Τα προϊόντα μακιγιάζ όπως επίσης και πολλές make up τεχνικές αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι οι ανάγκες της επιδερμίδας μεταβάλλονται διαρκώς απο την μια δεκαετία στην άλλη και πως κάποιες συνήθειες μακιγιάζ που είχατε στο παρελθόν, είτε θα πρέπει να της εγκαταλείψετε, είτε να τις βελτιώσετε καθώς δεν κολακεύουν το ίδιο το πρόσωπο σας. Μια απο αυτές είναι και η εφαρμογή του concealer. Το καλλυντικό – θαύμα έχει την υπερδύναμη να εξαφανίζει ενοχλητικές σακούλες, μαύρους κύκλους και οποιαδήποτε άλλη ατέλεια βρίσκεται κάτω απο τα μάτια, επαναφέροντας και πάλι ζωντάνια στο βλέμμα.

Αν και μοιάζει σχετικά απλό να εφαρμόσετε το concealer, μια που η καθημερινή χρήση σας έχει μετατρέψει σε «ειδικούς», στην πραγματικότητα όμως δεν είναι, κάτι που ίσως το έχετε αντιληφθεί και εσείς, ιδιαίτερα όταν παραμένετε μακιγιαρισμένες για αρκετές ώρες μέσα στην μέσα. Στην «ώριμη» επιδερμίδα μετά τα 40, η οποία πιθανώς να έχει εμφανίσει λεπτές γραμμές γύρω απο τα μάτια, το concealer αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά, θα «παγιδευτεί» μεταξύ των γραμμών αυτών και το αποτέλεσμα σύντομα θα δείχνει cakey. Για να το αποφύγετε, αρκεί να ακολουθήσετε το παρακάτω σωτήριο tip που θα κάνει τα μάτια σας να δείχνουν ξεκούραστα και σούπερ νεανικά.

Αρχικά, να θυμάστε πως το τέλειο αποτέλεσμα στα μάτια εξαρτάται τόσο απο την τεχνική εφαρμογής των προϊόντων, όσο και απο το ίδιο το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε. Ένα «καλό» concealer, είναι εκείνο που θα ταιριάζει αρμονικά με το χρώμα της επιδερμίδας σας, χωρίς να αφήνει γκριζάρισμα στο τελείωμα του. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να ξέρετε ακριβώς τον τόνο και τον υποτόνο της επιδερμίδας, μια πληροφορία που μπορείτε να αναζητήσετε με ένα make up experts ή τον δερματολόγο σας. Η μορφή του concealer παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για τις γυναίκες άνω των 40 ετών και αυτό γιατί η επιδερμίδα στην ηλικία αυτή στεγνώνει εύκολα, επομένως οι υγρές φόρμουλες είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή.

Η μορφή του concealer παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για τις γυναίκες άνω των 40 ετών και αυτό γιατί η επιδερμίδα στην ηλικία αυτή στεγνώνει εύκολα, επομένως οι υγρές φόρμουλες είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή.

Το μυστικό για το τέλειο νεανικό βλέμμα βρίσκεται στον τρόπο που θα εφαρμόσετε το προϊόν σας, αλλά και σε ένα ακόμα twist που μάλλον δεν είχατε σκεφτεί ποτέ πριν. Ξεκινήστε βάζοντας concealer στην περιοχή κάτω απο τα μάτια. Φροντίστε να μην είναι πολύ κοντά στις κάτω βλεφαρίδες. Απλώστε το ομοιόμορφα με ένα beauty blender ή απαλά με το μεσαίο δάχτυλο σας. Αφού ολοκληρώσετε, ρίξτε στην εξωτερική πλευρά της παλάμης σας λίγο setting spray και με το δάχτυλο πάρτε σιγά σιγά όλη την ποσότητα και εφαρμόστε την ταμποναριστά πάνω απο το concealer, μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Τέλος με ένα πινέλο βάλτε απαλά λίγη πούδρα για να κλειδώσετε το φωτεινό αποτέλεσμα που δημιουργήσατε. Είστε έτοιμη!

Δείτε το βίντεο με το beauty trick εδώ:

Κεντρική φωτογραφία: iStock 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS