ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

"Θρύλοι" του σύγχρονου Χόλιγουντ συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου για να γιορτάσουν τη Νικόλ Κίντμαν, καθώς της απονεμήθηκε το διάσημο βραβείο AFI Life Achievement Award, η υψηλότερη τιμή που απονέμεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Το ετήσιο αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, όπου μερικοί από τους στενότερους φίλους και συναδέλφους της Kidman, συμπεριλαμβανομένων των βραβευμένων με Όσκαρ Meryl Streep, Morgan Freeman, Reese Witherspoon και της υποψήφιας για Όσκαρ Naomi Watts, απέτισαν φόρο τιμής στη λαμπρή καριέρα της.

Φορώντας ένα εφαρμοστό φόρεμα με χρυσές παγιέτες, η Κίντμαν μπήκε στο θέατρο το βράδυ του Σαββάτου και χειροκροτήθηκε όρθια, ενώ ακουγόταν η ηχογράφηση του "Diamonds Are a Girl's Best Friend".

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ένα βίντεο με τον Freeman σε μια παρωδία της πρόσφατης διαφημιστικής καμπάνιας της Κίντμαν για την AMC Theatres για την προώθηση της επιστροφής στον κινηματογράφο μετά την πανδημία. Στη συνέχεια, ο Freeman βγήκε στη σκηνή του Dolby για να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στην Κίντμαν. Μάλιστα, σημείωσε ότι το μιούζικαλ "Moulin Rouge" της Κίντμαν του 2001 είναι μία από τις αγαπημένες του ταινίες. Έκλεισε τραγουδώντας έναν στίχο από την μπαλάντα του Elton John "Your Song": "Πόσο υπέροχη είναι η ζωή όσο είσαι στον κόσμο", τραγούδησε ο Freeman στην Κίντμαν.

Η Ναόμι Γουότς (η έτερη Αυστραλή) μοιράστηκε τις αναμνήσεις της για την ηθοποιό που θεωρεί ως "την αδελφή που δεν είχα ποτέ". Οι δύο Αυστραλές γνωρίστηκαν ως 15χρονες επίδοξες ηθοποιοί στο Σίδνεϊ. "Είναι ψηλή, κομψή και τρελά έξυπνη με το πιο μεταδοτικό γέλιο που έχετε ακούσει ποτέ", είπε η Γουότς. "Η Νικ ήταν πάντα ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος", σημειώνοντας ότι η Κίντμαν της προσέφερε επί χρόνια υποστήριξη σε περιόδους δυσκολιών στην καριέρα της. "Έχει αυτή την καρδιά μιας λέαινας", πρόσθεσε η Γουότς.

Ο πρόεδρος του AFI Bob Gazzale, ο οποίος ήταν επίσης ο συγγραφέας και εκτελεστικός παραγωγός του γκαλά, εξήρε την Κίντμαν σε συνέντευξή του στο Variety, περιγράφοντάς την ως την ενσάρκωση "της αίγλης και του ρομαντισμού του παρελθόντος του Χόλιγουντ".

Το αξιοσημείωτο εύρος των ερμηνειών της Κίντμαν αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τους ρόλους της: από το showgirl Satine στο "Moulin Rouge" του Baz Luhrmann μέχρι τη μεταμορφωτική ερμηνεία της συγγραφέως Virginia Woolf στην ταινία "The Hours" του Stephen Daldry, που της χάρισε και το Όσκαρ Α' γυναικείας ερμηνείας.

Το πολύτιμο βραβείο της παρέδωσε η Μέριλ Στριπ, στην οποία η Κίντμαν υποκλίθηκε σε ένδειξη σεβασμού για το σύνολο της δικής της ασύλληπτης πορείας.

H Στριπ είπε από το πόντιουμ:

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, αλλά είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει". Πρόσθεσε μάλιστα ότι "έμεινε άφωνη" από την ερμηνεία της Κίντμαν την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Big Little Lies του 2017.

"Εκείνη ήταν η στιγμή που έφτασα είδα από τόσο κοντά τα τρομερά χαρίσματα που έχει η Νικόλ, και τη μέθοδοτης, και τη απίστευτη "τράπεζα συναισθημάτων' που έχει μέσα της, και την αντοχή της και την ορμή της να είναι καλλιτέχνης και την πειθαρχία της. "Δεν έχω συνέλθει από εκείνη την πρώτη μέρα, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου".

Παραλαμβάνοντας το βραβείο της, η Κίντμαν είπε ότι η Στριπ υπήρξε το "φάρος" της κατά τη διάρκεια της καριέρας της, και πρόσθεσε: "Πάντα ήσουν εσύ και κανείς δεν μπορεί να σε αγγίξει".

Πλήθος σταρ τίμησαν την Κίντμαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

14 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Ο Γιώργος Λάνθιμος έτοιμος να ξαναγράψει ιστορία

Το 77ο Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 25 Μαΐου και ο Γιώργος Λάνθιμος είναι έτοιμος να κατακτήσει τον πρώτο του Χρυσό Φοίνικα.

14 Μαϊ 2024

H Άντζελα Γκερέκου θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Σίσσυ σε νέα παραγωγή

Η Άντζελα Γκερέκου θα παίξει στη θεατρική παράσταση "Sissy in Heaven" στην οποία θα κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Περισσότερα από

News

14 Μαϊ 2024

Τέρενς Κουίκ: "Παραιτήθηκα γιατί δεν άντεχα άλλο την Έμυ Λιβανίου"

Σε μια αποκαλυπτική εξομολόγηση προχώρησε ο Τέρενς Κουίκ.

14 Μαϊ 2024

Αυτός είναι ο σύντροφος της Μαρίνας Σάττι - Επέστρεψαν μαζί στην Αθήνα

Μετά την αποκάλυψη της σχέσης τους, ο σύντροφος της Μαρίνας Σάττι διέγραψε τους λογαριασμούς του στα social media.

14 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Λόπεζ: Στο Παρίσι με το 16χρονο non binary παιδί της Emme

Η 54χρονη σταρ βρέθηκε με το 16χρονο Emme στην γαλλική πρωτεύουσα.

14 Μαϊ 2024

Η Ελένη Φουρέιρα έγινε νονά!

Φωτογραφίες από τη βάφτιση ανέβηκαν στα social media.

14 Μαϊ 2024

Πόσα λάθη μπορεί να έκανε φέτος η ΕΒU;- Απαγόρευσε και τη σημαία της ΕΕ!

"Η ασυνέπεια στη στάση της EBU έχει αφήσει εμένα και πολλά εκατομμύρια θεατές σας να αναρωτιούνται για το τί και για ποιόν είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision", γράφει μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς στην επίσημη επιστολή του.

14 Μαϊ 2024

Χρήστος και Μάιρα Κούγια | Casual σε βόλτα με τη μητέρα τους

Χαμογελαστοί σε μία οικογενειακή εξόρμηση

14 Μαϊ 2024

Ο Χιου Τζάκμαν παλεύει με το εγκληματικό του παρελθόν

Ο νέος πρωταγωνιστικός ρόλος του Χιου Τζάκμαν θα συζητηθεί.

14 Μαϊ 2024

Σόνια Χριστοδούλου: Η σπάνια εικόνα της μητέρας της Τζένης Μπαλατσινού

Οι δημόσιες εμφανίσεις της Σόνιας Χριστοδούλου είναι πολύ σπάνιες.

14 Μαϊ 2024

Μαρίνα Σάττι: Η πρώτη της ανάρτηση μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα

"Θα σας αγαπώ μέχρι να σβήσει ο ήλιος" γράφει η Μαρίνα Σάττι.

13 Μαϊ 2024

Slimane "Mon Amour": Ποιος είναι ο Γάλλος που έκλεψε τις εντυπώσεις στην φετινή Eurovision;

Η Eurovision τελείωσε, αλλά όλοι συζητάνε για τον Γάλλο Slimane