ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Διαζύγιο για Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ως ζευγάρι»

Γνωρίστηκαν στη δεκαετία του ’80, όταν η Μελίντα άρχισε να εργάζεται στη Microsoft του Μπιλ Γκέιτς.

Διαζύγιο για Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς μετά από 27 χρόνια: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε ως ζευγάρι»

Μετά από 27 χρόνια γάμου, οι Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς παίρνουν διαζύγιο, όπως ανακοίνωσε το ζευγάρι, που μοιράζεται τρία παιδιά και το ομώνυμο φιλανθρωπικό ίδρυμα (Bill & Melinda Gates Foundation).

«Μέσα στα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία υπέροχα παιδιά και χτίσαμε έναν οργανισμό που προσπαθεί σε όλο τον κόσμο να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να ζήσουν μια υγιή, παραγωγική ζωή» όπως έγραψαν στο Twitter. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτή την αποστολή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο ίδρυμα, αλλά δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζητούμε χώρο και ιδιωτικότητα ως οικογένεια καθώς αρχίζουμε μια καινούρια ζωή».

Η 56χρονη σήμερα Μελίντα Γκέιτς άρχισε να εργάζεται στη Microsoft, την εταιρεία που έχει κάνει σήμερα τον Μπιλ Γκέιτς τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, το 1987. Όπως θυμάται ο Μπιλ σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix για την περίοδο που είχαν αρχίσει να βγαίνουν ραντεβού: «Νοιαζόμασταν πολύ ο ένας για τον άλλο και υπήρχαν μόνο δύο επιλογές: είτε θα χωρίζαμε είτε θα παντρευόμασταν».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Μελίντα, ο Μπιλ ήταν τόσο μεθοδικός, ακόμα και σε συναισθηματικά θέματα, που είχε γράψει μια λίστα με τα «πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Μελίντα, ο Μπιλ ήταν τόσο μεθοδικός, ακόμα και σε συναισθηματικά θέματα, που είχε γράψει μια λίστα με τα «πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου». Τελικά, φαίνεται πως υπερίσχυσαν τα πρώτα καθώς το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1994 στη Χαβάη. Λέγεται μάλιστα ότι νοίκιασε όλα τα ελικόπτερα του νησιού, για να εμποδίσει τους επίδοξους παπαράτσι να παραβιάσουν την ιδιωτική τελετή από τον αέρα.

Ο 65χρονος σήμερα Μπιλ Γκέιτς αποσύρθηκε πέρυσι από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft για να αφοσιωθεί στις φιλανθρωπικές δραστηριότητές του.

Παρόλο όμως που η Microsoft έχει συνδεθεί με το όνομά του, η Μελίντα έλεγε, σε μια συνέντευξη του 2019, ότι «με τον Μπιλ είμαστε ισότιμοι συνέταιροι. Οι άντρες και οι γυναίκες θα έπρεπε να είναι ισότιμοι στη δουλειά». Η συνεργασία τους στο ίδρυμα έκανε τη σχέση τους καλύτερη, σύμφωνα με την ίδια: «Εκείνος έπρεπε να μάθει πώς να είναι ισότιμος με εμένα κι εγώ έπρεπε να μάθω πώς να έρθω στην επιφάνεια και να είμαι ισότιμη μαζί του».

«Εκείνος έπρεπε να μάθει πώς να είναι ισότιμος με εμένα κι εγώ έπρεπε να μάθω πώς να έρθω στην επιφάνεια και να είμαι ισότιμη μαζί του».

Η Μελίντα Γκέιτς μάλιστα από το 2015 έχει επιδοθεί και σε ανεξάρτητες επιχειρηματικές δραστηριότητες, ιδρύοντας μια επενδυτική εταιρεία (Pivotal Ventures), που εστιάζει στις γυναίκες και τις οικογένειες. «Ο κόσμος επιτέλους συνειδητοποιεί το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να προχωρήσει όταν οι μισοί από εμάς μένουν πίσω. Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα: η γυναικεία ενδυνάμωση μεταμορφώνει την κοινωνία».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτο: EPA/LIONEL BONAVENTURE / POOL MAXPPP OUT

Read Next

26 Απρ 2024

Σκοτ Ντίσικ: Το Ozempic, η δραματική απώλεια κιλών και η κραυγή απόγνωσης για βοήθεια

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υγεία του Σκοτ Ντίσικ - του σταρ απο το Keeping Up with the Kardashians-λόγω της δραματικής απώλειας βάρους με τη χρήση του Ozempic.

Περισσότερα από

News

26 Απρ 2024

Κιάρα Μαρκέζη: Η εγγονή του Άκη Τσοχατζόπουλου στην πασαρέλα της Athens Fashion Week

Η 24χρονη που έγινε γνωστή από το My Style Rocks, περπάτησε στην πασαρέλα της Kathy Heyndels.

26 Απρ 2024

Συλλεκτικό βίντεο: Η (μελαχρινή) Βίκυ Χατζηβασιλείου λέει στη Βουγιουκλάκη ότι τη θαύμαζε... η πρόγιαγιά της!

Η Αλίκη σε κέφια, ένα πρωινό του Μαρτίου το 1994, στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα".

26 Απρ 2024

Σοφία Μπους: "Είμαι queer και επιτέλους νιώθω ότι μπορώ να ανασάνω"

Μετά τις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό, η Σοφία Μπους έκανε coming out και μίλησε για τη σχέση της με την Άσλιν Χάρις.

26 Απρ 2024

Τζέιν Φόντα: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση της 86χρονης ηθοποιού με την 21χρονη εγγονή της Βίβα Βαντίμ

Η Τζέιν Φόντα με την εγγονή της, στα βραβεία TIME Earth Awards Gala στη Νέα Υόρκη.

26 Απρ 2024

Η 57χρονη Σάλμα Χάγιεκ σε άγνωστες φωτογραφίες από το γάμο της με τον μεγιστάνα Φρανσουά-Ανρί Πινό

H Σάλμα Χάγιεκ και ο Φρανσουά Ανρί Πινό συμπλήρωσαν 15 χρόνια γάμου. Η εξωτική Μεξικανή ηθοποιός αποκάλυψε στο Instagram αδημοσίευτες φωτογραφίες τους.

26 Απρ 2024

Για safari η Αμαλία Κωστοπούλου με τον σύντροφό της με τα παπούτσια της σεζόν

Οι εντυπωσιακές λήψεις που δημοσίευσε η Αμαλία.

26 Απρ 2024

Κρίστι Τέρλινγκτον: Ποζάρει (σχεδόν) τόπλες στα 55 της και είναι άψογη

"Αισθάνομαι τυχερή που έχω την επιλογή να κάνω το μοντέλο. Ακόμα βιοπορίζομαι από αυτήν την δουλειά"

26 Απρ 2024

Ένα θαύμα στα Μετέωρα: Ο "εργένης των Μετεώρων" βρήκε ταίρι

Ο ασπροπάρης (είδος γύπα) γυρνούσε για χρόνια μόνος στη φωλιά του, φέτος η τύχη του άλλαξε!

26 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ – Έμιλι Μπλαντ: Εντυπωσιακοί σε ειδική προβολή του "The Fall Guy" στο Λονδίνο

"The Fall Guy" θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 6 Μαΐου

26 Απρ 2024