ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η εκδίκηση των "nerds": Όταν σταρ του Χόλιγουντ σπεύδουν να είναι εκεί στην απονομή Βραβείων επιστήμης

Από τον Έλον Μασκ ως την Κιμ Καρντάσιαν όλοι ήταν εκεί για να τιμήσουν 8 επιστήμονες στα "Όσκαρ της Επιστήμης" όπως αποκαλούνται τα Βραβεία Breakthrough.

Η τελετή απονομής των Βραβείων "Breakthrough", γνωστή και ως "τα Όσκαρ της Επιστήμης", είναι μια τελετή απονομής βραβείων που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Ο θεμός ήταν μία πρωτοβουλία του τιτάνα της Silicon Valley Yuri Milner και της καλλιτέχνιδας συζύγου του Julia Milner, του συνιδρυτή της Google Sergey Brin, τη συνιδρύτρια της 23andMe Anne Wojcicki και του ιδρυτή του Facebook Mark Zuckerberg και τη συνιδρύτριά του Priscilla Chan-Zuckerberg Initiative. Το Breakthrough Prize αναγνωρίζει "επιστήμονες που αλλάζουν τον κόσμο" με αγαλματίδια και σημαντικά χρηματικά βραβεία. Και το βράδυ του Σαββάτου, στη 10η τελετή του θεσμού - τη δεύτερη κατά σειρά που πραγματοποιήθηκε στην οροφή του Μουσείου Κινηματογράφου της Ακαδημίας, με τους λόφους του Χόλιγουντ να δεσπόζουν στο φόντο - οι παρουσιαστές, οι καλλιτέχνες και τα μέλη του κοινού περιλάμβαναν μια συλλογή από A-listers που λάμπρυναν την τελετή με την παρουσία τους.

Θα μπορούσε κανείς να στρίψει αριστερά και να εντοπίσει τον Bill Gates και τον Robert Downey Jr. να κάθονται στο ίδιο τραπέζι, ή δεξιά και να βρει τους Bradley Cooper και Rupert Murdoch να συζητούν. Στο κέντρο όλων αυτών, πλαισιωμένος στο τραπέζι του από την Kim Kardashian και την Brie Larson, ήταν ο Elon Musk, που συνομιλούσε με μια σειρά ανθρώπων που ήθελαν να του μιλήσουν.

Ήταν όλα λίγο σουρεαλιστικά, ακόμη και στην πρωτεύουσα της σόουμπιζ

Όμως, όπως υπενθύμισε αστειευόμενος ο Τζέιμς Κόρντεν, οικοδεσπότης για δεύτερη συνεχή χρονιά, στα τολμηρά ονόματα του Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια του εναρκτήριου μονολόγου του, η συγκεκριμένη βραδιά δεν αφορούσε πραγματικά αυτούς, αλλά επιστήμονες που έκαναν ανακαλύψεις που άλλαξαν τον κόσμο.

Κάποιοι από αυτούς τους επιστήμονες, εν τω μεταξύ, έβγαζαν σέλφι με την Katy Perry, να εκστασιάζονται για την ομορφιά της Margot Robbie και να λαμβάνουν βραβεία σε σχήμα σφαίρας από ανθρώπους όπως ο Bradley Cooper και η Venus Williams.

Βραβείο Breakthrough στα Μαθηματικά: Simon Brendle

Βραβείο Breakthrough στη Φυσική: John Cardy και Alexander Zamolodchikov "για βαθιές συνεισφορές στη στατιστική φυσική και την κβαντική θεωρία πεδίου, με ποικίλες και εκτεταμένες εφαρμογές σε διάφορους κλάδους της φυσικής και των μαθηματικών".

Βραβείο Νέοι Ορίζοντες στη Φυσική: Michael Johnson και Alexandru Lupsasca "για τη διαλεύκανση της υποδομής και των καθολικών χαρακτηριστικών των φωτονικών δακτυλίων των μαύρων οπών, και την προτεινόμενη ανίχνευσή τους με συμβολομετρικά πειράματα νέας γενιάς" και Mikhail Ivanov, Oliver Philcox και Marko Simonović "για τη συμβολή τους στην κατανόηση της δομής μεγάλης κλίμακας του σύμπαντος και την ανάπτυξη νέων εργαλείων για την εξαγωγή θεμελιώδους φυσικής από έρευνες γαλαξιών".

Laura M. Pérez, Paola Pinilla, Nienke van der Marel και Til Birnstiel "για την πρόβλεψη, ανακάλυψη και μοντελοποίηση παγίδων σκόνης σε νεαρούς περιφερειακούς αστεροειδείς δίσκους, λύνοντας ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στο σχηματισμό πλανητών".

Βραβείο Breakthrough στις Επιστήμες της Ζωής: Carl H. June και Michael Sadelain "για την ανάπτυξη της ανοσοθεραπείας με αντιγονικούς υποδοχείς Τ-κυττάρων, σύμφωνα με την οποία τα Τ-κύτταρα του ασθενούς τροποποιούνται ώστε να στοχεύουν και να σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα".

Στους Sabine Hadida, Paul Negulescu και Fredrick Van Goor "για την ανάπτυξη συνδυασμών φαρμάκων που μεταμορφώνουν τη ζωή και επιδιορθώνουν την ελαττωματική πρωτεΐνη του διαύλου χλωριδίου σε ασθενείς με κυστική ίνωση".

Στους Thomas Gasser, Ellen Sidransky και Andrew Singleton "για τον εντοπισμό των GBA1 και LRRK2 ως γονιδίων κινδύνου για τη νόσο του Πάρκινσον".



Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.

30 Απρ 2024

H επιστροφή του βασιλιά Κάρολου: Συμβολική η πρώτη του επίσκεψη- συνάντησε καρκινοπαθείς

Το βασιλικό ζεύγος επισκέφθηκε το Macmillan Cancer Centre του University College Hospital στο Λονδίνο.

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού μας θύμισε κάτι από Ρουσλάνα

Σε πρόσφατη εμφάνιση της με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Το outfit που είδαμε στην πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι για την Eurovision 2024

Ποιος είναι ο Bερολινέζικος οίκος μόδας που είναι γνωστός για τα avant garde ρούχα του;

30 Απρ 2024

Μπιγιονσέ: Η 70χρονη μητέρα της "δανείστηκε" την τζιν ολόσωμη φόρμα της

Η 70χρονη μητέρα της Μπιγιονσέ μοιάζει πολύ στην κόρη της.

30 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: Όταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν ζευγάρι με τον Αλέκο Συσσοβίτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Αλέκος Συσσοβίτης έζησαν έναν μεγάλο έρωτα

30 Απρ 2024

Φίλιππος Μιχόπουλος: Γελαστός στην πρώτη του ανάρτηση μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου

Το ζευγάρι εξέδωσε την ανακοίνωση του χωρισμού του, την περασμένη Παρασκευή, αμέσως αφού έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

30 Απρ 2024

13 νέα βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα αμέσως μετά το Πάσχα

13 νέες προτάσεις μας περιμένουν, μεταξύ των οποίων δύο εκδόσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη.

30 Απρ 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Θύελλα αντιδράσεων για τις ποινές- χάδι που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους

Εκτιτέα τα πέντε έτη, δυνατότητα μετατροπής σε χρηματική ποινή.

30 Απρ 2024

13 χρόνια μαζί: Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μοιράστηκαν μια νέα φωτογραφία από τον γάμο τους

Η δύσκολη επέτειος και το love story ενός ζευγαριού με πολύ γερά θεμέλια.