ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η ακμή προσώπου και ο τρόπος να την ξεχάσεις

Με την σωστή διατροφή, με μια κρέμα για την ακμή και ένα make up για ακμή, θα καταφέρεις να κερδίσεις τις ατέλειες και να μην σε απασχολεί η ύπαρξή τους.

Η ακμή προσώπου και ο τρόπος να την ξεχάσεις

Παρουσιάζεται συνήθως στις μικρές ηλικίες, από τα 12 έως τα 24, αλλά δεν είναι σπάνια και στις ηλικίες μετά τα 30. Η ακμή προσώπου είναι μια συνηθισμένη ασθένεια του δέρματος που μπορείς και να αντιμετωπίσεις σωστά και να καλύψεις τέλεια τα σημάδια της.

Η ακμή είναι δυσάρεστη και ενοχλητική. Και να θέλεις να την ξεχάσεις, δεν μπορείς. Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρεις μαζί της είναι να την αντιμετωπίσεις σωστά και να βρεις τον τρόπο να καλύψεις τα σημάδια της έτσι ώστε να μην αποτελεί μέρος της εμφάνισής σου. Στην αρχή αυτό φαίνεται βουνό αλλά δεν είναι. Με την σωστή διατροφή, με μια κρέμα για την ακμή και ένα make up για ακμή, θα καταφέρεις να κερδίσεις τις ατέλειες και να μην σε απασχολεί η ύπαρξή τους.

Η ακμή προσώπου και ο τρόπος να την ξεχάσεις
Για την φροντίδα του προσώπου σου, θα χρειαστείς συγκεκριμένα δερμοκαλλυντικά, τα οποία θα τα χρησιμοποιείς παράλληλα με την αγωγή που θα σου προτείνει ο δερματολόγος σου.

Συγκεκριμένα:

  • Αν και στο παρελθόν, κατηγορήθηκαν τα σνακ, η σοκολάτα και τα τηγανιτά για την εμφάνιση της ακμής, ποτέ κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε επιστημονικά. Παρ’ όλα αυτά, η λήψη καλών λιπαρών Ωμέγα3, το αγνό ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα λαχανικά, τα άπαχα κρέατα και το νερό, βοηθούν για την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Ακολουθώντας, λοιπόν, μια ισορροπημένη διατροφή, θα την ελέγχεις καλύτερα.

  • Για την φροντίδα του προσώπου σου, θα χρειαστείς συγκεκριμένα δερμοκαλλυντικά, τα οποία θα τα χρησιμοποιείς παράλληλα με την αγωγή που θα σου προτείνει ο δερματολόγος σου. Για να διαλέξεις μια κρέμα για την ακμή, θα κοιτάξεις αρχικά να υπάρχει η ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» ή «για επιδερμίδες με τάση για ακμή». Εννοείται ότι θα πρέπει να αποφύγεις τα λιπαρά προϊόντα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αμελήσεις την ενυδάτωση της περιοχής. Μια ενυδατική κρέμα προσώπου για ακμή είναι αυτό που χρειάζεσαι για να αντιμετωπίσεις τόσο τα σπυράκια και τους διασταλμένους πόρους όσο και την θαμπάδα, την ανομοιομορφία και την κοκκινίλα.

  • Ακόμα και αν δεις την ακμή να υποχωρεί, δεν σπεύδεις να αντικαταστήσεις τα προϊόντα που προτείνονται για την αντιμετώπισή της με τα άλλα που συνήθως χρησιμοποιείς αλλά μπαίνεις σε μια μεταβατική περίοδο που διακόπτεις σιγά-σιγά την χρήση τους έτσι ώστε η επιδερμίδα να προλάβει να βρει τις ισορροπίες της.

  • Το ίδιο προσεχτική οφείλεις να είσαι και στην επιλογή των προϊόντων βάσης για μακιγιάζ. Τα make up για ακμή έχουν μελετημένη σύνθεση που εκτός από κάλυψη, περιορίζει τις ατέλειες και δεν επιτρέπει την εμφάνιση ερεθισμών.

  • Πριν εφαρμόσεις, όμως, το make up για ακμή, οφείλεις να προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου με μια λοσιόν εμπλουτισμένη με στυπτικές ουσίες όπως είναι το σαλικυλικό οξύ. Στην συνέχεια, ένα primer για ακμή, θα κρύψει μαγικά τους διασταλμένους πόρους, που βρίσκονται συνήθως στην ζώνη Τα και θα δώσει στην επιδερμίδα του προσώπου μια βελούδινη, μη λιπαρή υφή που θα υποδεχτεί τέλεια το make up.

  • Ιδανικό make up για ακμή είναι αυτό που βρίσκεται σε μορφή πούδρας και έχει κρεμώδη υφή που καλύπτει τέλεια τις ατέλειες και χαρίζει μοναδική ομοιομορφία. Τα make up εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια χρησιμοποιώντας ένα πλακέ, εξειδικευμένο πινέλο. Αν δεν σε βολεύει η εφαρμογή με πινέλο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα σφουγγαράκι, το οποίο, μάλιστα, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη διείσδυση του make up στους πόρους γι αυτό και το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο. Αν πάλι δεν θέλεις ούτε πινέλο, ούτε σφουγγαράκι, μπορείς να εφαρμόσεις το προϊόν με τα δάχτυλα σου. Σε κάθε περίπτωση η εφαρμογή πρέπει να γίνει με πεντακάθαρα εργαλεία ή δάχτυλα για να αποφύγεις τις μολύνσεις και τους ερεθισμούς.

Photo: Taisiia Stupak

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Read Next

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

Περισσότερα από

Ομορφιά

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.

12 Απρ 2024

Η Αντιγόνη Κουλουκάκου υιοθέτησε την τάση του "γυμνού" μανικιούρ κι έδειξε υπέροχη

Η ηθοποιός αποδεικνύει ότι τα άβαφα νύχια μπορούν να δείξουν εξίσου κομψά.

12 Απρ 2024

5 primers προσώπου που "σβήνουν" τις ρυτίδες

Χάρη στο blurring effect τους, καμουφλάρουν τις ατέλειες, δημιουργώντας παράλληλα τον τέλειο καμβά για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

10 Απρ 2024

Ταλαιπωρημένες φτέρνες: Πώς θα τις περιποιηθείς σωστά για να είσαι έτοιμη το καλοκαίρι

Οι σκασμένες φτέρνες θέλουν σωστή περιποίηση χειμώνα - καλοκαίρι.

10 Απρ 2024

Μάργκοτ Ρόμπι: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Η 33χρονη σταρ άλλαξε τα μαλλιά της και υιοθέτησε την πιο δημοφιλή απόχρωση για το 2024.

10 Απρ 2024

Οι 5 καλύτεροι οροί προσώπου για την εξάλειψη των σκούρων κηλίδων

Η βιταμίνη C είναι το SOS αντιοξειδωτικό συστατικό που θα σε βοηθήσει στην καταπολέμηση των σκούρων κηλίδων και λοιπών δυσχρωμιών στο πρόσωπο.

10 Απρ 2024

Mόνικα Μπελούτσι: Το προϊόν που την κάνει να δείχνει 10 χρόνια νεότερη

Το ιδιοφυές makeup trick που ακολουθεί εδώ και χρόνια.

05 Απρ 2024

Τα SOS tips του concealer που πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα άνω των 40

Μάθε τα πιο συχνά λάθη με το concealer που προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπο.