Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε ήδη την ιστορία της 7χρονης Αναστασίας από την Καλαμάτα, που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε μια πειραματική θεραπεία. Αυτό το κορίτσι είναι η ανιψιά της πρωταθλήτριας Έρρικας Πρεζεράκου, η οποία απεύθυνε έκκληση προς τον κόσμο να βοηθήσει την οικογένεια να συγκεντρώσει το ποσό των 700.000 ευρώ που απαιτούνται.

«Σε αυτό τον αγώνα που δίνει η Αναστασία, μας χρειάζεται όλους κοντά της. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι επτά χρονών και να παλεύεις για τη ζωή σου. Πριν από λίγο καιρό κάναμε τα γενέθλιά της και δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι του χρόνου δεν θα της τα κάνουμε. Θέλουμε τη βοήθειά σας» είπε, σπαρακτικά, στην κάμερα η Έρρικα Πρεζεράκου.

Στην περιοχή της Μεσσηνίας έχει ήδη ξεκινήσει ένας μεγάλος μαραθώνιος, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, να συγκεντρωθούν τα χρήματα, με προβολές ταινιών και κουμπαράδες σε διάφορα καταστήματα. Δημιουργήθηκε και μια σελίδα στο Facebook για αυτό τον σκοπό, με τίτλο «Για την Αναστασία – Καλαμάτα». Εκεί έκανε μια ακόμα ανάρτηση και η Πρεζεράκου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είναι η κόρη της αδερφής μου. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Χρειάζεται να γίνει τώρα, γιατί δεν έχει πάρα πολύ χρόνο».

«Είναι η κόρη της αδερφής μου. Είμαστε σοκαρισμένοι όλοι. Χρειάζεται να γίνει τώρα, γιατί δεν έχει πάρα πολύ χρόνο».

Οι γονείς της Αναστασίας, Ηλίας Τριανταφυλλάκης και Ξένια Πρεζεράκου, ανέβασαν πριν από λίγο καιρό στη σελίδα το δικό τους μήνυμα, όπου εξηγούσαν τις λεπτομέρειες της κατάστασης:

«Η Αναστασία μας έχει μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, η οποία δεν είναι χειρουργίσιμη. [...] Η συνήθης αντιμετώπιση της νόσου, έχει χαμηλά προγνωστικά. Έχουμε έρθει σε επαφή με τρία ερευνητικά προγράμματα, τα οποία αντιμετωπίζουν περιπτώσεις σαν της Αναστασίας, στο Τέξας, στο Κόλουμπια της Νέας Υόρκης που ηγείται ο Έλληνας νευροογκολόγος κ. Ζαχαρούλης και στην Κολωνία. Ήδη έχει αποσταλεί το ιστορικό της και περιμένουμε απαντήσεις. Τα ερευνητικά αυτά προγράμματα δεν είναι εγκεκριμένα από το Ελληνικό Δημόσιο και απαιτείται ειδική διαδικασία. Έχουμε υποβάλει φάκελο στον ΕΟΠΥ και περιμένουμε απαντήσεις. Θα πάμε σε όποια έρευνα και σε όποια θεραπεία κριθεί από τους ειδικούς η πιο κατάλληλη. Από στιγμή σε στιγμή θα χρειαστεί να φύγουμε στο εξωτερικό. [...]

«Η Αναστασία μας έχει μια επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου στον εγκέφαλο, η οποία δεν είναι χειρουργίσιμη»

»Όλα συνέβησαν αστραπιαία και καλούμαστε να λάβουμε αποφάσεις ζωής, οι οποίες δεν είναι ανθρωπίνως δυνατόν να παρθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα κάνουμε τα πάντα για το κορίτσι μας. Οι διαδικασίες για τον ερανικο λογαριασμό έχουν ξεκινήσει και θα έχουμε απαντήσεις μέσα στην εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είναι τα πάντα ξεκάθαρα και διαυγή, δυστυχώς όμως αυτή τη στιγμή αυτά είναι τα δεδομένα. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη, αλλά αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι η θετική σας ενέργεια,  η αγάπη σας και η πίστη ότι όλα θα πάνε καλά»,

Δείτε την έκκληση της Έρρικας Πρεζεράκου για την ανιψιά της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS