Μία από τις βασικές σου “υποχρεώσεις”, εάν θες να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και να προλάβεις τις ρυτίδες, τις καφέ κηλίδες και τη διχρωμία, είναι να φοράς το αντηλιακό σου όλο το χρόνο και να το εφαρμόζεις σωστά. Διότι εάν δεν το βάζεις με το σωστό τρόπο, τότε οι επιπτώσεις του βλαβερού ήλιου στην επιδερμίδα σου δε θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Ποια όμως είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε εμείς οι γυναίκες με αποτέλεσμα να κοκκινίζουμε, να ξεφλουδίζουμε και κάποιες φορές να καιγόμαστε άσχημα;

1. Δε φοράς αντηλιακό
Ποια από εμάς δε θέλει να έχει την όψη του ηλιοκαμένου, προκειμένου να αναδεικνύεται το μαύρισμά της και να γίνεται ακόμα πιο θελκτική. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ερμηνευτεί ότι δε φοράω εσκεμμένα το αντηλιακό μου, προκειμένου να πετύχω ένα βαθύ μαύρισμα. Μπορείς να μαυρίσεις όμορφα, χωρίς να χρειαστεί να κοκκινίσεις και να ξεφλουδίσεις με την κατάλληλη για το δέρμα σου προστασία.

2. Εφαρμόζεις ελάχιστη ποσότητα
Ένα λάθος που μπορεί και εσύ να κάνει είναι να τοποθετείς μικρή ποσότητα αντηλιακού επιλεκτικά σε κάποια σημεία του σώματός σου, όπως οι ώμοι και το πρόσωπο, και να παραμελείς κάποια άλλα, όπως το μπούστο, το λαιμό, την κοιλιά, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο είσαι προστατευμένη. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η ιδανική ποσότητα αντηλιακού για το σώμα ισοδυναμεί με ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ και για το πρόσωπο με ένα κουταλάκι του γλυκού.


3. Δεν το ανανεώνεις συχνά
Μη νομίζεις ότι βάζοντας αντηλιακό μια φορά θα καταφέρεις να προφυλάξεις την επιδερμίδα σου από τις υπεριώδεις ακτίνες για το υπόλοιπο της ημέρας. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, πρέπει να ανανεώνεις την αντηλιακή σου προστασία κάθε 90 λεπτά ή κάθε φορά που βγαίνεις από το νερό, αφότου έχεις στεγνώσει καλά. Ταυτόχρονα, μπορείς να διατηρείς ενυδατωμένη και υγρή την επιδερμίδα σου με διάφορα δροσερά mists.


4. Φοράς το αντηλιακό της περσινής σεζόν
Όλα τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης, γι΄ αυτό, αν λήξουν, παύουν να είναι αποτελεσματικά και να μπορούν να σε προστατέψουν. Τα αντηλιακά του προηγούμενου έτους θεωρούνται ακατάλληλα για χρήση, καθώς ο δείκτης προστασίας τους έχει εξασθενήσει, με αποτέλεσμα να μην είναι πια δραστικά. Συνεπώς, μην ξεχνάς στην αρχή κάθε σεζόν να εξοπλίζεσαι με το κατάλληλο αντηλιακό σώματος και προσώπου.


5. Βάζεις αντηλιακό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες
Μην σε ξεγελάει ο ήλιος, όταν κρύβεται. Ακόμα και κατ τη διάρκεια μιας συννεφιασμένης ημέρας, οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν και διαπερνούν τα σύννεφα, με αποτέλεσμα τα σημάδια του ήλιου στην επιδερμίδα σου να είναι εμφανή, είτε βραχυπρόθεσμα, με τη μορφή εγκαυμάτων και ερυθρότητας, είτε μακροπρόθεσμα, με λεπτές γραμμές και καφέ κηλίδες.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS