Η φροντίδα της επιδερμίδας μας είναι συνώνυμη με την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Δε χρειάζεται να είσαι beauty insider για να γνωρίζεις ότι πρέπει να εφαρμόζεις το αντηλιακό σου σε καθημερινή βάση, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες ή ακόμη και τις ημέρες με συννεφιά.

Όμως, στην ψηφιακή εποχή, το δέρμα καλείται να αντιμετωπίσει άλλον έναν αντίπαλο- και αυτός δεν είναι άλλος από την ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο.

Αυτό που είναι γνωστό ως μπλε φως έχει κοινά στοιχεία με την υπεριώδη ακτινοβολία και παρ΄όλο που τα μάτια μας έχουν έναν μηχανισμό άμυνας απέναντι σε αυτό, ο τρόπος που επιδρά στην επιδερμίδα είναι διαφορετικός.

Η βλαπτική λειτουργία του εντοπίζεται κυρίως τη νύχτα- όταν έχεις το κινητό σου ανοιχτό στο σκοτάδι, ο οργανισμός μπορεί να πάρει το μήνυμα ότι εκτίθεται ακόμα στο φως της ημέρας και έτσι να αναστείλει την ανάπλαση των δερματικών κυττάρων που συμβαίνει κάθε βράδυ. Η παρεμπόδιση της ανάπλασης των κυττάρων μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Η Estée Lauder κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό, ότι δηλαδή η έκθεση στο μπλε φως της οθόνης μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο ζωής των κυττάρων, μετά από ενδελεχή έρευνα στα εργαστήριά της και παρουσίασε τη δική της απάντηση στο φαινόμενο, την Esteé Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex.

Το νέο προϊόν περιέχει υαλουρονικό οξύ και αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν το ευαίσθητο δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών και προασπίζουν την επιδερμίδα από την ακτινοβολία. 

 


 

Δες το εδώ.  

 

TAGS