Με αφορμή την επιστροφή της στην μικρή οθόνη, η Δώρα Χρυσικού δεν δίστασε να μιλήσει από την αρχή της νέας τηλεοπτικής σεζόν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Η ηθοποιός, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Τι λες τώρα» και με την αφοπλιστική και συγκινητική ειλικρίνεια της, εξήγησε για ποιους λόγους προχώρησε στην απόφαση να αποκαλύψει ότι πάσχει από καρκίνο ενώ μάλιστα υποβάλλεται και σε χημειοθεραπείες.

Η «Αρετή Καπερνάρου» της τηλεοπτικής σειράς του Mega «Η γη της ελιάς», ανέφερε στην αρχή της συζήτησης, πως η αποκάλυψη της αυτή δεν ήταν μια γενναία απόφαση, αλλά μια συνειδητή επιλογή που έπρεπε να πραγματοποιηθεί για τρεις βασικούς λόγους. «Δεν ήταν γενναία η απόφαση να μιλήσω για το πρόβλημα της υγείας μου, αλλά ήταν μια συνειδητή απόφαση. Δεν έχω μιλήσει όμως για τους λόγους που με έκαναν να μιλήσω ανοιχτά και οι λόγοι ήταν πολλοί» σχολίασε χαρακτηριστικά ξεκινώντας να απαριθμεί γιατί μίλησε δημόσια για το προσωπικό της ζήτημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Ο πρώτος είναι διότι είμαι ένας άνθρωπος πολύ ειλικρινής και διαφανής με την έννοια πως δεν έχω μια άλλη ιδιωτική εικόνα. Έτσι διατηρώ και την ηρεμία μου και δεν νιώθω κατακερματισμένη. Από μικρή είμαι πολύ ευαισθητοποιημένη σε σχέση με την ορατότητα των ανθρώπων, την ισότητα σε διάφορες κοινωνικές ομάδες παλεύω για αυτό σε όλη μου την ζωή. Πιστεύω ότι είναι ο μόνος τρόπος για να ζήσουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες. Παίζοντας λοιπόν, σε μια σειρά που βλέπεις καθημερινά, θα έβλεπε ο κόσμος ότι η εικόνα αυτού του ανθρώπου αλλάζει. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην το κάνω» ανέφερε η Ελληνίδα ηθοποιός αφήνοντας να εννοηθεί πως έχει «χρέος» απέναντι στον τηλεθεατή που την στηρίζει. Ο δεύτερος λόγος αφορούσε προφανώς τους συνεργάτες της, οι οποίοι «ηθικά» πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. «Ο δεύτερος λόγος που το έκανα είναι γιατί το όφειλα ηθικά στους συνεργάτες μου. Και το όφειλα ηθικά γιατί διαγνώσθηκα με αυτό το πράγμα μετά ακριβώς από τον πιλότο» είπε.

το δικό μου παράδειγμα, ως βίωμα και ένας άνθρωπος που πέρασε και περνάει αυτό τον Γολγοθά, ήθελα να δώσει το μήνυμα ότι είμαι εδώ, το έχω εντάξει στη ζωή μου.

 

Η Δώρα Χρυσικού κατέληξε λέγοντας πως επιθυμεί μέσα από το παράδειγμα της, να δώσει δύναμη και ελπίδα και σε άλλους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση στην ζωή τους. «Τρίτος λόγος που μίλησα δημόσια είναι γιατί θεωρώ ότι το δικό μου παράδειγμα, ως βίωμα και ένας άνθρωπος που πέρασε και περνάει αυτό τον Γολγοθά, ήθελα να δώσει το μήνυμα ότι είμαι εδώ, το έχω εντάξει στη ζωή μου, δουλεύω και θεώρησα ότι αυτό μπορεί να δώσει κουράγιο σε κάποιους ανθρώπους», τόνισε στο τέλος.

Δείτε την συνέντευξη εδώ: 

Κεντρική Φωτογραφία: NDP

Aκολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS