ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βελιγράδι: Επίδειξη Μόδας στη μνήμη έφηβης που έπεσε θύμα επίθεσης στο σχολείο, με τη συμμετοχή του Dior

Σέρβοι σχεδιαστές έφτιαξαν σχέδια που είχε εμπνευστεί και σχεδιάσει η Αντζελίνα πριν χάσει τόσο μάταια τη ζωή της από πυροβολισμούς στο σχολείο της.

H Jelena Acimovic δεν είναι μοντέλο, αλλά το πριν λίγες μέρες περπάτησε στο διάδρομο της Εβδομάδας Μόδας του Βελιγραδίου με ένα φόρεμα σχεδιασμένο από τον οίκο Dior, εμπνευσμένο από σχέδια της 14χρονης αδελφής της που σκοτώθηκε πέρυσι σε φονική επίθεση σε σχολείο.

Το κορίτσι, η Αντζελίνα, παρακολουθούσε το μάθημα της ιστορίας όταν ο συμμαθητής της, ένα 13χρονο αγόρι, μπήκε στο σχολείο και σκότωσε εννέα μαθητές και έναν φύλακα σε ένα μακελειό πυροβολισμών.

"Αυτό το φόρεμα είναι λευκό και μοιάζει με νυφικό, δεν έζησε αρκετά για να με δει νύφη", δήλωσε η Jelena πριν από την παράσταση.

Για να τιμήσει τη ζωή της Αντζελίνας, η οικογένειά της πέρυσι κάλεσε τους σχεδιαστές να φτιάξουν φορέματα σύμφωνα με τα σχέδιά της Αντζελίνας που έκανε η ίδια όταν ήταν 10 ετών και παρακολούθησε μαθήματα σχεδιαστών για παιδιά.

Πολλοί Σέρβοι σχεδιαστές ανταποκρίθηκαν και δύο φορέματα έφτιαξε ο Dior. Οι δύο αδελφές της Αντζελίνας, εννέα νεαρές φίλες της και πολλά επαγγελματίες μοντέλα περπάτησαν φορώντας τα φορέματα.

"Σε κάθε σχέδιο υπήρχε χαρά και ομορφιά. Είχε μια πολύ σοβαρή προσέγγιση", δήλωσε ο Bata Spasojevic, ένας Σέρβος σχεδιαστής που ήταν από τους πρώτους σχεδιαστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οικογένειας Acimovic να αναβιώσει τα σκίτσα της κόρης τους.

"Σκέφτομαι την Αντζελίνα, σκέφτομαι ότι είναι μαζί μας απόψε και ότι είναι ευχαριστημένη με αυτό που κάνουμε", είπε η Μαρίγια.

Ο Andjelko Acimovic, ο πατέρας της Angelina, ίδρυσε ένα ίδρυμα με το όνομα της μικρότερης κόρης του για να τιμήσει τη ζωή της."Πιστεύουμε ότι παρακολουθεί αυτό που κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να την κάνουμε περήφανη, όπως μας έκανε κι εκείνη περήφανους", δήλωσε ο Acimovic.

Πέρυσι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο πυροβολισμούς - ένας σε δημοτικό σχολείο και ένας άλλος σε μια μικρή πόλη έξω από το Βελιγράδι - στις 3 και 4 Μαΐου.

Βελιγράδι επίδειξη μόδας, θύμα επίθεσης, dior
Η Μαρίτζα, αδερφή της Αντζελίνας μιλά στο παρασκήνιο λίγο πριν την έναρξη της επίθεσης.

Reuters

Οι δύο πυροβολισμοί συγκλόνισαν τη Σερβία και προκάλεσαν τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες από τότε που το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα ανέλαβε την εξουσία το 2012, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.