Μπορεί το όνομά του να μας απασχολεί εδώ και δεκαετίες γιατί είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και συνιδρυτής της Microsoft και, τον τελευταίο καιρό, για το διαζύγιό του και την «εμπλοκή» σε θεωρίες συνωμοσίας για την πανδημία και τους εμβολιασμούς. Ωστόσο ο Μπιλ Γκέιτς έζησε κι εκείνος, κάποτε, τα ατίθασα νιάτα του.

Συγκεκριμένα, στη δεκαετία του ‘70 συνελήφθη επειδή, όπως έγραψε το Buzzfeed, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και δεν σταμάτησε σε μια πινακίδα STOP. Για του λόγου το αληθές, σε μια φωτογραφία από τα αρχεία της αστυνομίας ο Γκέιτς ποζάρει εμφανώς νεότερος στο φακό των αρχών.

Ίσως το πιο σκανδαλώδες στην υπόθεση, αν όχι η παραβίαση του νόμου καθαυτή, να είναι το πλατύ χαμόγελό του μπροστά στην κάμερα, σαν να βρισκόταν σε πάρτι και όχι στο κρατητήριο.

Ίσως το πιο σκανδαλώδες στην υπόθεση, αν όχι η παραβίαση του νόμου καθαυτή, να είναι το πλατύ χαμόγελό του μπροστά στην κάμερα, σαν να βρισκόταν σε πάρτι και όχι στο κρατητήριο.

Τι γνωρίζουμε όμως για το περιστατικό; Σύμφωνα με το Grunge.com, συνέβη το 1977, στην πόλη Αλμπουρκέκι του Νέου Μεξικού, στην ίδια όπου έμελλε να ιδρύσει, με τον παιδικό του φίλο Πολ Άλεν, τη Microsoft. Στις 13 Δεκεμβρίου εκείνου του χρόνου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από την αστυνομία για την επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά της παραβίασης του οδικού σήματος η οποία οδήγησε στη διαβόητη φωτογραφία που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο.

Να σημειώσουμε ότι στις αρχές της άνοιξης του 2021 είχε κυκλοφορήσει μια φήμη ότι ο Γκέιτς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για επίθεση με μαχαίρι στη Νεμπράσκα, αν και ο δράστης τελικά, σε εκείνη την περίπτωση, ήταν ένας άντρας ονόματι Γουίλι Γκέιτς.

Ο Μπιλ Γκέιτς μιλάει για κορυφαίες στιγμές της ζωής του:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


φωτό: Public Domain/Wikimedia Commons

TAGS