοπράνο δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά, μιας και είχα βάλει σκοπό ζωής να μεταμορφωθεί. Διόρθωσε τα δόντια της, τα μπράτσα της ενώ έκανε και βλεφαροπλαστική. Κάπως έτσι, κατάφερε να "κλέψει" την καρδιά του Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος φημιζόταν για την αγάπη του στις γυναίκες. Η Μαρία ερωτεύτηκε τον Έλληνα εφοπλιστή σφόδρα, κάτι όμως που δεν ίσχυε και για τον Ωνάση. Μέσα στο βιβλίο αναφέρεται συχνά ότι τη χτυπούσε, την προσέβαλε για την εμφάνισή της και την υποτιμούσε. Μάλιστα την απατούσε με αμέτρητες γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες και η αδερφή της Τζάκι Κένεντι, Λι Ράτζιβιλ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

08 Ιαν 2026

Like wildflowers in the cracks | 8 κινηματογραφικά έργα παρουσιάζονται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Στις 15 και 16 Ιανουαρίου, το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε ένα κινηματογραφικό σύμπαν, το οποίο εστιάζει στην έννοια της ελπίδας, ως απόρροια συλλογικής επιθυμίας, και προσπάθειας για αλλαγή.

08 Ιαν 2026

Θεατρικά Νέα | Η "Δούκισσα της Πλακεντίας" επιστρέφει με νέες ημέρες και ώρες παραστάσεων

Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί τη Μαρία Κίτσου σε μία παράσταση που αφηγείται τη μυθιστορηματική ζωή της Σοφίας ντε Μαρμπουά.

Περισσότερα από

Stories

07 Ιαν 2026

Η Μεγάλη Χίμαιρα | Πότε και τι θα δούμε στο νέο επεισόδιο της σειράς στο ERTFLIX

Όλα όσα θα συμβούν στο τρίτο επεισόδιο της σειράς.

07 Ιαν 2026

Πώς το Ozempic αρχίζει να επηρεάζει τις εξόδους και την κοινωνική μας ζωή

Τα φάρμακα που καταστέλλουν την όρεξη γίνονται όλο και πιο δημοφιλή παγκοσμίως, αλλάζοντας (και) το dining. Μαύρα μαντάτα για τους εστιάτορες ή νέες στρατηγικές προσεχώς;

07 Ιαν 2026

Marty Supreme | Πότε κάνει πρεμιέρα η ταινία με τον Timothée Chalamet στις ελληνικές αίθουσες;

Η ταινία που ξεχώρισε στα Critics Choice Awards και φλερτάρει με τις Χρυσές Σφαίρες και τα Όσκαρ κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Πρωταγωνιστούν ο Timothée Chalamet και η Gwyneth Paltrow.

05 Ιαν 2026

Οι νικητές των Critics Choice Awards 2026

Ποιοι απέσπασαν τα πρώτα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά βραβεία της χρονιάς.

05 Ιαν 2026

Critics Choice Awards 2026 | Οι νικητές της βραδιάς

Ποιοι ξεχώρισαν στα πρώτα βραβεία της μικρής και μεγάλης οθόνης της σεζόν.

04 Ιαν 2026

Όταν η Τζένη Μπαλατσινού έπαιζε στην "Λάμψη" πριν 34 χρόνια

Μάλλον δεν το θυμάται κανείς, αλλά η Τζένη Μπαλατσινού υποδυόταν αυτόν τον ρόλο από το 1992 έως το 1993.

02 Ιαν 2026

#theaftertaste | Η speakeasy παράσταση που δεν παίζεται σε θέατρο και μία ασύγκριτη ελληνική γαστρονομική εμπειρία στο κέντρο της πόλης

Ο Νίκος Κοντομήτρος ξεχωρίζει, για τρίτη χρονιά, όσα είδε, δοκίμασε, άκουσε και ευχαριστήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε.