Το θέμα του make up είναι ένα από τα ζητήματα που απασχολεί κάθε γυναίκα από τότε που τη στιγμή που κάνει τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μακιγιάζ.

Πόσες φορές, αλήθεια, δεν έχουμε κάνει λάθη που μας ανάγκασαν να αφαιρέσουμε το make up αλλά μας έμαθαν πολλά για το πώς να το χρησιμοποιούμε;

Δες τα 4 πιο χαρακτηριστικά λάθη που έχουμε κάνει όλες και μάθε πώς να τα διορθώσεις.

1. Βάζεις make up στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το δέρμα

Ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες είναι ότι για να μην έχουμε χρωματική διαφορά με τον λαιμό, επιλέγουμε make up στην ίδια ακριβώς απόχρωση με το δέρμα μας. Αποτέλεσμα είναι να δείχνουμε πολύ χλωμές ή γηρασμένες. Προτίμησε, λοιπόν, ένα τόνο πιο ζεστό και παίξε με τα χρώματα του ρουζ.

2. Βαριά κάλυψη

Αυτό κι αν είναι από τα κυριότερα λάθη μας. Ακμή, διχρωμίες, κοκκινίλες μας αγχώνουν τόσο πολύ να τις καλύψουμε που καταλήγουμε να δείχνουμε ότι φοράμε μάσκα. Εκτός από άσχημο αποτέλεσμα, αυτή η υπερκάλυψη κάνει κακό στο δέρμα αφού δεν το αφήνει να αναπνέει. Για αυτόν το λόγο προτίμησε να καλύψεις αυτές τις μικροατέλειες με ειδικό concealer και πέρασε από πάνω μια λεπτή στρώση make up.

3. Λάθος make up

Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε είναι να αγοράζουμε make up που δεν είναι κατάλληλα για την επιδερμίδα μας, είτε γιατί τα βρήκαμε σε προσφορά είτε γιατί δεν γνωρίζουμε τον τύπο του δέρματός μας. Μάθε τι τύπο επιδερμίδας έχεις και διάλεξε το ανάλογο make up. Θα δεις τεράστια διαφορά.

4. Παντού make up

Από το άγχος μας για να μην ξεχωρίζει το make up, το απλώνουμε παντού και βάζουμε αρκετή ποσότητα πούδρας. Για να αποφύγεις αυτό το υπερβολικό αποτέλεσμα, δοκίμασε να το απλώσεις σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου ενώ γύρω από τα μάτια προτίμησε κονσίλερ και όχι make up. Τέλος, λίγη διάφανη πούδρα στο κέντρο του προσώπου και είσαι έτοιμη!

TAGS