Η αγαπημένη ηθοποιός έχει μιλήσει και η ίδια στο παρελθόν για αυτή την κίνηση ανθρωπιάς, να φιλοξενήσει έναν άστεγο στο σπίτι της. 

«Ναι, φιλοξενώ έναν άστεγο στο σπίτι μου,» είπε τότε η Κατερίνα Διδασκάλου, εξηγώντας και τον λόγο για τον οποίο πήρε την απόφαση να μιλήσει δημόσια για αυτή την συγκινητική της κίνηση.  «Ο λόγος που το δημοσιοποίησα ήταν γιατί, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι της μόδας τέτοιου είδους πράγματα και όχι οι διακοπές στη Μύκονο».

Πρόσφατα στη σελίδα της Κιβωτού τοων Άστεγων στο φέισμπουκ έγινε μία ανάρτηση που μας το θύμησε. 

«H Κατερίνα Διδασκάλου , φιλοξενεί άστεγο στο σπίτι της -«Οφείλουμε να απλώνουμε το χέρι στους συνανθρώπους μας»
Η ηθοποιός μίλησε στον τύπο, και αναφέρθηκε στην απόφασή της να φιλοξενήσει έναν άστεγο στο σπίτι της. «Ακόμα το κάνω. Και ο λόγος που το δημοσιοποίησα ήταν γιατί, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να είναι της μόδας τέτοιου είδους πράγματα και όχι οι διακοπές στη Μύκονο», είπε η ηθοποιός.
Ερωτηθείσα για το πώς πήρε την απόφαση, η Κατερίνα Διδασκάλου απάντησε: «Μα τον ήξερα τον άνθρωπο. Τον έβλεπα πηγαίνοντας στου Φιλοπάππου και ήξερα ότι είναι πολύ εργατικός, νοικοκυρεμένος, ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ζήτησε κάτι, αλλά μόνο προσέφερε στους περαστικούς. Νομίζω ότι οφείλουμε να απλώνουμε το χέρι στους συνανθρώπους μας, ειδικά στους πιο ανήμπορους. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να δείχνουμε με τις πράξεις μας και στους νεότερους ότι δεν υπάρχει μόνο μαυρίλα, αλλά και αγάπη και αλληλεγγύη. Πρέπει να προσπαθούμε να κάνουμε την καθημερινότητα καλύτερη».
Την συγχαίρουμε, για την πράξη της.
Μακάρι, να την ακολουθήσουν και άλλοι.
Πρίν από 2 χρόνια, άντρας της ομάδας ΔΙΑΣ της αστυνομίας, έκανε το ίδιο, και μας συγκίνησε,…
Η απόφαση όμως, για φιλοξενία ενός αστέγου, οφείλει να γίνεται, με αυστηρά κριτήρια.
Όπως και στην …στεγασμένη κοινωνία, έτσι και στην …άστεγη, υπάρχουν και καλοί και κακοί ανθρώποι,…
ΟΜΑΔΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ».

 

Δείτε την ανάρτηση:

 

Ας θυμηθούμε μια πρόσφατη συνέντευξη της ηθοποιού:

 

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS