ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

5 λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να αποφεύγετε

Προσθέτουν χρόνια και αφαιρούν ομορφιά και φρεσκάδα!

5 λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να αποφεύγετε

Θυμάστε εκείνη την εποχή, όπου μέσα από τα looks μας αλλά και το μακιγιάζ, προσπαθούσαμε να φαινόμαστε μεγαλύτερες; Όσο μεγαλώνουμε πραγματικά, αυτό συνήθως αλλάζει. Φροντίζουμε να προσαρμοζόμαστε στην κάθε ηλικία, κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουμε την φωτεινή και νεανική φρεσκάδα της επιδερμίδας. Και αυτό γιατί όλες οι γυναίκες – κακά τα ψέμματα – θέλουμε να είμαστε, αλλά κυρίως να αισθανόμαστε όμορφες.

Μερικές φορές, ωστόσο, στην προσπάθεια να δείχνετε ακόμα πιο γοητευτικές, ίσως το παρακάνετε με το μακιγιάζ, πέφτοντας σε λάθη – παγίδες, που όχι μόνο είναι κάπως υπερβολικά αλλά σας προσθέτουν και χρόνια. Άλλωστε, όπως και με την skincare ρουτίνα, η οποία αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων, έτσι και το μακιγιάζ πρέπει να ανανεώνεται. Από το cakey φινίρισμα στην βάση, μέχρι τα πολύ λεπτά ή έντονα φρύδια, τα παρακάτω πέντε λάθη στο μακιγιάζ πρέπει, αναμφίβολα, να αποφεύγονται.

Άλλωστε, όπως και με την skincare ρουτίνα, η οποία αλλάζει με το πέρασμα των χρόνων, έτσι και το μακιγιάζ πρέπει να ανανεώνεται. Από το cakey φινίρισμα στην βάση, μέχρι τα πολύ λεπτά ή έντονα φρύδια, τα παρακάτω πέντε λάθη στο μακιγιάζ πρέπει, αναμφίβολα, να αποφεύγονται.

1. Φρύδια τονισμένα ή πολύ λεπτά

Τα φρύδια είναι ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στο μακιγιάζ αφού σχεδόν κάθε δεκαετία έχει το δικό της χαρακτηριστικό στιλ φρυδιών. Ανατρέξτε απλώς σε παλαιές φωτογραφίες και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ. Βέβαια, αυτή η αλλαγή ή τα διάφορα trends δεν ταιριάζουν πάντα στο πρόσωπο μας. Και επειδή τα φρύδια είναι η «κορνίζα του προσώπου» φροντίστε όσο μεγαλώνετε να αφήνετε τα φρύδια σας πιο φυσικά. Αποφύγετε να τα βάφεται έντονα ή να τα βγάζετε υπερβολικά. Ένα καλό μολύβι ή σκιά για φυσικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο.

5 λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να αποφεύγετε

2. Υπερβολική πούδρα στην βάση

Είναι γνωστό πως όσο περνάει ο καιρός, η επιδερμίδας μας αρχίζει και «στεγνώνει». Για αυτό και συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε μια πλούσια ενυδατική κρέμα που θα εισχωρήσει μέχρι τα βαθύτερα στρώματα. Βέβαια, αν η επιδερμίδα δεν ενυδατώνεται σωστά και εφαρμόζετε foundation με πουδρέ τελείωμα ή πούδρα σε μορφή σκόνης, το πρόσωπο σας θα δείχνει ακόμα πιο ξηρό και ταλαιπωρημένο. Για πιο φυσικό αποτέλεσμα με επαρκή κάλυψη δοκιμάστε μια BB cream με χρώμα, διαφορετικά μην παραλείπετε να εφαρμόζετε πάντα ένα ελαφρύ primer με χρώμα, χτίζοντας πάνω σε αυτό την βάση σου.

Για πιο φυσικό αποτέλεσμα με επαρκή κάλυψη δοκιμάστε μια BB cream με χρώμα, διαφορετικά μην παραλείπετε να εφαρμόζετε πάντα ένα ελαφρύ primer με χρώμα, χτίζοντας πάνω σε αυτό την βάση σου.

3. Cakey concealer

To concealer είναι ένα σωτήριο αλλά ταυτόχρονα «επικίνδυνο» εργαλείο. Καλύπτει μοναδικά ατέλειες γύρω από τα μάτια, όπως μαύρους κύκλους, σακούλες και πρηξίματα, φωτίζοντας και ανανεώνοντας το βλέμμα. Βέβαια, για να εξασφαλίσετε το απόλυτο λαμπερό αποτέλεσμα, θα πρέπει να προσέξετε δύο κυρίως πράγματα: τον τρόπο εφαρμογής του, αλλά και την σύνθεση του. Και αυτό γιατί, όταν το concealer δεν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να «παγιδευτεί» στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από τα μάτια, τονίζοντας τες περισσότερο. Δείτε εδώ πως να το εφαρμόσετε σωστά.

4. Highlighter παντού

Ένα ακόμα λάθος που πρέπει να σταματήσετε, είναι η υπερβολικές λάμψεις και γυαλάδες. Έκτος του ότι δεν δείχνουν καθόλου φυσικές, αν τονίσετε λάθος σημεία στο πρόσωπο σας, θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που σας κολακεύουν. Χρησιμοποίησε highlighter, όπου το φως αγγίζει φυσικά το πρόσωπό σας, όπως το κόκκαλο του φρυδιού, τη γέφυρα της μύτης και κατά μήκος των ζυγωματικών.

5. Έντονα μάτια

Η λιπαρότητα που εμφανίζεται στα βλέφαρα πολλές φορές καταστρέφει τις σκιές, είτε είναι σκούρες είτε ανοιχτόχρωμες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το βλέμμα να δείχνει βαρύ και κουρασμένο. Επιπλέον, οι έντονες γραμμές eyeliner πάνω στο βλέφαρο επιδεινώνουν εξίσου την κατάσταση. Θυμηθείτε πως το ιδανικό μακιγιάζ ματιών ξεκινάει πάντα με λίγη βάση primer, ώστε να σταθεροποιήσει οπωσδήποτε καλλυντικό εφαρμόσεις.

Κεντρική Φωτογραφία: PixelFormula

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

23 Απρ 2024

Γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιείς σωστά το concealer σου;

Η επιλογή της σωστής απόχρωσης είναι το Α και το Ω.

23 Απρ 2024

Τα ανοιξιάτικα χρώματα κραγιόν που κολακεύουν τις γυναίκες άνω των 50

Οι αποχρώσεις και τα φινιρίσματα που κάνουν τα χείλη να δείχνουν σαρκώδη κι ελκυστικά χωρίς να τονίζουν τις λεπτές γραμμές.

Περισσότερα από

Ομορφιά

22 Απρ 2024

Πριγκίπισσα Νταιάνα, Kέιτ Μίντλετον, Mέγκαν Μαρκλ: Τα αρώματα που επέλεξαν για την ημέρα του γάμου τους

Ποιο ήταν εκείνο το ξεχωριστό άρωμα που διάλεξαν οι royals για την πιο σημαντική ημέρα της ζωής τους;

22 Απρ 2024

5 πολυτελείς, αντιρυτιδικές κρέμες ματιών που δεν πρέπει να λείπουν από το νεσεσέρ καμίας γυναίκας άνω των 50

Οι αντιρυτιδικές κρέμες που θα βελτιώσουν τις γραμμές και ρυτίδες γύρω από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

21 Απρ 2024

Μαρία Ηλιάκη: Το συσφιγκτικό λάδι σώματος που χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια

+ Η κρέμα τόνωσης που ένταξε πρόσφατα στη ρουτίνα της.

19 Απρ 2024

H DIY μάσκα προσώπου που λατρεύουν οι Κορεάτισσες χαρίζει υπέροχη λάμψη στο δέρμα

Φτιάξε μόνη σου τη μάσκα που θα σου χαρίσει το περιβόητο "glass skin".

16 Απρ 2024

Η Τζένιφερ Λόπεζ με το χρώμα νυχιών που όλες οι fashionistas επιλέγουν φέτος την άνοιξη

Το χρώμα που πρωταγωνίστησε στο catwalk, αλλά και στο street style.

15 Απρ 2024

Τζένιφερ Άνιστον: Η χτένα που χρησιμοποιεί έχει "σπάσει" τα ταμεία

Η Τζένιφερ Άνιστον επιλέγει πάντα τα πιο ψαγμένα hair care items.

14 Απρ 2024

Αυτό είναι το ανατολίτικο άρωμα που λατρεύουν οι Ελληνίδες celebrities

Το φορούν πολλές Ελληνίδες celebrities, ανάμεσά τους η Ρούλα Ρέβη, η Έλενα Παπαρίζου και η Μπέττυ Μαγγίρα.

12 Απρ 2024

Old money nails: Το classy μανικιούρ που θα κάνει κάθε outfit να δείξει πολυτελές

Αυτή είναι η τάση μανικιούρ που επιλέγουν σταθερά και οι royals.