ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χάρις Αλεξίου σε Πορτοκάλογλου- Μόρφη: "Πού πάτε; Καθίστε εδώ!"

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Νατάσα Μποφίλιου ήταν εκεί για να βοηθήσουν τους φίλους τους να κλείσουν τον κύκλο μιας εκπομπής που αντίθετα στο ρεύμα της εποχής παρήγαγε πολιτισμό! Τι είπε η Χάρις Αλεξίου.

Συγκινημένοι οι καλεσμένοι της τελευταίας εκπομπής, οι παρουσιαστές (Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη), αλλά και οι σπουδαίοι μουσικοί τους (Γιάννη Δίσκο, Δημήτρη Καζάνη, Λάμπη Κουντουρόγιαννη, Θανάση Τσακιράκη, Βύρων Τσουράπη και Στέλιο Φραγκούς, αλλιώς... Μωζάικ!) έριξαν όλοι μαζί το τελευταίο κέρμα. Το τελευταίο τραγούδι δηλαδή που δεν ήταν άλλο από το τραγούδι των τίτλων, το "Ταξίδι". Έπειτα ευχαρίστησαν το κοινό και αποχαιρέτισαν ο ένας τον άλλον εμφανώς συγκινημένοι- το ίδιο και εμείς από τους δέκτες μας, γιατί ήταν πολλοί εκείνοι που αγαπήσαμε το "Μουσικό Κουτί" της ΕΡΤ.

Η πρώτη εκπομπή προβλήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2020 στην ΕΡΤ1 και καλεσμένοι ήταν η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Φοίβος Δεληβοριάς. Η εκπομπή της 5ης Ιανουαρίου του 2022 (με καλεσμένους την Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη) βρέθηκε στη δεύτερη θέση στην prime time ζώνη τηλεθέασης εκείνης της ημέρας, ενώ για περίπου 2 ημέρες κατείχε την πρωτιά των τάσεων του ελληνικού Twitter! Μια τρανή απόδειξη πως το κοινό διψά για καλές εκπομπές και πολιτισμό, παρά τις τάσεις της εποχής και τον δρόμο που ακολουθούν συστηματικά τα ιδιωτικά κανάλια.

Η εκπομπή με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη είναι και η αγαπημένη της Νατάσας Μποφίλιου.

Χάρις Αλεξίου σε Πορτοκάλογλου- Μόρφη: "Πού πάτε; Καθίστε εδώ!"

Στην εκπομπή παρήλασαν σχεδόν όλοι οι σημαντικοί μουσικοί και συνθέτες της Ελλάδας, αλλά και ξένοι, όπως ο θρύλος της ροκ Eric Burdon. Ακούσαμε νέες εκτελέσεις κι ενορχηστρώσεις, γνωρίσαμε νέους καλλιτέχνες και επιτέλους ψυχαγωγηθήκαμε με την πραγματική έννοια της λέξης.

Ίσως γι' αυτό και ο κόσμος στον δρόμο ζητούσε επίμονα από τον Νίκο Πορτοκάλογλου να μην σταματήσει η εκπομπή που ξεκίνησε μες στην καραντίνα και μας έκανε σπουδαία συντροφιά. Ωστόσο, ο ίδιος νιώθει πως αυτός ο κύκλος έκλεισε και πως πλέον επιθυμία του είναι να γυρίσει και πάλι στη μουσική του και να ολοκληρώσει το άλμπουμ που εδώ και 4 χρόνια τον περιμένει. Συγκεκριμένα είπε στην εκπομπή: "Το Μουσικό Κουτί ολοκληρώνεται γιατί πραγματικά αισθάνομαι ότι κλείνει ο κύκλος και επειδή πρέπει να ασχοληθώ και λίγο με αυτό που είναι η δουλειά μου, να γράφω τραγούδια. Έχω ξεκινήσει έναν δίσκο πριν από τέσσερα χρόνια και δεν έχω καταφέρει να τον ολοκληρώσω ακόμα. Επίσης, σε κάθε καινούργιο σχέδιο υπάρχει κάποια στιγμή που αισθάνεσαι ότι για σένα κλείνει ο κύκλος από πολλές πλευρές".

Και συνέχισε: "Θέλω να το καταλάβει αυτό και ο κόσμος που αγάπησε την εκπομπή γιατί πολλοί με σταματάνε στον δρόμο και μου λένε "μην σταματήσετε". Ειλικρινά όμως η ανάγκη μου είναι να ξαναγυρίσω στον χώρο μου. Στα τραγούδια, στις ηχογραφήσεις, στη δημιουργία" .

Aνάμεσα σε αυτούς που δεν ήθελαν να τελειώσει η εκπομπή ήταν και η Χάρις Αλεξίου που έστειλε το δικό της μήνυμα: "Πού πάτε; Καθίστε εδώ!" τους προέτρεψε.

Με τη σειρά της η Ρένα Μόρφη είπε: "Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους εσάς που μας αγαπήσατε και μας κάνατε παρέα όλα αυτά τα χρόνια από όλα τα μέρη του κόσμου" με τον Νίκο Πορτοκάλογλου να καταλήγει: "σας ευχαριστούμε για τη δύναμη, την έμπνευση και την αγάπη που πήραμε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια".

Ευχαριστούμε Μουσικό Κουτί!!!

*Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι όμως διαθέσιμα στο ERTflix.

Aκολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.