ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Γρονθοκοπούσα το στομάχι μου και ζητούσα μορφίνη. Δεν άντεχα με βλέπω έγκυο»

Οι σκληρές μαρτυρίες της Μπε Μπε, που δε μπόρεσε ποτέ να συμβιβαστεί με την ιδέα της μητρότητας.

«Γρονθοκοπούσα το στομάχι μου και ζητούσα μορφίνη. Δεν άντεχα με βλέπω έγκυο»

Η απόλυτη σεξοβόμβα όλων των εποχών, το icon της ανεξάρτητης γυναίκας που δεν αρνείται τη σεξουαλικότητά της, έχει καταφέρει να προκαλέσει πολλές φορές, όχι μόνο μέσα από τις ταινίες της αλλά από την ίδια τη ζωή της. Με ακραίες απόψεις για την «φυλακή» της μητρότητας αρχικά και τώρα, τα τελευταία χρόνια με τις ακραία εθνικιστικές πολιτικές της τοποθετήσεις και τη στήριξή της στο κόμμα της Μαρίν Λε Πεν, η Μπε Μπε δεν είναι το λαμπερό κορίτσι που δε μπορούσε κανείς να πάρει τα μάτια του από πάνω της, άντρες και γυναίκες.

«Γρονθοκοπούσα το στομάχι μου και ζητούσα από τον γιατρό μου μορφίνη… Δεν άντεχα την θέα του κορμιού μου όταν ήμουν έγκυος. Σαν να είχα καρκινικό όγκο μέσα μου, που πεταγόταν και μου χαλούσε το καλλίγραμμο σώμα μου. Πολλές φορές ευχόμουν να είχα γεννήσει κουτάβι, παρά μωρό», θα εξομολογηθεί σε ένα απόσπασμα της βιογραφίας της, κάτι που το πλήρωσε ακριβά, αφού αποζημίωσε τον γιο της Νικολά, αλλά και τον πρώην σύζυγό της με 28.000 δολάρια για ηθικές βλάβες που προκάλεσε στη ζωή του παιδιού της εξαιτίας των χαρακτηρισμών που του απέδωσε μέσα από το βιβλίο της αυτό. Κανένα παιδί δε θα έμενε αμέτοχο σε αυτή την απαξίωση της μάνας του.

Το 1957 η Μπαρντό εγκατέλειψε τον τότε άντρα της και μέντορά της, Ροζέ Βαντίμ -αυτός την ανέδειξε από κοπελίτσα σε σταρ, με την ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα»-, για τον νέο εραστή της, τον ηθοποιό Ζακ Σαριέ, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1959 και απέκτησαν ένα γιο, τον Νικολά. Ήταν η εποχή που η Μπαρντό μεσουρανούσε στον κινηματογράφο και η μητρότητα θα της έβαζε ένα γερό φρένο. Κάτι που φυσικά δεν συνέβη ποτέ μιας και η Γαλλίδα σταρ αντιμετώπισε το ρόλο της μητέρας σαν την απόλυτη φυλακή.

Άφησε τον γιο της στους γονείς του συζύγου της, κάτι που προκάλεσε σάλο στα ήθη της εποχής. Ωραία, είναι μία σεξουαλικά απελευθερωμένη γυναίκα, αλλά όχι μία γυναίκα που εγκατέλειπε το παιδί της για να ζήσει μία ανέμελη ζωή. Αυτό όχι. Η Μπαρντό δήλωσε ότι δεν ένιωσε ποτέ έτοιμη να γίνει μητέρα, ότι δεν ένιωσε ποτέ το μητρικό ένστικτο και ότι ποτέ δε μετάνιωσε για την απόφασή της.

Η Μπε Μπε έχει παραδεχθεί σε πολλές συνεντεύξεις της ότι δεν πιστεύει στους δεσμούς αίματος. Κάτι που αποδεικνύεται αφού ο γιος της μεγάλωσε με τον πατέρα του ενώ η ίδια τον έβλεπε δυο φορές τον χρόνο. Όταν παντρεύτηκε και έκανε την δική του οικογένεια, δεν τους ξαναείδε ποτέ. Ο Νικολά αποφάσισε να την κρατήσει μακριά από τη γυναίκα και τα παιδιά του.

Δείτε ένα βίντεο της Μπριζίτ με τον γιο της, Νικολά:

Η απόπειρα αυτοκτονίας που αιφνιδίασε τους πάντες

Τίποτα δεν προμήνυε το συμβάν.Το 1960 και ενώ η Μπριζίτ έχει όλο τον κόσμο στα πόδια της, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του φιλμ «La Verité», ανήμερα των 26ων γενεθλίων της, θα κάνει απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια. Ευτυχώς την πρόλαβαν.

«Είμαι μια γυναίκα σαν όλες τις άλλες, έχω μια μύτη και ένα στόμα, έχω αισθήματα και σκέψεις, αλλά η ζωή μου γίνεται ανυπόφορη. Η ψυχή μου δεν μου ανήκει πια. Για μένα, το βεντετιλίκι είναι μια βιτρίνα. Δεν μπορώ να ζήσω όπως επιθυμώ. Η ύπαρξή μου είναι απλά υπόγεια. Ναι, θέλω να αισθανθώ το φρέσκο αέρα σπίτι μου, δεν μπορώ να ανοίξω το παράθυρο, γιατί θα υπάρχει ένας φωτογράφος καθισμένος στη στέγη απέναντι. Υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή μου για τα οποία δεν μπορώ να πω ότι μου ανήκουν», θα πει η ίδια χρόνια μετά, περιγράφοντας το αφόρητο φορτίο της δημοσιότητας, το οποίο κι αυτό την έπνιγε, όπως η μητρότητα.

Δύσκολη περίπτωση η Μπριζίτ, με απαιτήσεις από τους άλλους αλλά και μισ μόνισμη σύγκρουση με τον εαυτό της.

«Ποτέ δεν μου άρεσε ο θόρυβος, απεχθανόμουν τη φασαρία. Σιχαίνομαι τα σκάνδαλα. Ήμουν απλά ειλικρινής σε αυτά που θέλω και στην αλήθεια μου» ήταν τα λόγια της πριν το τέλος της καριέρας της, όταν το 1972, σε ηλικία 38 ετών, αποσύρεται από το σινεμά για να αφοσιωθεί στα ζώα. Ίδρυσε φιλοζωικό σύλλογο και παντρεύτηκε πρώην σύμβουλο του ακροδεξιού κόμματος του Λε Πεν, ενώ εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή της στην πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, το 2012, προκαλώντας την αντιπάθεια του μεγαλύτερου μέρους των θαυμαστών της. Κάτι που ουδόλως την πείραξε, αφού συνέχισε να εκτοξεύει τις ρατσιστικές απόψεις της πληρώνοντας χιλιάδες δολάρια σε αποζημιώσεις.

Σήμερα, στα 86 της, ζει στη βίλα της στο Σεν Τροπέ, με ένα τσούρμο γάτες και σκυλιά και τον σύζυγό της, Μπερνάρ ντ' Ορμάλ. «Χάρισα τα νιάτα μου και την ομορφιά μου στους άντρες. Θα χαρίσω τη σοφία και την εμπειρία μου στα ζώα» θα πει για να συμπληρώσει: «Υπήρξα πολύ ευτυχισμένη, πολύ πετυχημένη, πολύ όμορφη, πολύ διάσημη, πολύ πλούσια και πολύ δυστυχισμένη».

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή της, το οποίο ξεκινάει από τη ζωή της σήμερα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

26 Απρ 2024

Σοφία Μπους: "Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να ανασάνω"

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, η Σοφία Μπους έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Άσλιν Χάρις.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024